Teraz jest 25 lis 2024, 21:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 paź 2005, 12:56 

Na stronie Gotfrag.com zamieszczono bardzo ciekawy artykuł. Jest idealny na przytoczenie przeciwniką którzy marudzą na skakanie w BF2.

"Bunny-hopping is NOT an exploit - First, let us explain what actually constitutes someone being labeled a 'bunny-hopper'. If you are someone who jumps before they fire, and then try to dive in mid air to burst at someone's head, you are a bunny-hopper. If you hit the other guy more than you hit the ground, you are a bunny-hopper. If someone has unloaded multiple clips on you, and you are still at full health, you are a good bunny-hopper. Now that we know who a bunny-hopper is lets debate on it's legality.

The bottom line is that if the game allows it, it's not an exploit. Can you imagine how utterly boring BF2 would be if you couldn't jump up and down at will? Think how many times you jump during one life-span in BF2. If they took this away or nerfed it, we'd all look like idiots running out of stamina constantly. Once again, this game is not CS, bunny-hopping enables the infantry to be more mobile to dodge splash damage from APCs, tanks, or grenade launchers. If we were glued to the ground, we would stand no chance against a grenade launcher or an Eryx rocket. So if you're still on the sour-puss, 'bunny-hopping is for no skill losers' bandwagon, you are most likely going to get dominated in BF2."

Reszta artykułu jest też ciekawa:
http://www.gotfrag.com/bf/story/29901/

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

PostNapisane: 22 paź 2005, 13:28 

hehe To że np. ja tego nie popieram to nie znaczy że 'bunny-hopping is for no skill losers' - sam zaczynam używać "takiej gry" jeśli przeciwnik używa tego nagminnie :wink: Mimo tego takie coś widziałbym bardziej w grze "sci-fi" typu Quake czy Unreal a nie w BF2 :roll:

PostNapisane: 22 paź 2005, 13:43 

Hokahey napisał(a):
Mimo tego takie coś widziałbym bardziej w grze "sci-fi" typu Quake czy Unreal a nie w BF2 :roll:

napisz to jeszcze w 100 innych topicach

PostNapisane: 22 paź 2005, 13:48 

Zbawca napisał(a):
Hokahey napisał(a):
Mimo tego takie coś widziałbym bardziej w grze "sci-fi" typu Quake czy Unreal a nie w BF2 :roll:

napisz to jeszcze w 100 innych topicach

Nie będę musiał jeśli np MataDor będzie dołączał te same tematy do starego topicu w przyszłosci zamiast tworzyć nowy o tym samym 8) :wink:

PostNapisane: 22 paź 2005, 13:52 

Hokahey napisał(a):
hehe To że np. ja tego nie popieram to nie znaczy że 'bunny-hopping is for no skill losers' - sam zaczynam używać "takiej gry" jeśli przeciwnik używa tego nagminnie :wink: Mimo tego takie coś widziałbym bardziej w grze "sci-fi" typu Quake czy Unreal a nie w BF2 :roll:

Cały czas ktoś przytacza tutaj Q, UT - a kto tak naprawdę grał w to na tyle, aby móc tak mówić ?

Ja w ut gram naprawdę długo i nie ma tam żadnego skakania - są dodge, które pełnią zupełnie inną funkcję. Także takie porównania to można do CS robić, nie do Q czy UT>

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2005, 13:55 

ja dopisalbym to do grafiki z podpisu na przyklad:

"Prawdziwy rzymski legionista nie skacze w czasie walki.. nie tak jak ci cholerni Galowie "
Obrazek

no offence 8)

PostNapisane: 22 paź 2005, 13:55 

e-38 napisał(a):
Hokahey napisał(a):

Cały czas ktoś przytacza tutaj Q, UT - a kto tak naprawdę grał w to na tyle, aby móc tak mówić ?

