Teraz jest 25 lis 2024, 10:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 14:49 

Jest jedna zaleta. Nagrod nie jest 8, ale 16. Bo mozna liczyc plyte z prockiem jako jedna, a jako druga karte muzyczna. Z tego tez powodu jest co dzielic, zreszta zawsze jak nie starczy nagrod dla wszystkich z klanu, to jest jeszcze 10k do podzialu.

P.S. Ciekawe, ktory klan sie rozpadnie po lanie (czytaj: wygra lana) :twisted:
P.S.2 Nie pisze z polskimi czcionkami, bo mam koreanska klawiature. Powodzenia w domyslach :P

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 14:56 

Szymas^PL napisał(a):
Panowie napiszcie czarno na białym jeszce raz to bedzie chyba najlepsze rozwiazanie :lol:

ale to chyba oczywiste przeciez nie ? jest lista nagrod... w sumie za 1 miejsce 8 zestawow, a dla pozostalych miejsc po 1 + jakies tam gadgety typu koszulki... to jak sie podzielicie - czy zgarnie all 1 osoba, czy rozdacie biednym to przeciez juz nikogo nie obchodzi...

mnie tak serio to interesowalo by tylko kto placi podatek... wg przeisow jesli nagroda przekracza wartosc 760zl nalezy uiscic od niej 10% podatku. Oczywiscie podatek moze byc wliczony w nagrody... ale taka informacja powinna sie znalezc w regulaminie... Tak przynajmniej jest w konkursach.. zawsze istnieje szansa, ze turnieje podlegaja innym przepisom :]

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 15:40 

pasqdnick napisał(a):
Luki napisał(a):
nagród jest 8 a jak je kto rozdzieli to już sprawa tego teamu który wygra

No widzę że dla każdego jest to oczywiste ale koledze Vesp3r najwyraźniej zapaliła się mózgu taka lampeczka z napisem "MOJE, TYLKO MOJE" :wink: :lol:

Oczywiste jest dla mnie to że wy nie umiecie czytać.
Luki napisał(a):

NAGRODA GŁÓWNA DLA NAJLEPSZEGO ZESPOŁU TO 10.000 ZŁ!
Ponadto każdy z uczestników zwycięskiego klanu otrzyma procesor Intel Pentium 4 630 z płytą firmy INTEL oraz najnowszą kartę muzyczną SoundBlaser X-Fi firmy Creative.

Gdzie widzicie te 8 zestaów ??

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 16:03 

Jeśli chodzi o podatek to na pewno trzeba będzie go uiścić i szczerze wątpię żeby był wliczony w nagrodę. Czyli od wygranej kwoty należy zapłacić zgodnie z art 30 ust. 1 pkt Ustawy z dnia 26.07.1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych 10% podatku. Czyli od 10000zł wyniesie to 1000zł. Moim zdaniem najbardziej opłacałoby się aby członkowie zwycięskiej drużyny otrzymali tą kwotę podzieloną między siebie. Czyli po 1250 zł. Oczywiście może to dostać jeden, ale jeśli nie daj Bóg wpadnie mu do końca roku jakaś większa kasa, albo pracuje i w miarę nieźle zarabia to jeszcze wejdzie w drugi próg podatkowy. Natomiast jak znam życie to spora część graczy jest uczniami bądź niepracującymi studentami. I dla takich mam dobrą wiadomość. Otóż kwota wolna od podatku w roku bieżącym wynosi 2790zł. Czyli od takiej kwoty nie zapłacicie podatku. Ale niestety będziecie musieli złożyć PIT za rok 2005. Jak dla mnie to najlepiej byłoby podciągnąć to pod np. zawody sportowe. W takim przypadku nie pobiera się podatku od wygranych nie przekraczających 760zł Zatem należałoby ściemnić że w teamie było 14 graczy i każdemu wypłacić oddzielnie. Wtedy nikt by nie zapłacił podatku. A kaskę by się już rozdzieliło. Nie mam pojęcia jak jest z nagrodami rzeczowymi. I nie chce mi się teraz sprawdzać. Organizatorzy na pewno muszą jej jakoś wpuścić w koszty i jeśli będą za bardzo skrupulatni to być może od ich wartości też coś będzie trzeba zapłacić.
Nawiasem mówiąc to służę zwycięskiemu teamowi doractwem podatkowym za skromne 5% od wygranej :wink:

Ostatnio edytowano 17 lis 2005, 16:14 przez pasqdnick, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 16:08 

Vesp3r napisał(a):
Luki napisał(a):

Ponadto każdy z uczestników zwycięskiego klanu otrzyma procesor Intel Pentium 4 630 z płytą firmy INTEL oraz najnowszą kartę muzyczną SoundBlaser X-Fi firmy Creative.

