Teraz jest 4 maja 2025, 21:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: jak strzelać?
PostNapisane: 6 lis 2005, 11:11 

odblokowałem G3 i zawiodłem się. Nie wiem czy nie umiem z niej strzelać, czy ona naprawdę jest do dupy. Myśle, że to pierwsze i dlatego pytam się Was jak się nią posługiwać. Generalnie odblokowałem prawie wszystkie bronie, a napewno wszystkimi walczyłem. Ale tym G3 nie potrafie strzelać, może coś poradzicie.
m16, g36c, pkm - idzie mi nieźle, ale z tym g3 to tragedia. A miało być tak super.
Dzięki za wskazówki!

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 11:39 

Niketórzy z g3 koszą równo, innym idzie to gorzej.Ja np. nie mam odblokowanego g3 ale jak tylko w wpadnie mi w łapę to biorę bez namysłu.G3 jest to broń raczej na dalsze dystanse bo ma dużą celnośc i damage a jeśli chodzi o bliskie starcia to oczywiście też idzie ubić gościa tylko że bardzo łatwo można stracić cały magazynek bo g3 ma tylko 20 naboi więc broń ta uczy oszczędności :wink: Aha i jeszcze jedno, najlepiej strzelać w głowę :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 12:04 

g3 jest rewelacyjną bronią,strzelać najlepiej w głowę ale na biskie odległości full auto.poprostu trzeba sie nauczyc strzelać z nowej broni,ja miałem taki sam problem z bronią spec opsa ale troche treningu i teraz jest dobrze za to z broni meda za cholerę strzelać nieumiem,może na dalekie odlagłości to jeszcze jako tako idzie ale na bliskie wole jego podstawową broń

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 14:03 

Gdy pare miesiecy temu odblokowałem G3 miałem podobne odczucie jak ty - nie umiałem totalnie nikogo zabic - odrzut, dg wydawał sie mały i w ogole uwazałem ja za błedny wybór. Po odblokowaniu PKMa (były to dawne czasy gdzie bronie odblokowywało sie raz na pare tygodni) postanowiłem jeszcze raz sprobowac zagrac G3i do tej pory sie z nim nie rozstaje - swietny damage, celnosc wysmienita (nie raz sciagałem snajperow), a do 20pociskow w magazynku przyzwyczailem sie po tgodniu - b. dobrze uczy dobrego zagospodarowania magazynkiem ;)
Jedyne problemy sa wtedy kiedy nagle obok przebiegnie przeciwnik i zaczyna sie strzelania na 1m. Jezeli nie trafisz go celnie, szybko (2-3sekundy) wyczerpie Ci sie magazynek

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 14:06 

najgorzej mi idzie właśnie na dalsze odległości. Poprostu mierze, odpalam , i nic ..... Nie umiem celować.
Wku.. mnie już to. Pocieszam się ża m16 z granatnikiem wymiata, jest the best - moim zdaniem najlepsza broń w całej gamie dostępnych w BF2.
Dzięki!

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 14:13 

Kolega_PL napisał(a):
najgorzej mi idzie właśnie na dalsze odległości. Poprostu mierze, odpalam , i nic ..... Nie umiem celować.
Wku.. mnie już to. Pocieszam się ża m16 z granatnikiem wymiata, jest the best - moim zdaniem najlepsza broń w całej gamie dostępnych w BF2.
Dzięki!

Podstawow zasada na dalsze odleglosci
POJEDNYCZY STRZAŁ
Jezeli strzelasz po 3naboje to juz bron ma odrzut i pocisk leci nad wrogiem
Na srednie odleglosci, moza uzywac juz 2-3pociski na raz, a na bliskie full-auto

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 14:50 

Na dalekie dystanse strzelam króciutkimi seriami. Już nie raz się zdarzało że w takich odległych pojedynkach (ja - snajper) wygrywałem je. Wystarczała jedna seryjka w głowę. Natomiast bliskie i niespodziewane spotkania to z reguły ciągły ogień od korpusu w kierunku głowy.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 16:49 

G3 jest bronia bardzo celna i z duzym damage. zeby zabic kogos wystarczy 1 HS (z M16 trzeba 2). Jest porownywalna do AK-101 z tym ze jest bardziej szybkostrzelne i ma mmniej naboi w magazynku. Osobiscie unlockami nie gram ale ostatnio znalazlem g3 gdy skonczyla mi sie amunicja w AK ;) i wydaje mi sie ze bron jest bardzo dobra i skuteczna

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 18:10 

A ja powiem tak. Jako, że wyznaje zasadę celnego strzelania przed wywalaniem maga na full auto praktycznie zawsze chodzę na singlu. G3 świetnie się nadaje na broń dla, że tak powiem strzelca wyborowego 2 szybkie strzały na singlu i gościu leży, chyba że skacze to trzeba jeszcze ze 2 poprawić, a jak wchodzimy do pomieszczeń małych przełączenie na auto i wystarczy przeciągnąć po kolesiu. Zazwyczaj gram snajperem, ale na niektórych mapach po prostu się to nie opłaca. Wtedy łapie za G3 i w ogień ostatnio jak wpadłem w jakiś trans to skończyłem rundę na Shogua z wynikiem 35:1 :shock: więc broń ta na pewno umie zabijać trzeba tylko wiedzieć jak z nią rozmawiać :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 19:08 

a ja gram tylko podst zaopatrzeniem :D

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 20:11 

co do G3 to musze się zgodzic. Jest to świetna broń, szczególnie jesli chodzi o średnie i długie dystanse. Gdy widzę wroga w większej odległości nie zmianiam trybu odnia na single, tylko samemu próbuję wystrzeliwywać serie 2-4 pocisków. Dwie takie serie i już po gościu. Na bliski dystans to tak jak powiedział PotulnY, wystarczy przejechac po gościu :).

Przy okazji chciałem się spytać czy pod "znalezieniem broni" rozumiecie wzięcie kita martwego gracza? jesli tak to powiedzcie jakim guzikiem to zrobić :?

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 20:51 

rik.pl napisał(a):
ciałem się spytać czy pod "znalezieniem broni" rozumiecie wzięcie kita martwego gracza? jesli tak to powiedzcie jakim guzikiem to zrobić :?

Domyślnie G :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2005, 00:03 

W menu ustawiania klawiszy podstawowych chyba pierwsza w lewym górnym rogu o nazwie funkcja.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2005, 03:30 

podsumowując - G3 to najlepszy unlock w grze :) i szkoda, że nikt z niego nie korzysta, bo nie ma granatnika :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2005, 03:56 

ja nie jestem jakims wymiatajacym super piechociarzem , ale jak strzelam, tak samo zreszta g3 jak i innymi karabinkami, to przewaznie z lezenia lub crouch'a, bo jest duzo mniejszy rozrzut niz gdy sie strzela stojac - oczywiste :twisted: ... przewaznie 2-3 pociski, nawet w starciach 1vs1, na naprawde duze odleglosci - sprawdzam czy nie ma zadnego jeepa w poblizu (jest latwiej kogos zdjac z jeepa), jak nie to ogien pojedynczy i snajpowanie :twisted: :twisted:

co do g3 , to taki sam unlock jak kazdy inny 8)

pozdrawiam :evil: :evil:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2