Teraz jest 23 lis 2024, 15:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: memory.dll
PostNapisane: 27 paź 2005, 11:21 

Panowie rece mi opadaja, kilka dni temu pytalem sie czy warto kupic bf2 i mi doradzaliscie ze warto wiec kupilem, zainstalowalem, z paczem 1.03 meczylem sie kolo 3 godzin ale nikomu glowy nie zawracalem sam znalazlem sposob i przebrnolem, nastepnie pojawil sie z godzine temu problem ze mam niewlasciwy klucz CD :shock: -> znalazlem na forum rozwiazanie, glowy nikomu nie zawracalem, wreszcie dlugo oczekiwana chwila wchodze na serwer po czym w trakcie wczytywania mapy nastepuje stop -> alt + ctrl + del -> info: błąd memory.dll

:? nie mam juz sily pomozcie, a cholera prosilem wymiencie 5 glownych zalet i 5 wad, o wadach jakos wczesniej nie slyszalem :/

Prosze pomozcie bo juz nie mam sily o co chodzi z tym memory.dll
:x

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, 11:33 

wyskakiwal mi ten sam blad przy probie instalacji patch'y na nowym systemie i swieza instalka bf2 - rozwiazanie okazalo sie tak banalne, ze az smieszne: musialem jeszcze raz sciagnac laty i wszystko poszlo bez najmniejszego problemu. tym smieszniejsze, ze wczesniej te laty instalowalem na starym systemie, no ale sa rzeczy na ziemii... za problemem z memory.dll poganialem kilka dni po necie, nikt nic madrego nie napisal.
przychodzi mi do glowy takie rozwiazanie: odkrec wszystko co masz, sciagnij laty jeszcze raz i przeinstaluj gre.
informuj o wynikach walki ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, 11:51 

Dzieki za szybka odpowiedz, zrobilem tak:

Na zainstalowany i spaczowany bf2 ponownie bez zadnej reinstalki zainstalowalem zwyklym instalerem pacza 1.03, mapa sie wczytala bez bledu memory.dll :D

ALE :shock: po wczytaniu pojawilo sie standard okienko ze ten serwer akceptuje tylko czyste wersje BF2 bez dodatkowych modyfikacji :( i co teraz ??? Plakac mi sie chce, czy ja sobie w koncu pogram

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, 11:54 

a jaka wersje gry Ci pokazuje (chyba prawy, gorny rog w menu)? odpalasz singla, czy multi? jak multi to jaki serw?

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, 11:57 

wersja 1.12551.0 oczywiscie multi, singla nawet nie sprawdzam, serwer pierwszy z brzegu dla testow z wyszukiwarki wbudowanej w gre, z zaznaczona opcja tylko te same wersje, rankingowy, moge podac IP jesli chcesz sprawdzic

edit: moze popoze tu aktualizacja PB ?

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, 12:32 

moze cos jest ******* z wyszukiwarka?sprobuj wejsc na Astera lub Gamesneta dla 100% pewnosci?

/edit
pb nie podejrzewam, ale dla swietego mozesz recznie zaktualizowac

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, 12:46 

miales racje PB nie pomogl, wchodzilem na astera i mnie wywala z powodu modyfikacji, po zaimplementowaniu w filtrach "only same mods" nie widzi w przegladarce zadnych dostepnych serwerow.

Co ja mam za wersje w takim razie ?

Edit: zauwazylem ze znajduje mi serwery w momencie gdy odznacze w filtrach rankingowe, to by znaczylo ze wcale nie mam wersji 1.03 ( rankingowe sa chyba tylko na wersji 1.03 o ile sie nie myle ?)

Edit2 : z tego samego powodu wyrzuca mnie rowniez z serwerow ktore sa widoczne w przegladarce -> trace chec do zycia

Edit3 : odinstalowanie -> defragmentacja -> restart i instalacja -> pacz 1.03 -> problem z kluczem -> obejscie problemu z kluczem za pomoca opisanego gdzies na forum sposobu -> Ten sam problem (nie widzi ani jednego serwera, ktory jest zgodny z moja wersja gry -> załamka !

Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, 14:23 

nic mi wiecej nie przychodzi do glowy poza supportem EA - telefon, nie mail, bo te skutecznie olewaja :/

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2005, 09:41 

Rok 2004 do portu w Gdańsku przybija kontenerowiec z Holandii, nastepuje rozladowanie towaru na nabrzeze, wtem jeden z kontenerow urywa sie i laduje z wielkim hukiem 10m nizej na ziemi, po wstepnych ogledzinach stwierdza sie ze towar o dziwo nie zostal uszkodzony, a jednak.......

Taka sytuacja naprawde miala miejsce nie jestem jednak pewien czy zgadza sie port i kraj z ktorego kontenerowiec przyplynął, podejzewam ze to byla Holandia bo tam sa porty przeladunkowe dla towarow plynacych z krajow Azji wschodniej BTW fakt jest taki ze w tym kontenerze byl transport kosci pamieci do Polski :shock:

Problem rozwiazany, po reinstalce systemu sytuacja nie poprawila sie w ogole, i tu olsnienie -> wyjmujemy na chybil trafil jedna kosc pamieci zostawiamy jedna 512-tke -> Wszystkie problemy jak reką odjął, pacz instaluje sie bez najmniejszych problemow, brak zonka z blednym kluczem CD, zadnych komunikatow o zmodowanej wersji gry.

