Teraz jest 4 mar 2025, 15:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 lis 2005, 22:06 

Hej ho

Ilekroć wybieram się, żeby pożyczyć helikopter od przeciwnej drużyny robię mniej więcej tak - wsiadam w mobilne AA/eepa, dojeżdżam w okolice wrogiego lądowiska, strącam wrogie heli, czekam, aż się zrespawnuje, zabijam jego załogę, która się w międzyczasie respawnuje na lądowisku, po czym wysadzam AA i biorę heli. Czasem jednak muszę utłuc więcej osób, które się tam spawnują - bo nie wyrabiam z założeniem C4 na stingery i własne AA. Robię to, przyznaję, korzystając z tego, że wiem gdzie są spawny, czyli część ludków ubijam zanim będą mieli szansę się obronić. Czy tak nie należy grać - tj. czy to podpada pod spawn raping? Dodam, że często chodzi o lądowiska przy flagach nieprzejmowalnych.

Pytam, bo dzisiaj właśnie grałem na Sharqi Peninsula, i dostałem od admina upomnienie, że jeszcze jedna taka akcja, a wylatuję za 'spawn raping' (kradłem heli od MECów, a przy okazji wywaliłem im UAV - w trakcie czego zabiłem chyba 4 kolesi, którzy się wyspawnowali).

A, i jeszcze jedno pytanie - czy można zablokować spawn point parkując na jego miejscu pojazd?

pozdrawiam,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 22:23 

W/g mnie to nie jest podpadanie pod baserapeing. Kradnięcie sprzętu to normalka,a jeśli wysadzasz zabawki komendanta i w między czasie zabijesz spawnujących się tam żołnierzy to w/g mnie to obrona konieczna. Przecież nie będziesz stał i czekał aż Cię zabiją.

A o ile wiem spawn pointu nie zablokujesz. Gościu po prostu pojawi się obok.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 22:29 

Wszystko zależy od admina (jezeli ma 14 lat, kompleksy i własnie go zabiłes na spawnie to ban murowany) i od ludzi grających na serwie. IMO: Jesli bawimy się w wojnę to kradzież nie powinna byc traktowana jako zbrodnia.

A jesli chodzi o spawny to raczej nei da sie ich przyblokowac, bo przy każdej fladze jest kilka punktów spawu i chyba ciężko by było wszystkie zablokowac.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 22:38 

NApewno jakoś sie da zablokowac spawna.Kiedy zginiesz i masz ekran odrodzen z wyborem miejsca spawnu to kiedy jakis spawn jest zablokowany to "kropka" przy fladze jest czerwona i nie da sie przy tej fladze zespawnowac.Sam miałem tak nie raz.Tylko nie wiem jak to sie robi :/.Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 22:38 

spawn raping to chyba nie jest, ale ostatnio gralem na servie z goscie który zabil mnie 5 raz odrazu po wyjsciu ze spawnu. Jako wytlumaczenie powiedzial mi wlasnie ze chcial tylko ukrasc naszego heli. Szkoda tylko ze ta kradziez heli trwala 10 minut :? :? :?

Spawna chyba nie mozna zablokowac.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 22:44 

RaDe0n napisał(a):
NApewno jakoś sie da zablokowac spawna.Kiedy zginiesz i masz ekran odrodzen z wyborem miejsca spawnu to kiedy jakis spawn jest zablokowany to "kropka" przy fladze jest czerwona i nie da sie przy tej fladze zespawnowac.Sam miałem tak nie raz.Tylko nie wiem jak to sie robi :/.Pozdro

Ta stuacja ma miejsce tylko wtedy gdy za dużo "mięsa" na raz zrobiło spawna przy jednej fladze.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 22:48 

RaDe0n napisał(a):

Spawn można zablokować po prostu stojąc na nim. Są 3 spawn pointy przy większości (wszystkich?) flagach, i obstawienie ich pozwala na całkowite zablokowanie możliwości wyspawnowania. Mnie tylko zastanawia, czy parkując pusty pojazd w miejscu spawnu możliwe jest przyblokowanie.

pozdrawiam,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 23:16 

ognacy napisał(a):
Mnie tylko zastanawia, czy parkując pusty pojazd w miejscu spawnu możliwe jest przyblokowanie.

