[Night]MaX napisał(a):
wiesz kto mati głosował na kaczkę ?
ludzie dla których szczytem intektualnym jest zrozumienie o co chodzi w 23423452345 odcinku "M jak miłość"
moze nie szczytem, ale ogladaja, z tym ze moja zona glosowala na poltuska, wiec moze jednak nie ci
a jeszcze wracajac do tych co nie poszli teraz do wyborow (including me) to:
1. nie popierali zadnego z w/w pajacow (to ja) i dla tych kazdy bedzie zlem, bez roznicy (dokladnie tak mysle), a krytykowac moge, bo od 1993 uczestnicze w kazdych wyborach (parlamentarne, prezydenckie, samorzadowe), wiec nie naleze do olewaczy, tylko do zawiedzionych wynikami pierwszej tury i dzialaniami sztabowcow poltuska w czasie kampanii...
2. reszta ma w dupie wszystkie wybory i tylko potrafi narzekac, a tu jestem za walesa, ktory chce, zeby ci co nie glosuja nie mieli prawa narzekac ....
@ktos tam: nigdzie (nawet w belgii) nie ma takiej ordynacji i prawa wyborczego do karania finansowego za nie branie udzialu w wyborach... nie pamietam gdzie z kolei (belgia lub wlochy imo), bo to mialem na 1 roku studiow ktos z kadry opowiadal z kolei jak sie ludzi "karze" za brak aktywnosci w wyborach: po prostu rozwieszane sa listy z nazwiskami ludzi , ktorzy glosowali

a reszta wiadomo i w ten sposob mozna zamknac geby nie glosujacym, a dracym ryje, jak to jest zle, ze korupcja, zlodziejstwo, bieda itepe.