Teraz jest 4 mar 2025, 08:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 11:44 

Igła, fakt, jest trudna na samolota.

Inny sposób na zdjęcie samolotu to walnięcie go z hellfire'a o ile dopalacza nie włączy :twisted:

Cytuj:
Często strzelając z telewizorka widać, jak rakieta przelatuje przez wrogi heli, ale nie ma trafienia. Czasami za to rakieta przelatuje zupełnie obok i jest frag. IMO spieprzyli coś z hitboxami albo kod sieciowy jest do dupy i nawet przy minimalnych pingach heli jest w rzeczywistości gdzieś indziej niż na to wygląda: raz się tłukłem na heli z

Tu się z Tobą zgodzę.
Przy patchu 1.02 jakoś lepiej hellfire walił w helikoptery.
Jednak skuteczność zawsze jest 100% gdy wrogi heli jest bokiem do nas i walniemy mu w ogon. Zawsze zbierze.

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 11:51 

"P.S. Zwisajacych latadel nad flaga, skutecznie jest poprzyklejac w mozliwie jawyzszych miejscach (raz udalo mi sie na szczycie masztu wskakujac na czolg) C4 i poczekac na ptaszka. Jak nie rozwali od razu, to straci panowanie i zglebuje. Zamiast rakiet"

Dobry sposób. KUPUJĘ!!! :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 13:45 

To najczesciej praktykowany sposob na pierwszej fladze Chinoli na Dragon Valley 8) Tak zawsze zjawia sie jakis zachlanny ptaszek :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 16:30 

Vatzeque napisał(a):
Jednak skuteczność zawsze jest 100% gdy wrogi heli jest bokiem do nas i walniemy mu w ogon. Zawsze zbierze.
Veto :!: :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 17:01 

Co do BH i mijania rakiet. Mi też się to zdarza. Z cobrami i Mi28 nie ale z BH jasne normalnie prawie przy kazdym podejściu i mam wrażenie że pociski przelatują przez otwory strzelnicze lub tam gdzie siedzą kolesie.

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 17:12 

Ale smieszne ze jak celujemy we wrogiego BH to przelatuja, natomiast jak odpalamy dajmy na to 2 rakiety na F35 i one chybiaja go po czym idealnie trafiaja obie w naszego BH.. Mozna sie wsciec :?

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 17:33 

Ale wogule coś jest nie tak a Hitboxami. Raz gram na singlu strzelam do Hummveja z Eryxa a rakieta przeleciała przez szybe i walneła w mój czołg :roll: Tak samo raz było z cobrą strzelam na wprost z Eryxa pocisk uderzył w szybe zabił pilota1 a potem jeszcze jakby nigdy nic poleciał dalej jakby przebił się przez cały silnik i kadłub :roll: :?

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 20:48 

To, że leci sobieprzez szybę i wali dalej to by się zgadzało!
W tej grze wprowadzili to, że można się przebić przez co słabsze matariały.

APC rozwali nas przez ocynkowaną blachę, snajper bije do nas przez szybę itp.

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, 23:06 

Nie wiem, czy ktoś mnie uwierzy, ale ostatnio na Sharqi Peninsula (czy jakoś tak ;) ) strąciłem Cobrę z pistoletu :)

Siedziałem snajperem na dachu lukając na tą flagę na budowie na górze, a że skończyło mi się ammo do M95 i czekałem na zrzut (komendant obiecał ;) ) dla jaj waliłem sobie w heli. Strzelałem gdzieś za kabiną - i nagle BUM. Zabiłem dwóch. Z cobry się nie dymiło, czyli nie była mocno styrana :)))) Ostro było

Co do tematu - jak jest lepszy pilot, to nigdy nie walnie flar od razu - najczęściej skręci i w ogóle ich nie wystrzeli :) A wieżyczki na lotniskowcu - strzelając mini, jak się dobrze celuje to ładnie mieli samoloty.

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2005, 00:13 

e-38 napisał(a):
Siedziałem snajperem na dachu lukając na tą flagę na budowie na górze, a że skończyło mi się ammo do M95 i czekałem na zrzut (komendant obiecał ;) ) dla jaj waliłem sobie w heli. Strzelałem gdzieś za kabiną - i nagle BUM. Zabiłem dwóch. Z cobry się nie dymiło, czyli nie była mocno styrana :)))) Ostro było

ten koleś, który ją rozwalił z hellfire, albo z igły przy którejś z pozostałych flag musiał się wkurzyć, że mu zaliczyło tylko asysty, a tobie fragi :) w tym temacie jednakowoż ostatnio zdarzyło się zginąć od zwykłego strzału z APC prosto w kabinę Z-10 od frontu :( heli nieuszkodzone, ale ja dead

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2005, 01:06 

O to chodzi, że gość spokojnie sobie wisiał - i nic nie nadleciało. Pykałem i nagle bum - rakietę bym raczej zobaczył, a z tego dachu, na którym jest AA nie sięgnąłby, bo za nisko wisiał i budynek zasłaniał. :)

/edit
No ostatnio coś często zdarza mi się zginąć w heli (jako pilot) w walce z drugim heli - co-pilot nasuwa po kabinie karabinkiem i za chwile moje cudo lata bezwładnie, a ja widzę tekst : U were killed.. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2005, 05:29 

nie chcialbym zaczynac nowego topiku, wiec walne to tutaj

na totalbf2.com czytalem ostatnio cos ala faq jak latac samolotami, jakie uniki stosowac i jakie tricki...
i tu pytanie do was :arrow: jak wy latacie, czy uzywacie jakis specjalnych manewrow, trickow ?

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2005, 09:00 

Ekspertem w dziedzinie nie jestem, ale..

Ja staram sie tak latac zeby sie nie rozbic.. bo tylko matka ziemia mnie zabija ,czasem przypadkowa czolowka z heli lub innym samolotem.. a 1% cos innego przez przypadek :lol:

Zasada generalna.. omijac drzewa bo te pojawiaja sie zawsze w najmniej odpowiednim momencie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2005, 12:04 

Topic o lataniu już jest :arrow: TU

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2005, 17:34 

Samolot ponoć najłatwiej strącić igłą wyrywając ją z gleby i rzucając w stronę nadlatującego samolotu.....

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2