Ognacy

możliwe

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2005, 23:23 

Ja miałem podobną sytuację, tyle że wjechałem hmv na respa, wyskoczyłem, ściągnąłem goscia z G36C i odjechałem czołgiem. Po chwili tekst ".... camper" i wotowanie na kicka.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2005, 04:15 

mialem sytuacje ze z bazy amerykancow na kubra dam ukradlem f15 (nikt go chyba nie chcial), gralem nim przez pol rundy - miejsce na zloty medal :twisted: , a tu nagle ciach :arrow: zostalem wykopany za cheating, smieszne to bylo jak cholera ... az sie poplakalem :cry: :cry:

spawn point'ow chyba nie mozna zablokowac - ale pewny nei jestem

pozdro :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2005, 10:05 

Tak jak napisali Ognacy i Szkig - spawn pointy można zablokować stając na nich, bądz stawiając w tym miejscu pojazd (moze byc pusty).

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2005, 14:12 

Spawny mozna blokowac co bardzo wkurza ;] Jest to wrecz nagminna taktyka na masthurze 16 w klanowkach. czesc lig tego zabrania czesc nie mowi o tym nic wiec sie uzywa. Zostawienie pustego pojazdu na spawnie tez go blokuje ;]

Co do tematu to nie jest baseraping. Ogolnie imo baseraping to placz lamek zepchnietych do bazy. Np taki lotniskowiec USA ma 2 dziala AA i karabinki. Dlaczego wiec prawie nigdy ludzie w nich nie zasiadaja? BO IM SIE NIE CHCE. Bo to nudne. A jak ich zabiejsz gdy stoja w kolejce po samolot to placza, ze ich gwalcisz, palisz i rabujesz :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2005, 14:52 

ja widzę Lailonn że chciałbyś zagrać sobie meczyk gdzie wrogi team przejał wszystkie flagi oprócz jednej - a na ostatniej zablokował wszystkie spawny oprócz jednego i teraz ty się próbójez odrodzić w miejscu gdzie 10 osób celuje ci w plecy (np. supportów) plus jakiś czołg lub jeepek
good fun huh ? 8)

a jeżeli zaczniesz narzekać to ci powiedzą że jesteś płaczącą lamką :roll:

Ps. ja to się lubię tak od czasu do czasu "porządnie rozerwać" na jakimś serverze

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2005, 15:29 

na FFA nie zdarza sie blokowanie spawnow(a na klanowkach wlasciwie tylko mashtuur). Zreszta zawsze zdazysz oddac 1 strzal zanim zginiesz wiec co by tam nie stalo to po chwili sie wybronisz. Mi spawn raping nie przeszkadza nic a nic.

Moja best hardcore akcja to dalian plant ja usa nie mamy nic poza lotniskowcem ;] I teraz mielismy nad tym regularnie 2 bobmardowania samolotow + wrogie heli + artyleria + podjechaly sobie 2 APCetki + jeden z wrogow wyskoczyl na statek i siedzac w BH prul do nas z dzialka ;] Blisko 50 ticketow zniknelo ot tak :D Ale jakos dalismy rade ;> przegrac bo przegrac ale ich odgonilismy... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2005, 15:45 

Lailonn napisał(a):
na FFA nie zdarza sie blokowanie spawnow(a na klanowkach wlasciwie tylko mashtuur). Zreszta zawsze zdazysz oddac 1 strzal zanim zginiesz wiec co by tam nie stalo to po chwili sie wybronisz. Mi spawn raping nie przeszkadza nic a nic.

Z tym 1 strzałem to różnie bywa. Na 2-3 dobrze ustawione jeepy nie ma mocnych. Na "free playu" zdarza się blokowanie spawnów przy helipadach, a także uprawianie uboju pilotów w sposób dobrze zaplanowany.

Ja sobie jeżdżę po wrogie heli często, zwłaszcza że czasem bezpieczniej jest je wziąć niż własne ;-) Ale pozostaje mi pewien niesmak ilekroć ubijam respawnujących tam pilotów. Niezależnie od tego, że trochę sami sobie są winni, bo lepszą taktyką jest poczekać, aż szara ikona heli zniknie z minimapy - i dopiero wtedy się spawnować jako grenadier lub do obsługi AA.

pozdrawiam,
Ognacy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2