Mam problem.
Mianowicie jak gram sobie beztrosko na jakims serwerku co jakis czas (zrednio kilka razy na minute) komp gubi mi klatki - nie byloby w tym nic specjalnego gdyby nie fakt ze moj komp (nie chwalac sie za bardzo) do slabych nie nalezy. Posiadam:
- Athlon64 2800+ @ 3200+ (S754)
- 512MB Ram
- Sapphire Radeon 9800pro 128MB / 256bit
Kilka dni temu zainstalowalem sobie system Windows XP x64 i po instalacji wszelkich sterownikow dla tego systemu po uruchomieniu BF2 zwisy zniknely. Niestety nie moglem trzymac systemu za dlugo (kilka bardzo potrzebnych rzeczy nie dzialalo) wiec strzelilem formata i zainstalowalem ponownie XP 32bitowe. I tutaj zaczynaja sie schody - swierzo po instalacji wrzucilem ATI Catalyst 5.8 wraz ze sterownikami OMEGA (czyli normalka, tak samo bylo na x64) i wraz z pierwszym uruchomieniem BF2 powrocily zwiechy :/
Np. lece samolotem a tutaj nagle 3s stopklatki i budze sie roztrzaskany o sciane. Detale mam ustawione na minimum coby miec w miare stabilne 100 fps ktore nierzadko trafiaja w moje zamiary i daje sie zobaczyc na liczniku ~90-100 fps mimo wszystko przy takiej ilosci klatek zwisy nadal sa obserwowane
Zna ktos moze przyczyne ?
Lacza:
- Chello Light 1mbit/128kbps
- Chello ULTRA - 12mbit/1mbit
Testowane na obu laczach bez widocznej poprawy