Teraz jest 4 gru 2024, 21:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 10:55 

przsoi napisał(a):
MaleWo napisał(a):
..... ale wciaz meczy mnie pytanie dlaczego nie uzyli dzialka heli jak sie rozbili ??? mogli wyciac ich wszystkich i ile fragow by bylo :D

to dzialko potrzebuje energii zeby dzialac (niestety miniguny nie posiadaja juz korby z boku). A ze smiglowiec byl troszke zdezelowany to pewnie nie mogl im zapewnic wymaganego napedu.

Nie zdezelowany, lecz przy tzw "awaryjnym londowaniu" jak w tym filmie procedurą jest wyłączyć prąd na pokładzie, dlatego też nie mieli łączności zesobą.

Ps. Chyba każdy widział "małą" różnice miedzy tamtymi BH a "naszymi" w bf2 ?:P

ps. tak oglądałem to i oglądałem i fajnie gdyby własnie tam jak mieli podczerwień, można było rzucać by commander walił arty i inne rzeczy, wkońcu jakaś sygnalizacja musi byc;p
szkoda że somalijczycy nie używali TS'a xD ps ogólnie końcowy wynik ticketów jaki był ? 981:0 czy jak ?? bo wkońcu amerykanie stracili 19, a somale 1000 xD

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 11:14 

Vesp3r napisał(a):
bo wkońcu amerykanie stracili 19, a somale 1000 xD

Co w tym śmiesznego to niewiem. No chyba że smieszy cię że zgineło ponad 1000 osób, no ale to twoja sprawa. A tak wogule to film był świetny. Sceny walk na ulicach były idealnie zrealizowane. A zdanie które jeden z bohaterów powiedział na końcu bardzo mi się spodobało: "bo tu chodzi o kolege".

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 11:45 

Cytuj:
to dzialko potrzebuje energii zeby dzialac (niestety miniguny nie posiadaja juz korby z boku). A ze smiglowiec byl troszke zdezelowany to pewnie nie mogl im zapewnic wymaganego napedu.

myslalem ze działka typu gatling nie potrzebuja dodatkowego napedu tylko same sobie go zapewniaja

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 11:57 

Może teraz niektórzy pod wpływem filmu nie będą wybiegać na pałe zza rogu i zaczną grać zespołowo a nie kozaczyć jak rambo ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 12:10 

MaleWo napisał(a):
Cytuj:

myslalem ze działka typu gatling nie potrzebuja dodatkowego napedu tylko same sobie go zapewniaja

chodzi ci o slowo 'naped' na koncu? moze faktycznie zle uzyte. chodzilo mi o to, ze zeby dzialac, M134 Minigun potrzebuje energii elektrycznej. tak to jest z dzialkam typu gatling ze potrzebuja (w odroznieniu od innych typow broni maszynowej) zewnetrznego zrodla energii. jezeli popelnilem jakas literowke or smf chetnie o tym poczytam.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 14:15 

No film robi wrazenie za kazdym razem kiedy sie go oglada :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 14:21 

W sumie strasznie amerykański. Niezłomna wiara w doskonałość swoich żołnierzy (19 zabitych) - ale oglądało się przyjemnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 14:23 

Mi się film podobał... ale trochę drastyczny... :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 15:22 

e-38 napisał(a):
W sumie strasznie amerykański. Niezłomna wiara w doskonałość swoich żołnierzy (19 zabitych) - ale oglądało się przyjemnie :)

Z tego co pamiętam, to film jest oparty na faktach i liczby zabitych po obu stronach są podane poprawnie.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 16:38 

Film jest oparty na faktach, lecz z tego gdzie kiedyś czytałem, było od **** i jeszcze więcej rannych, po stronie amerykańców i niemówie jużilu po drugiej stronie.

Exil napisał(a):
Vesp3r napisał(a):

Co w tym śmiesznego to niewiem. No chyba że smieszy cię że zgineło ponad 1000 osób, no ale to twoja sprawa.

Tak śmieszy mnie każdy zgon co dzień :/
Bądźmy poważni, nawet neiem jakim cudem mogłeś tak pomyśleć -_-

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 17:05 

Vesp3r napisał(a):
Film jest oparty na faktach, lecz z tego gdzie kiedyś czytałem, było od **** i jeszcze więcej rannych, po stronie amerykańców i niemówie jużilu po drugiej stronie.

Exil napisał(a):
Vesp3r napisał(a):

Co w tym śmiesznego to niewiem. No chyba że smieszy cię że zgineło ponad 1000 osób, no ale to twoja sprawa.

Tak śmieszy mnie każdy zgon co dzień :/
Bądźmy poważni, nawet neiem jakim cudem mogłeś tak pomyśleć -_-

takie coś można wywnioskować z twojej wypowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 18:03 

Nie oglądałem "Helikoptera w ogniu" ponieważ oglądałem też bardzo dobry film, który leciał w tym samym czasie, "Pianistę".Wolę filmy o II wojnie światowej i ewentualnie Vietnamie.Widziałem kawałki "HwO" ale mi się nie spodobał.Nie lubię walk na bliskim wschodzie.Dlatego też nie zamierzam BF2.
Ktoś oglądał " Pianistę"?Mnie się bardzo podobał.Naprawdę pięknie zostały pokazane czasy prześladowań Żydów podczas II Wojny Swiatowej.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 18:26 

Somalia to nie bliski wschod, no ale jezeli nie wychodzisz z szufladki pt "2 w sw" to moze tego nie wiesz :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 18:44 

Lulek napisał(a):
Nie oglądałem "Helikoptera w ogniu" ponieważ oglądałem też bardzo dobry film, który leciał w tym samym czasie, "Pianistę".Wolę filmy o II wojnie światowej i ewentualnie Vietnamie.Widziałem kawałki "HwO" ale mi się nie spodobał.Nie lubię walk na bliskim wschodzie.Dlatego też nie zamierzam BF2.
Ktoś oglądał " Pianistę"?Mnie się bardzo podobał.Naprawdę pięknie zostały pokazane czasy prześladowań Żydów podczas II Wojny Swiatowej.

widziałem 3 razy, fajny film i bardzo dobrze oddający to co się wtedy działo.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 18:58 

Blood napisał(a):
e-38 napisał(a):

Z tego co pamiętam, to film jest oparty na faktach i liczby zabitych po obu stronach są podane poprawnie.

Przecież nie kwestionowałem liczb tylko to, że wysłano "najlepszych" a wyniki jakie były - widać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2