Jako klanowicz bede bronil klanowiczow

Klany graja w jednym teamie dlatego ze tam wystepuje teamplay... tu nawet nie chodzi do konca o skilla, a o to ze latwiej mi jest odbic/zdobyc flage gdy moja druzyna jest obok mnie niz gdy jest porozrzucana po calej mapie... Osobiscie sam zwykle teamow nie zamykam ale odrazu przyznaje sie, ze czesto poprostu wywalam ludzi z teamu... powod jest bardzo prosty

probuje odbic z kumplem z klanu jakas flage

gine i odrazu respawn na moim SL i dalej pomagam odbijac flage... Jak SL zginie to odrazu opuszcza team, ja zostaje SL-em i on respawnuje sie na mnie... Dobre zgranie i flaga odbita
Niestety do teamu trafiaja sie osoby ktore juz na taki pomysl nie wpadna chciaz powtarza im sie glosno caly czas zeby opuscily
na chwile team

Efekt prosty

ja gine, "bez klanowiec" zostaje SL-em w mojej druzynie, "bez klanowiec" ginie, nie opuszcza teamu, nie mozna sie zrespawnowac, ostatni zawodnik z teamu ginie i caly misterny plan poszedl sie "tutturu", bo nie ma na kim sie respawowac...

i oczywiscie znowu trzeba jechac pol mapki do flagi
Dlatego ja zawsze robie tak, ze gdy zgine a jestem SL-em to wywalam wszystkich "niekumatych", zostawiam ty(L)ko moich klanowiczow, zeby ktorys z nich zostal SL-em, nastepnie opuszczam team, wskakuje do niego z powrotem i szybki respawn na SL-u

Flaga zdobyta, ja zadowolony, a osoba ktora zostala przeze mnie wykopana moze znowu wskoczyc do naszego teamu, bo nigdy go nie blokuje
Dopoki wiekszosc "bezklanowcow" nie przestanie myslec o tym zeby nachapac sie punktow, dotad nie beda niestety, czesto, mile widziani w teamach
Nikt nie napisal rowniez o tym ze wielu "bezklanowcow" podlacza sie do klanowego teamu, zeby poprostu wraz z nimi polatac BH, Cobra lub czyms tam jeszcze, przez co moga sie nachapac wielu punktow za friko... ale jak juz przeciwnik przejmie flage i BH sie nie pokazuje, a klanowy team probuje odbic ta flage to "bezklanowiec" olewa team i walczy sobie gdzie indziej bo juz punktow latwych nie ma

a gdy w koncu flaga zostanie odbita to nagle "przypomina" sobie o swoim teamie i znowu laszczy sie na darmowe punkty za siedzienie w BH