Teraz jest 23 lis 2024, 18:57

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 paź 2005, 18:32 

Po pierwsze witam wszystkich fanów Battlefielda.
Cholerka sprawa jest dość tajemnicza. Ostatnimi czasy zainstalowałem nowe sterowniki Nvidii 81.85, jeszcze wcześniej uaktualniłem stery do SB Audigy ZS oraz podkręciłem procka w kolejności achronologicznej. Procek krecil sie ladnie bez efektow ubocznych, gra dzialala bez zadnych problemow.
Potem byly 2 dni przerwy w trakcie ktorych zainstalowalem wyzej wymienione stery.
No i zrobil sie klops.
Chce sobie dzisiaj pograc w Battela na pierwszym lepszym serwie, gram 15 minut i zawieszka. Obraz staje, z glosnikow wydobywaja sie piski i trzaski.
Reset i proces od nowa. Lacze sie z tym samym serwem i gram dobra godzine po czym ten sam zwis.
Przeinstalowalem Forceware'y(81.85 - na starszych jeszcze nie probowalem),odkrecalem proca, zainstalowalem stare stery do Audigy i nic. Ten sam efekt.

Moja konfiguracja sprzetu: Barton 2500+ @2,02(rzecz jasna)GhZ, Gainward GF 6600GT XP, 1024 RAM na kosciach Kingstone'a (testowane memorytestem, bez errorow), Audigy 2 ZS.

Gre posiadam juz od dobrego miesiaca i nie mialem do tej pory zadnych, absolutnie zadnych problemow...

Ostatnio edytowano 31 paź 2005, 19:56 przez Virus_eBola, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 31 paź 2005, 18:48 
Moderator forum

Virus_eBola napisał(a):

Moja konfiguracja sprzetu: Barton 2500+ @2004GhZ, Gainward GF 6600GT XP, 1024 RAM na kosciach Kingstone'a (testowane memorytestem, bez errorow), Audigy 2 ZS.

co do problemu
a zobacz starsze stery

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2005, 20:14 

WITAM.Mam dokładnie ten sam problem.Wczoraj wszystko bylo ok,dzisaj rano wlanczam gre no i error. 10 minut grania,czasami troche wiecej i gra sie zawiesza,monitor sie wylancza,trzeba wszystko restartowac.Nie mam pojecia co jest grane,mam gre 2 miesiace i caly czas wszystko bylo wporzatku.Dlaczego dzisiaj?Cos Ea musiala pomieszac,ale co?

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2005, 20:47 

Witam w klubie.
Od wczoraj mam to samo.
Popykam 5-15min i totalna zwiecha, brak reakcji na myche i klawiature.
pozostaje tylko reset. i nic nie instalowałem.
Przeleciałem dysk nortonem na wirusy i czysto.
Co jest?

Czytałem, że to może być wina sterów.
mam Solteka na nForce2 i zaraz zainstaluje jeszcze raz stery, może pomoże.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 00:25 

od wczoraj mam podobnie, poprostu twardy restart kompa - z niczego.

Nie instalowałem zadnych nowych sterów ni nic...

konfiguracja:

A2500+, Abit NF7-S 2.0, X800XT PE Szafira, 2x512DDR Twinmos cl 2.5, SB Audigy 2 SE...Chieftec 360W... firmowy...

napięcia w normie, tempteratury też... sterowniki były Omega Drivers które sprawowały się rewelacyjnie, zainstalowałem stare firmowe... kompa przeczyściłem itd...

problem pojawia się tylko w bf2.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 01:48 

Zainstalowałem jeszcze raz stery nforca i dalej to samo.
Teraz to tylko odpaliłem gierke,zalogowałem sie, wybrałem mape i jak sie wczytała to zwiecha :?
Normalnie załamka.
Sprobuje czy lata w singlu.
Ciekawe co to, bo przecież niemożliwe by jakos dziwnie wszystkim wysiadły stery i sprzet? Może jakis nowy wirusek...

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 01:48 

u mnie to samo

problemy typu lag podczas patrzenia w dowolną strone świata gry, zmienianie tesktur na czarne, zmienianie podłoża na niebieskie + zawiecha gry, wyłączanie się monitora, wywalanie do winodozy

w innych grach nie występuje stery nvidi zainstalowałem 81.

confing: AMD 64bit 3000+(1.81 GHz (1809Hz)kręcony, ale po wykrytych błędach zdefaulutowany), 2x Nvidia 6600GT(też krecona i też zdefaulutowana), mainbord ASUSTek A8N-SLI, 1023MB DDR-SDRAM

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 07:31 

Witam ponownie! Sluchajcie zainstalowalem forceware'y 78.01 i gralem dobre 1,5 h wczoraj i nie zawiesil sie ani razu. Rzecz w tym, ze wczesniej robil to losowo i mozna bylo grac godzine i bylo oka. Tak z ciekawosci zapytam bo nie mam czasu juz sprawdzac - na jakich chipsetach macie plyty glowne, bo widzialem forumowicza wyzej z analogicznym do mnie nForcem 2.

