Teraz jest 23 lis 2024, 21:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 lis 2005, 03:05 

Hej ho

Gram sobie dzisiaj na gamesnecie, a tu w przeciwnej druzynie pojawia sie jakis czlowiek, ktory namietnie Tk-uje swoich. Po pierwszej rundzie mial -104 pkt. W kolejnej doszedl chyba do -60, zanim zostal wykickowany. Zajelo to chyba z 10 glosowan. Nick - Tom_Cruise420; mam screenshota.

W kolejnej rundzie, czy moze nawet jeszcze w tej samej, na serwer wskoczyl kolejny taki czlowieczyna - i dalej Tkowal rowno. Nick: Oman.co. Po paru glosowaniach w koncu go wywalilismy. Ale wrocil po krotkej przerwie i dalej robil to samo, uprzykrzajac innym zabawe. Nie wiem, od jak dawna nie mial dziewczyny, ale znajdowal najwyrazniej spora radoche w team killowaniu (gdy go przenioslo do przeciwnej druzyny - robil to samo). Wielu graczy wyszlo z serwera, bo nie dalo sie po prostu grac. Np. koles wszedl do wiezyczki na lotniskowcu i naparzal do respawnujacych wlasnych graczy. Itp akcje (zeby zarobic -100 trzeba sie natrudzic).

Czy jest mozliwe ustalenie, czy te dwa nicki to jedna osoba, a jesli tak, to jaki ma GUID? Czy ktos moze tego goscia na stale zbanowac z polskich serwerow? Jesli tak, to gdzie zglaszac takie przypadki? Moim zdaniem w tym przypadku gosc poszedl na tyle daleko, ze szanujacy sie admin powinien przynajmniej przejrzec logi i zobaczyc, z jakiego IP te osoby graly, i kto jeszcze z tego IP korzystal - moze to najlatwiejsza metoda zeby sprawdzic, kto tak naprawde kryje sie pod tymi nickami.

pozdrawiam,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 05:39 
Moderator forum

Zgłaszać osobiście adminom serwera. Jak się nie da, w dziale Serwery, w topiku dotyczącym danego serwera. Najlepiej dołączyć screen pokazujący co się działo.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 10:44 
Moderator forum

gralem chwile na gamesnecie o tej porze wlasnie i moge potwierdzic w/w sytuacje... :roll: :?

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 11:49 

dziwią mnie 2 rzeczy
1. na serverze nie ma kicka za minus scora :shock:
2. robic takie akcje na rankingowym serverze to trzeba mieć na.... pod kopułą
tak jak zostało to napisane wcześniej pisać do adminów i w temacie o tym serverze.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 11:57 

GUID : ************************ac690315

First Seen : 2005-11-02 00:04:03
Last Seen : 2005-11-02 00:36:29

Game : Battlefield 2
Aliases : -
Tom_Cruise420 2005-11-02 00:04:03
IP(s) : -
66.25.***.*** - United States 2005-11-02 00:04:03

GUID : ************************be66c0c0

First Seen : 2005-11-02 01:19:27
Last Seen : 2005-11-02 01:35:23

Game : Battlefield 2
Aliases : -
OMAN.co 2005-11-02 01:19:27

IP(s) : -
219.42.***.*** - Japan 2005-11-02 01:19:27

Jak widać są to dwie rożne osoby, dwa różne GUID’ y i adresy IP. Wklej dla potwierdzenia tego co mówisz screeny. Dodam wtedy tych kolesi do lokalnej listy banów na GamesNET 32 i CQF.

@Raix - Jest kick za negative score ustawiony via mm i pb. Dlaczego nie wykopało, nie wiem. Będę po południu w domu to sprawdzę.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 12:41 

*CQF*Dr4go napisał(a):
GUID : ************************ac690315
[..]
@Raix - Jest kick za negative score ustawiony via mm i pb. Dlaczego nie wykopało, nie wiem. Będę po południu w domu to sprawdzę.

Dzieki za odpowiedz; screenshota podeślę po powrocie do domu. Dziwne trochę, że goście z USA i Japonii grali na serwerze bez większych lagów, i nie wyskakując z powodu zbyt wysokiego pinga (do Japonii jest chyba pod tym względem najgorzej). Dziwi mnie również, że weszli na serwer praktycznie jeden po drugim. No ale zbiegi okoliczności się zdarzają.

Potwierdzam, że nie kickowało za negatywne punkty - w kilku kolejnych rundach Ci ludzie mieli od -50 do ponad -100 puntków (a kilku innych graczy z ich zespołu, którzy tego kolesia - chcąc nie chcąc - tłukło, miało od -10 do -20). Nikogo nie wykickowało automatycznie, dlatego też te pajace tak długo psuły wszystkim zabawę.

pozdrawiam,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 12:59 

ognacy napisał(a):
Dziwne trochę, że goście z USA i Japonii grali na serwerze bez większych lagów, i nie wyskakując z powodu zbyt wysokiego pinga (do Japonii jest chyba pod tym względem najgorzej).

Ostatnio na GamesNET'ach poprawiły się pingi dla wszystkich. W Bf2 spokojnie można grać na pingu pow 100 jeśli nie ma za dużych packetloss’ów.

ognacy napisał(a):
Nikogo nie wykickowało automatycznie, dlatego też te pajace tak długo psuły wszystkim zabawę.

Po ostatnich zmianach w GamesNET był reinstall server'a bf2 dlatego też konfigi mogą być nieco niedopracowane. Poprawiłem już, powinno być ok. Przetestuję jeszcze wieczorem.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 18:14 

ten koleś mógł maskować swoje IP
bo to faktycznie jest mocno wątpliwe aby były to aż 2 osoby

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 20:05 

Kolec napisał(a):
ten koleś mógł maskować swoje IP
bo to faktycznie jest mocno wątpliwe aby były to aż 2 osoby

No, ja tez mam pewne watpliwosci. Ale skoro mial rozne GUIDy, to chyba jednak byly dwie osoby. Nie jestem pewny, ale wydaje mi sie, ze miedzy tym pierwszym (Tom_Cruise420) a OMAN.co byl jeszcze jakis jeden tego typu troll. Z logow przedstawionych powyzej wynika, ze bylo dosc duzo czasu miedzy kickiem pierwszego a pojawieniem sie tego ostatniego - a ja podczas gry odnioslem wrazenie, ze non stop ktos TKowal na potege.

A tutaj jest link do screenshota ze statsami. Niestety zrobilem tylko jednego.

Obrazek

Zwroccie uwage, ze to jest sam poczatek rundy, a koles ma juz -56. Na dodatek ma ping 175. Jak na stany zjednoczone to raczej niski - spodziewalbym sie min. 100 ms wiekszej latency.

pozdrawiam,
Ognacy

Strefa czasowa: UTC + 2