Teraz jest 6 maja 2025, 11:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2005, 12:59 

Rozdielczość jak rozdzielczość ale ustawienie niskej grafiki bardzo pomaga w celności tylko w sumie po co lepiej jak kto może ustawić sobie na maksa i grać komfortowo aże ktoś cie pare razy puknie więcej to trudno :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 11:28 

Tak jak wcześniejsze wywody mogły mieć jakiś sens i logikę, tak tego stwierdzenia, że ustawienia grafiki na low pomagają w celowaniu, to już kompletnie nie rozumiem :shock: To jest tylko taka fanaberia indywidualna, czy jest to ktoś w stanie wyjaśnić i poprzeć przykładem?

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 11:32 

sixstus napisał(a):
Tak jak wcześniejsze wywody mogły mieć jakiś sens i logikę, tak tego stwierdzenia, że ustawienia grafiki na low pomagają w celowaniu, to już kompletnie nie rozumiem :shock: To jest tylko taka fanaberia indywidualna, czy jest to ktoś w stanie wyjaśnić i poprzeć przykładem?

Troche w tym racji jest, jeśli załóżmy ustawisz brak cieni, to gościa którego normalnie nie widać, bo jest w cieniu, zauważysz od razu i go załatwisz :P

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 11:54 

Faktycznie, o tym nie pomyślałem :!: :) Ale czy to nie podpada w pewien sposób pod "czitowanie"? W końcu jest to przecież dążenie do ułatwienia sobie gry poprzez działania teoretycznie dozwolone ale przeciwne do działań innych graczy, którzy raczej zwiększają szczegółowość grafy. A może po prostu popadam w paranoję bo jestem słabym graczem :) Co Wy na to???

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 12:01 

Hmmm ja na przykład ustawiłem sobie Lighting na LOW, żeby mieć wszędzie jasno.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 13:14 

sixstus napisał(a):
Faktycznie, o tym nie pomyślałem :!: :) Ale czy to nie podpada w pewien sposób pod "czitowanie"? W końcu jest to przecież dążenie do ułatwienia sobie gry poprzez działania teoretycznie dozwolone ale przeciwne do działań innych graczy, którzy raczej zwiększają szczegółowość grafy. A może po prostu popadam w paranoję bo jestem słabym graczem :) Co Wy na to???

Był o tym 152-stronnicowy temat, poszukaj troche to go znajdziesz :D

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 14:35 

olli napisał(a):
Troche w tym racji jest, jeśli załóżmy ustawisz brak cieni, to gościa którego normalnie nie widać, bo jest w cieniu, zauważysz od razu i go załatwisz :P

I druga strona medalu, gościa który stoi za ścianą,na dachu itd i rzuca cień,niestety wtedy nie zauwarzysz.
Headshot napisał(a):

Fakt to spora zaleta ale wtedy nie widać ognia z wystrzału broni u przeciwnika, a łatwo go tak namierzyć jak strzela ukryty w trawie.

Jednym słowem niższe ustawienia to nie tylko zalety ale również wady.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 14:42 

Dlatego ja gram tak, że ustawienia tekstur i innych pierdół na low, a efekty/oświetlenie na high - co trzeba widać, a czego nie trzeba nie widać ;)

Jedyną grą fpp w jaką grałem na high był q4 w singlu. A tak - UT - 640x480 wszystko low, CS - to samo. :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 16:33 

W takim razie ja wyłączam cienie i nikt już nie zobaczy mojego cienia :lol: :lol: :lol: i do tego all efekty świetlne też wyłącze to nie będzie widać błysku wystrzału jak będę "snajpił" tak więc mnie nie wykryjecie nigdy :lol: :lol: :lol:

ludzie, w BF 1 jak i 2 kule jak i reszta to w większości "obiekty" trójwymiarowe także te rozmowy o rozdzielczości mniejszej pomagającej w celności to wrzućmy już między bajki pls :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 18:18 

Niumen napisał(a):
olli napisał(a):

I druga strona medalu, gościa który stoi za ścianą,na dachu itd i rzuca cień,niestety wtedy nie zauwarzysz.
Headshot napisał(a):

Fakt to spora zaleta ale wtedy nie widać ognia z wystrzału broni u przeciwnika, a łatwo go tak namierzyć jak strzela ukryty w trawie.

Jednym słowem niższe ustawienia to nie tylko zalety ale również wady.

jesteś w błędzie
cienie postaci i pojazdów to opcja "dynamic shadows"
a cienie statyczne takie jak. np w budynkach to opcja "lightning"

dlatego jak sobie ustawisz jedno na high a drugie na low to będziesz widzieć gości perfekcyjnie i kolesi i ich cienie (teraz bardziej widoczne na jasniejszym tle)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2