Nie wiem czy zauwazyliscie, ale gra ma tendencje do zawieszania wtedy gdy wystepuje duzo efektow silnie obciazajacych procesor i karte grafiki. (wybuchy, start nowej mapy). Moze trzeba by podeslac ten temat chlopakom z pomocy technicznej z EA.Polska?

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 09:12 

Dzisiaj od rana to samo.Teraz po zaladowaniu mapy wogóle nie idzie nic zrobic.Myszka jes nieruchoma,zadne klawisze nie dzialaja.Trzeba restartowac.Szkoda ze narazie granie mam z głowy,trzeba bedzie powiadomic EA,bo to jest niemożliwe,ze tak nagle sie to posypalo.Wszystkie inne gry chodzo bez problemu.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 10:30 

Ja mam nForca2, a dokładniej to:
~ Soltek 75FRN2-L
~ Thorton 2200+@Barton3200+ (realnie idzie jako 2800+) [AXDC2200DUV3C batch28 AQXEA 0327 WPMW] + suszarka X-Dream
~ Kingston 512MB 400 CL2,5 Winbond CH-5
~ ATI All-In-Wonder 9000 PRO
~ Barakuda7200.7-80GB
~ zasiłka szajs300W

Mam wgrane chyba najnowsze stery bo wczoraj to pobrałem z strony nVidii: http://www.nvidia.pl/object/nforce_udp_ ... 10_pl.html
~ nForce_5.10_WinXP2K_WHQL_international
Obrazek
Były tam jeszcze stery do nForca4 ale niewiem czy moge je zamontować.
Więc po ponownym zainstalowaniu 5.10 sprawdziłem na singlu i pograłem chwile dłużej - ok. godziny (nie pamiętam dokladnie) i wywaliło mnie do pulpitu, ale sie nie zablokował.
Czeski film.
Musze poszukać tych sterow forceware 78.01 ktore masz Virus_eBola, bo cos ich niewidziałem i niewiem czy to tez by pasowalo u mnie?
to na tyle

OK forceware to stery do grafy, czyli u mnie to nie pasuje.
Ja jade na catalystach do Radeona, aktualnie mam wgrane 4.10.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 17:31 

Ja bym wam radzil zrobic format dysku, czesto to pomaga. Jak mi cos nie dziala ot robie format i zawsze jest ok ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 22:02 

Aligator 77 - jestli masz Radka to sprawa sterow do karty graficznej odpada bo ja mam Geforce'a.
Moze byc to wlasnie kwestia stabilnosci plyty glownej i najprawdopodobniej cos tu sie popieprzylo. Jutro napisze do EA Polska i zobaczymy co oni na to.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 04:04 

Zainstalowałem nowsze stery do grafiki (catalyst 5.5) i stery do nForca (5.10) i jak narazie jest ok.
Przed chwilą skończyłem pykać i przez bite 3 godziny niebyło żadnych problemów.
Więc albo stery pomogły, albo cos tam się naprawilo.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lis 2005, 04:35 

u mnie niestety dalej nie dziala, nforce 6.66,nvidia 81.85, sprzet nie krecony, podczas wcztywania map restart kompa czasem za kazdym razem,czasem uda sie wczytac mape czy ktos ma koncepcje co jest nie tak???

update: teraz mam tak na cztery proby wbicia sie na jakis serwer trzy koncza sie wyrzuceniem mnie z serv po jakis 15 sek z komunikatem PB
"Inadequate O/S Privileges", czwarta konczy sie restartem kompa podczas wczytywania mapy...i tak mam ciagle...przeinstalowalem gre, system byl reinstalowany dwa dni temu, co sie dzieje?

konto w win administrator, pb uaktualniony recznie

juz nie wspomne o tym ze nie moge wybrac w ustawieniach dzwieku sb xfi bo wyskakuje komunikat ze moj sprzet jest nie kompakotbilny?? ale w tym momencie to najmniejszy problem

Tytuł:
PostNapisane: 3 lis 2005, 10:57 

Witam.Przeinstalowalem system,zainstalowalem gre na nowo i narazie smiga bez zadnych problemów.Sterowniki zainstalowalem te co byly na plycie z gra.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2