Moja rada dla ludzi, przywroccie swoje procesory do stanu naturalnego, podkreccie je sobie juz po instalacji ale niech sie gra zainstaluje na parametrrach fabrycznych, jesli macie wiecej niz 1 kosc pamieci to pomieszajcie nimi troch (moze to wina gniazda a nie pamieci - nie wiem testow jeszcze nie robilem) Prawda jest taka ze fakt ze wczytuje sie wam windows nie oznacza ze wasze komputery dzialaja poprawnie, ogromny wplyw ma temperatura (moj WoW wywalal sie kiedy na podkreconym procku temp skakal mi powyzej 52 st. C) sprawdzcie swoj sprzet i dopiero potem bluznijcie na EA

Capri, dzieki za pomoc, gram pod niciem Kwapi wiec jak sie spotkamy to zapraszam do Teamu :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2005, 10:16 

Kwapi napisał(a):
Rok 2004 do portu w Gdańsku przybija kontenerowiec z Holandii, nastepuje rozladowanie towaru na nabrzeze, wtem jeden z kontenerow urywa sie i laduje z wielkim hukiem 10m nizej na ziemi, po wstepnych ogledzinach stwierdza sie ze towar o dziwo nie zostal uszkodzony, a jednak.......

Taka sytuacja naprawde miala miejsce nie jestem jednak pewien czy zgadza sie port i kraj z ktorego kontenerowiec przyplynął, podejzewam ze to byla Holandia bo tam sa porty przeladunkowe dla towarow plynacych z krajow Azji wschodniej BTW fakt jest taki ze w tym kontenerze byl transport kosci pamieci do Polski :shock:

Problem rozwiazany, po reinstalce systemu sytuacja nie poprawila sie w ogole, i tu olsnienie -> wyjmujemy na chybil trafil jedna kosc pamieci zostawiamy jedna 512-tke -> Wszystkie problemy jak reką odjął, pacz instaluje sie bez najmniejszych problemow, brak zonka z blednym kluczem CD, zadnych komunikatow o zmodowanej wersji gry.

Moja rada dla ludzi, przywroccie swoje procesory do stanu naturalnego, podkreccie je sobie juz po instalacji ale niech sie gra zainstaluje na parametrrach fabrycznych, jesli macie wiecej niz 1 kosc pamieci to pomieszajcie nimi troch (moze to wina gniazda a nie pamieci - nie wiem testow jeszcze nie robilem) Prawda jest taka ze fakt ze wczytuje sie wam windows nie oznacza ze wasze komputery dzialaja poprawnie, ogromny wplyw ma temperatura (moj WoW wywalal sie kiedy na podkreconym procku temp skakal mi powyzej 52 st. C) sprawdzcie swoj sprzet i dopiero potem bluznijcie na EA

Capri, dzieki za pomoc, gram pod niciem Kwapi wiec jak sie spotkamy to zapraszam do Teamu :D

Jeżeli nie macie równych wielkości kości pamięci to większość płyt głównych na rynku wymaga włożenia największej kości do slotu nr 1 a resztę do innych. Ja miałem to samo na MSI 865PE-Neo2. W instrukcji trzeba się wczytać w tabelę rozłożenia pamięci, jest tam taka. A propos tematu o pamięciach... czy ktoś się orientuję jak wpakuję w slot 1A i 1B kości 512 i w sloty 2A i 2B 256MB to będzie chodził dual channel?

Pozdrawiam wszystkich.

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2005, 13:10 

Powinien chodzić, bo najczęściej obsługuje go tylko jedna para slotów ( zaznaczona innym kolorem ), ale ja bym nie przywiązywał do tego aż takiej wagi, bo widziałem testy, które wykazały przyrost wydajności o ...... 3 fps'y :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2005, 13:12 

Cpt.Winters napisał(a):
Powinien chodzić, bo najczęściej obsługuje go tylko jedna para slotów ( zaznaczona innym kolorem ), ale ja bym nie przywiązywał do tego aż takiej wagi, bo widziałem testy, które wykazały przyrost wydajności o ...... 3 fps'y :shock:

Nie chodzi mi koniecznie o FPS czy w ogóle o BF2; ogólnie pytałem. U mnie na płycie żeby był dual channel muszę mieć jedną kość w jednym kolorze slota, drugą w drugim, takie połączenie krzyżowe. Wtedy mi wyświetla "Dual channel, liner mode"

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2005, 13:18 

Wydaje mi się, że jeżeli zrobisz tak jak piszesz to będziesz miał Dual-channel. Poprostu sprawdź w praktyce, to nic nie kosztuje :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2005, 14:29 

@Afterek - cos mnie swita w glowie, ze nie bedzie duala przy czterech obsadzonych slotach, ale to tak bardziej wiem ze dzwonia, tylko nie wiem w ktorym kosciele - moze w manualu jest jakas podpowiedz?

@Kwapi - z przyjemnoscia skorzystam z zaproszenia :)

Strefa czasowa: UTC + 2