Ja w ut gram naprawdę długo i nie ma tam żadnego skakania - są dodge, które pełnią zupełnie inną funkcję. Także takie porównania to można do CS robić, nie do Q czy UT>

Przytacza bo takie "rzeczy" pasują (nie koniecznie muszą być) lepiej do FPS "sci-fi" niż do BF2.

przsoi napisał(a):
ja dopisalbym to do grafiki z podpisu na przyklad:

"Prawdziwy rzymski legionista nie skacze w czasie walki.. nie tak jak ci cholerni Galowie "
Obrazek

no offence 8)

Ale Galowie mają soczek "z gumisiowych jagód" :lol: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2005, 16:02 

W kazdej grze, od wiekow, kazdy gra tak aby byc najlepszym : ). W BF2 gram od niedawna i juz zaczynam powoli skakac :P zreszta tak jak w kazdej grze : )

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2005, 16:28 

handles napisał(a):
W kazdej grze, od wiekow, kazdy gra tak aby byc najlepszym : ). W BF2 gram od niedawna i juz zaczynam powoli skakac :P zreszta tak jak w kazdej grze : )

Powodzenia... nie omieszkaj przeczytać tego topicu http://forum.battlefield.pl/viewtopic.p ... 454ebd6412 jeśli interesuje cię zdanie innych m.inn. na temat skakania czy grania żeby wygrać (być najlepszym) za wszelką cenę gdyż nie ma co się powtarzać po kilkanaście razy...

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2005, 16:38 

Hoakey, jak to jest, ze do jakiego topicu nie wejde widze na jednej stronie co najmniej 5 postow twojego autorstwa ? swoje zdanie o skakaniu przedstawiles, chyba kazdy je juz zna - daj sobie na wstrzymanie, jak widze twego awatara to omijam dany post (taki odruch mi sie wyrobil),

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2005, 16:40 

morthag napisał(a):
Hoakey, jak to jest, ze do jakiego topicu nie wejde widze na jednej stronie co najmniej 5 postow twojego autorstwa ? swoje zdanie o skakaniu przedstawiles, chyba kazdy je juz zna - daj sobie na wstrzymanie, jak widze twego awatara to omijam dany post (taki odruch mi sie wyrobil),

Spoko nie mam zamiaru się już powtarzać dałem linka do starego tematu i tyle - finito :-)

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2005, 16:53 

Dajcie sobie spokój już z tym. Temat o tym już jest i ile można? Dla odmiany napiszcie coś jak celować do "hoppersa". :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2005, 19:51 

Siegried_Knappe napisał(a):
Dla odmiany napiszcie coś jak celować do "hoppersa". :lol:

Też mnie intryguje ta tajemnica :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2005, 22:55 

Cytuj:
The bottom line is that if the game allows it, it's not an exploit. Can you imagine how utterly boring BF2 would be if you couldn't jump up and down at will? Think how many times you jump during one life-span in BF2. If they took this away or nerfed it, we'd all look like idiots running out of stamina constantly.

Pisane przez debila? Po pierwsze MataDor nikt na forum nie mowil, ze bunny hopping to exploit. Po drugie w artykule ktos gada, ze gra byla by nudna bez skakania itd itd. To sry ale jakim cudem BF42 i vietnam staly sie tak popularne? jakim cudem jakakolwiek gra stala sie popularna? Przypominam: W ZADNEJ GRZE FPS NIE MA TAKICH SKOKOW. Owszem sa dodge itp ale nie takie cos...W CSie sie nawet klasc nie da wiec nie porownujcie ;P Ogolnie uwazam, ze przytoczono wyjatkowo chybiony artykul pisany przez nie wiem kogo ale jakiegos "debila" Nie wiem bo czytalem tylko fragment wklejony na poczatku topica ;]

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2005, 23:13 

Ludzie skonczcie jzu ten temat pogodzcie sie z tym ze bunny hopping w bf'ie 2 byl, jest, i bedzie(dopoki jakis glupi pacth nie wyjdzie) :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2