Loco Skysmoker napisał(a):
A ja po raz kolejny się będę żalił!
2500@3200 XP
1GB ramu (512x2 w dualu)
GF 6800 (nie mój a pożyczony - co by mnie ludzie nie zjechali że się chwalę)
i praktycznie nie zasyfiony windows XP i dupa.
Wyłączone cienie, efekty świetlne na średni,AAx2, rozdziałka 1024 i większość rzeczy na medium. Wiem że nie jest najgorzej ale z tą kartą spodziewałem się dużo lepszych wyników a mi czasem spadnie poniżej 30 fps (niektóre mapy).
Niestety, BF2 zjada 6800 na śniadanie...
BTW teraz możesz się przekonać jakie bajki piszą niektórzy posiadacze 2x słabszych kompów o tym jak to im super BF2 chodzi. Choć może tak jak napisałem poniżej, dla nich jest super. Ale nie chciałbym tego "super" zobaczyć...
JuBy napisał(a):
Loco Skysmoker napisał(a):
a mi czasem spadnie poniżej 30 fps (niektóre mapy).
stary, ludzkie oko jest na tyle wolne że 27-32 FPS wystarcza aby zobaczyć płynny obraz!!! POCO WAM WIĘCEJ????
Kolec napisał(a):
gdyby była mowa o FPS w kinie to bym się z tobą zgodził - ale tutaj masz interakcję z obrazem a nie samo granie
ja czuję różnicę jak mam 30fps a 60fps
pozatym zapominasz chyba że w grze ilość klatek niejest stała - więc jeżeli ci wymierzyło że masz średnio 30 klatek na sekundę to oznacza że chwilami będzie 40 a chwilami będzie 20
BTW - w grze jest cusik poprostu w kodzie spieprzone - jak dla testów ustawiłem sobie 1600x1200 AAx6 i reszta na high to na 2/3 map mam płynnie a na niektórych jak np. Songhua Stalemate (pewnie idzie o tą mgłę) fps jest praktycznie non stop równy 20

\
chyba nie bez powodu większe rozdziałki były do tej pory poblokowane
Zgadzam się z tobą Kolec w 100%. Od siebie tylko dodam, że pisanie tekstów w stylu : "ludzkie oko jest na tyle wolne że 27-32 FPS wystarcza aby zobaczyć płynny obraz!!! POCO WAM WIĘCEJ????" jest kompletnym nonsensem. Każdy ma inną percepcję i to co dla jednego będzie super extra płynnie dla innego będzie nie do zaakceptowania. Co do średniej ilości klatek... Jeśli w takiej grze jak BF2 średni fps wychodzi ok. 30 to można się spodziewać wahań między 50 a 10...