Teraz jest 27 lis 2024, 09:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2005, 01:43 

No ale jak coś pójdzie to wiadomo, że będzie dłużej bez kompa. A tak to tylko wymiana zasiłki - pewnie od ręki no i po sprawie.

A ja wytężyć - włączyć Prime95 lub SuperPI - to gniecie procka.

Ogólnie - 3dmark2005 - wyciska max z grafy :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2005, 08:36 

Ja mam zasilacz Chieftec 360W i jest wszystko ok, chociaż mam mnóstwo podpięte. Na moim nowym X800XL pisze, że zasilacz musi być minimum 300W i wg mnie taki powinien wystarczyć o ile nie ma się sprżerzonych kart albo procesorów. Tę nową kartę dostałem po dopłacie, po tym jak padł mi Leadtek 6800 AGP i wiem, że duzo 6800 pada, więc podziękowałem nVidii i upajam sie teraz jakością ATi na HIGH (tamta s*ka ledwo med wyciągała) ;)

Zestaw nie służy do grania...
Jeżeli wyskoczył ci 'blue screen' to znaczy, że karta jest walnieta...

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2005, 10:30 

A ja myślę że zwalona karta. Ot co... 99%

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2005, 11:38 

Wypoor PL napisał(a):
Zestaw nie służy do grania...

To znaczy że jak wyskoczy blue screen to zasilacz jest ok ? Dobry jesteś. Może znaczyć wszystko, od walniętego dysku po za małe napięcie na procesorze.

A 6800 to inna klasa niż X800XL.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2005, 11:44 

Wypoor PL napisał(a):

A coś Ty wróżka ? :lol:
Może się procesor przegrzewa ? Może to bład pamięci ? Może zasilacz nie daje rady ? Może grafika się przegrzewa ? itd. itp.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2005, 13:01 

PhoeniX napisał(a):
Wypoor PL napisał(a):

A coś Ty wróżka ? :lol:
Może się procesor przegrzewa ? Może to bład pamięci ? Może zasilacz nie daje rady ? Może grafika się przegrzewa ? itd. itp.

Dokładnie, każdy z tych podzespołów może powodować takie problemy.
Choć mnie wydaje się, że jest to wina padniętej grafiki. Nim zaczniecie wymieniać zasilacz itp. w pierwszej kolejności polecam, sprawdzić kartę w innym komputerze. Jeśli okaże się, że karta jest ok. sprawdzcie tą metodą resztę podzespołów. Na pewno w końcu wyjdzie na jaw co jest przyczyną.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2005, 13:47 

zasiłka jest wazna - ale skoro w innych grach nie ma tego problemu - to raczej nie jest wina zasilacza...

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2005, 16:31 

A może pisze wam na tym 'blue screen', eh? Jeżeli jest za słaby zasilacz to spada wydajność, po prostu karta zwalnia. Jeżeli ekran generuje takie 'artefakty' to znaczy, że karta coś świruje. Procesor, zasilka, czy dysk twardy nie generuje obrazu. Karta sie przegrzewa? To od czego jest czujnik temperatury na karcie?

Fakt, faktem to inna klasa, ale X800 GTO jest już w tej sanej cenie, a można ją podkręcić prawie do wydajności XL :P

Wydaje mi się, że tu wskazane byłoby zrobić test w 3D Mark'u, zobaczyć na czym się wywali ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2005, 00:08 

Wypoor PL napisał(a):
A może pisze wam na tym 'blue screen', eh? Jeżeli jest za słaby zasilacz to spada wydajność, po prostu karta zwalnia. Jeżeli ekran generuje takie 'artefakty' to znaczy, że karta coś świruje. Procesor, zasilka, czy dysk twardy nie generuje obrazu. Karta sie przegrzewa? To od czego jest czujnik temperatury na karcie?

Fakt, faktem to inna klasa, ale X800 GTO jest już w tej sanej cenie, a można ją podkręcić prawie do wydajności XL :P

Wydaje mi się, że tu wskazane byłoby zrobić test w 3D Mark'u, zobaczyć na czym się wywali ;)

Nie spada wydajność tylko grafika generuje błędy. Proc może resetować - jest parę opcji. A na blue skrinie można odczytać co spowodowało błąd. Gdzieś na stronie mikrosoftu jest pełen opis błędów.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2005, 11:16 

Wypoor PL napisał(a):
A może pisze wam na tym 'blue screen', eh? Jeżeli jest za słaby zasilacz to spada wydajność, po prostu karta zwalnia.

Co za bzdura :lol: :lol: :lol:

Cytuj:
Jeżeli ekran generuje takie 'artefakty' to znaczy, że karta coś świruje.

Panie fachowiec... no niekoniecznie.

Cytuj:
Procesor, zasilka, czy dysk twardy nie generuje obrazu.

ROTFL :lol:
Pomijając fakt że się ośmieszasz takimi bzdurami to weź poczytaj może troche lektury jak działają karty graficzne, co się dzieje jak dostają zbyt małe napięcie, co jeśli przegrzewają się pamięci itp. bo wypisujesz mega bzdety.

Cytuj:
Karta sie przegrzewa? To od czego jest czujnik temperatury na karcie?

A masz czujnik na pamięciach ?
A przy GPU widziałeś kiedyś jaki jest ustawiony górny próg temperatury w sterownikach przy kartach 6xxx ? Patrzyłeś czy alarm po przekroczeniu progu jest domyślnie włączony ? Na 6600GT ten próg jest ustawiony na 145*C a gwarantuje ci że przy 110-120 już były by problemy po dłuższym graniu.

Cytuj:

Tak to jest świeta metoda ! ;) Na czym się wywali to znaczy że własnie TO nie działa w tej karcie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2005, 14:57 

Oh! Oh! Daj mi jeszcze klapsa, byłem niegrzeczny! Oh, Oh! :lol: Sam, żeś jest literatura! :lol: i trochę kultury elektoracie PiSu. Chciałem pomoć, takie doświadczenie mam, więc to co napisałem, delikfent niczym nie ryzykował, ale ty musiał puścić mi litanie uksztuszeńcu, na stepy z takim hamstwem jak ty! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2005, 15:28 

Wymyślasz bzdety więc nie oczekuj że wszyscy będą cię po nogach całować za swoją wspaniałą pomoc. Zamiast pomagać wprowadzasz tylko w bład. Obrażasz mnie za to że skrytykowałem twoje bzdury... na stepy z taką głupotą 8)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2005, 20:25 

Oh, oh, jeszcze proszę. To była krytyka? To była kampania. Twoje fachowość jest niczym z infolinii neostrady tp, ale cóż wybaczam Ci. Mój błąd, to forum zawsze było zaściankowe. :P

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2005, 23:33 
Moderator forum

Prosze się nie kłócić na wycieczki osobiste.

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2005, 07:27 

Hej

I już po kłopocie, przysłali z DELLA nową kartę, została wymieniona, odpalona i chula, nie ma już żadnych problemów. Czyli poprostu, wsadzili do nowego kompa zkooaną kartę grafiki!

Dzięki wszystkim za pomoc.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2