Vesper, do jasnej cholery, skoncz i pomysl troszeczke sam.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 16:10 

Wwaliłem posta bo nie miał w sumie sensu i jakoś się pokiełbasił z cytowaniem i już mi się nie chciało go porawiać. :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 16:26 

Vesp3r napisał(a):
oczywiste jest dla mnie ze nie umiesz pisac materialisto i sie lepiej juz zamknij bo mi na nerwy dzialasz

:evil: :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 16:50 
Oldboy Battlefield.pl

Yee yee... więcej dymu...

ktoś z EJW, nie pamiętam kto napisał(a):
Dymić mi tu :!:

atmosferka lana się udziela...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 17:12 

pasqdnick napisał(a):
Nie mam pojęcia jak jest z nagrodami rzeczowymi. I nie chce mi się teraz sprawdzać. Organizatorzy na pewno muszą jej jakoś wpuścić w koszty i jeśli będą za bardzo skrupulatni to być może od ich wartości też coś będzie trzeba zapłacić.

jak organizujemu u siebie w firmie konkursy - osoby ktore wygraja musza wplacic na konto us kwote podatku 10% zanim otrzymaja nagrode rzeczowa - oczywiscie to dotyczy te, ktore przekraczaja 760zl

@Vesp3r - zapewniam Ciebie nagrod jest 8 - informacja potwierdzona przez organizatorow... co jest zreszta napisane we wszystkich newsach... trzeba tylko chwile pomyslec... bo jesli napisali, ze zespoly sa 8 osobowe - a pozniej, to co zacytowales... to jakby nie patrzec... nagrod powinno byc 8 a nie 6 czy 15 :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 17:31 
Oldboy Battlefield.pl

Mam jeszcze jedną ważną sprawę:

Koszt biletu to 10zł. Bilet obowiązuje na 1 dzień czy 2 dni :?: :?: :?:
W zeszłym roku było tak, że były bilety na WGS na 1 dzień (8zł) i na 2 dni (12zł)... Więc jak to będzie teraz :?:

Co do nagród:
Grzegorz napisał coś takiego, że nagrodą za drugie i trzecie miejsce będą 2 zestawy komputerowe + jakieś gadżety...
Wg tego co wyczytałem w newsach nt Lana oraz informacjach od Grzegorza będzie coś takiego:
1. miejsce - 10 000zł + 8x P4 + 8x X-Fi
2. miejsce - 1x P4 z płytą + 1x X-Fi + nagrody pocieszenia
3. miejsce - 1x P4 z płytą + 1x X-Fi + nagrody pocieszenia

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 18:13 

http://www.wgs-trm.pl/ napisał(a):
Bilety są jednodniowe

co do nagród - tak to na dzien dzisiejszy wyglada :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 18:35 

Na oficjalnej stronce jest że bilety są jednodniowe zatem 20 w plecy. Ale jedno mnie przeraziło - clou wieczoru to koncert hip-hopu. Wiem że większość z was młodziaków to lubi ale ja będę cierpiał :wink:
I proszę bez komentarzy że nie muszę zostawać na koncercie bo sam tam nie będę.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 21:19 

Splinter napisał(a):
Vesp3r napisał(a):
Luki napisał(a):

Vesper, do jasnej cholery, skoncz i pomysl troszeczke sam.

pomyślałem i napsiałem to co zacytowałeś

Pawel SS napisał(a):
Vesp3r napisał(a):
oczywiste jest dla mnie ze nie umiesz pisac materialisto i sie lepiej juz zamknij bo mi na nerwy dzialasz

:evil: :evil:

z osobami z iq jak temperatura za oknem nie rozmawiam, nie myśl że zniże się do twojego poziomu i prosze o nie obrażanie mnie.

@bjc w tym sęk że nigdzie nie ma napisane ile jest tych nagród bo wszędzie jest albo że są i spis ich, albo że dla graczy zespołu, dlatego zapytałem, a tutaj dwie osoby orazu od materialisów wyzywają -_- , mógłbym zacytwoać tutaj przysłowie wytykał kocioł garnkowi, ale niemam zamiaru prowadzić głupiego sporu.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 21:20 

niemusisz zostawać na koncercie3 bo potym i tak bedą "spotkania scenowe". (sam HH nie lubie, ale kobieta bedzie chciała zostac pewnie :/ )

(jak moderator moze niech połączy oba posty bo enwiem jakim cudem jest podzielone 0o)

Ostatnio edytowano 18 lis 2005, 00:21 przez Vesp3r, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 22:09 

A takie pytanko z innej beczki kto ma grać na tym koncercie??

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2