Broken_JAW napisał(a):
Cytuj:
$he4kY napisał:
1.Czy to jest normalne w takim pc'cie ,ze jak wezme jedna opcje na wys to się tnie??
Czyli do bani
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
. Spodziewałem się czegos więcej niż wszystko na medium i to bez AA. Wiem za 600 zł 7800 GT nie kupie i nie spodziwam się takich osiągów. Ale naprawdę liczyłem na coś więcej. No nic. Zobacze u siebie jak tylko dojdzie paczka.[/b]
Wydaje mi sie ze przesadzasz, ja mam taka karte (XFX Pine 6600GT) i jakoś jade w wiekszosci na High bez przycinek i ze srednią 40 FPS. Najwięcej tną tekstury, ale to raczej sprawa ilości RAM w kompie a nie samej grafiki (wiec tutaj mam na medium, bo tylko 1GB na pokladzie), druga rzecz to AA, nie wiedziec czemu wlaczenie jej w samej grze powoduje natychmiastowy spadek FPS, natomiast wymuszenie AA bezposrednio w ustawieniach windy takiego efektu nie przynosi, a skutek wygladzania widac tak samo jak przy zalaczeniu AA pod gra. Dodatowo jeszcze w ustawieniach windy zalaczam filtr anizo x8. Pozostaje jeszcze pobawic sie dynamicznymi cieniami w samej grze i "smiga az milo"
Podsumowujac: w grze jest ogolnie HIGH z trzema wyjatkami:
1. tekstury na medium (malo RAM`u),
2. AA wylaczone (zalaczone "x2" w ustawieniach ekranu spod windy),
3. Dynamiczne cienie, u mnie na minimum (ale mozna poeksperymentowac z medium)
a co do kompa, moj staruszek to:
CPU: AMD 2500+ Barton (nie kręcony),
MO: Abit NF7-S v2.0,
RAM: 2x512 MB 400 MHz Kingston (w dualu),
GPU: XFX Pine 6600GT 128 MB AGP (nie kręcone)
...i naprawde da sie na tym grac z duza przyjemnoscia, bez "czkawki" i efektow "czasoprzestrzennych"
PS. Rozdzialka w grze: 1280x960
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)