Teraz jest 29 lis 2024, 07:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 13:58 

Najprosciej jest uciec przed samolotem..leci on dużo szybciej i bo kilku sekundach chąc nie chcąc nas minie..prawie zawsze wystarczy lekki unik lewo, prawo, flary i rakiety przelatują bokiem...najgorzej jest wpaśc w panikie a dzieje się to w tedy gdy nie wiemy co nas namieza i skąd... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 13:59 

Spinacz_pl napisał(a):
Vicky zrobiła by z Ciebie mielonke Groszek ;)

Domyślam się chociaż nigdy nie miałem z Nią przyjemności.
P.S. Jakoś ostatnio Lady na forum nie widać a szkoda bo bardzo cenie Jej obecność na scenie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 14:00 

Najpierw trzeba się zorientować w sytuacji na mapie. Jeżeli masz 2 samoloty wroga w górze i żadnego swojego - masz marne szanse na robienie czegokolwiek prócz flar i ciągłych uników. Jeżeli jest natomiast równowaga - możesz się spokojnie zająć swoją robotą i nie zważać na krótkie namierzenia, bo to pewnie ścigający lub ścigany samolot cię namierza. Jeżeli zaś słyszysz ciągły sygnał namierzania, lub co gorsza ponowny od razu po puszczeniu flar - wtedy cię ma AA. Moją techniką na to bydlę jest pika w dół od razu, jeżeli są drzewa to drwalstwo artystyczne pomiędzy drzewami - nawet jak nie masz flar aktualnie to marne szanse że lecąca rakieta cię trafi. Można spokojnie się odwrócić, zlokalizować cel, wypad nagły w górę, flara i szturmem celując rakietami lub gunnerem w AA. W 90% przypadków sprawa załatwiona. Moim zdaniem duuużo gorsze jest... heli szturmowe przeciwnika. Potrafi podejść cicho jak kot, bez żadnego ostrzeżenia (sam tak robię), czekam na dogodny moment kiedy gościu się odwróci lekko bokiem (cały czas mu siedzę na ogonie) i ładuję wtedy cały magazynek rakiet. Marne szanse że mu się uda, a jeżeli już to na pewno będzie wiał na lotnisko. Jeszcze temat czołgów. Wypatrzeć czołg z wysoka, nadlecieć na niego od tyłu (broń Boże od przodu) nisko przy ziemi i też raczej na w miarę równym terenie marne ma szanse. Stingery zaś stacjonarne są niestraszne ale tylko w dużej odległości od nich, ponieważ zanim się naładuje stinger spokojnie przeładowują się flary, no ale to najlepiej widzieć czy lecą rakiety od stingera czy nie, bo się wtedy nie straci flar na darmo. Ogólnie heli powinien się właściwie bać drugiego heli i chyba tylko działka z mobilnego AA (rzadko rakiet).

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 14:39 

Proponuje Nurkowanie z manewrowaniem prawo/lewo zawsze u mnie dziala :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 15:13 

No, moja wiedza teoretyczna pogłębia się :D Trzeba będzie teraz poćwiczyć. Ale jak macie jeszcze jakies uwagi to proszę bardzo chętnie posłucham :D i pewnie nie tylko ja :wink: Ciągle nurtuje mnie sprawa manewrowania heli, tj. beczki i pętle, czy są przydatne czy tylko efektowne?

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 15:23 

Najlepiej nacisnij "E"... :D a tak powaznie jak latelm z nawet dobrymi pilotami w niemczech to widzialem ze manewrowali duzo tzn ich manwer wygladal jak kolyska w przod i w tyl :] i to prawie zawsze wychodzilo :) musialbys podpatrzec u graczy na polskich serwach chodz polecam ci zagraniczne. Ale tego mozna sie nauczyc chodz nieszybko :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 16:00 

sixstus napisał(a):
No, moja wiedza teoretyczna pogłębia się :D Trzeba będzie teraz poćwiczyć. Ale jak macie jeszcze jakies uwagi to proszę bardzo chętnie posłucham :D i pewnie nie tylko ja :wink: Ciągle nurtuje mnie sprawa manewrowania heli, tj. beczki i pętle, czy są przydatne czy tylko efektowne?

Najuzyteczniejsza manewrem przy walce z obcym heli jest chyba kolyska. Sterami kierunkowymi skrecasz w prawo, a pochylenie ustawiasz jak do skretu w lewo (tj. np. trzymasz 'A' i przesuwasz myszke w prawo). W skrajnym punkcie manewru, gdy jests odchylony od pionu o jakies 50deg, odwracasz kierunek ('D' i myszka w lewo) albo robisz beczkę i po beczce kontynuujesz w tym samym kierunku. Skuteczne zwlaszcza w kobrze, przy unikaniu wrogich rakietek. Co do petli to raczej nie ma co stosowac normalej, pełnej petli - mozna uzywac jakiejs dzikiej wariacji na ten temat jesli sie nasze heli kopci i chce sie uciec spod wrogiego dzialka.

pozdrawiam,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 17:00 

Hmm...jak uciekawac przez rakietami ze stingera? Mam taki sprawdzony sposobik i nawet flar nie trzeba puszczac. Gdy widzisz ze rakiety w ciebie leca (po dzwieku) robie przechył w jedna strone i wciskam jakies klawisze AWSD - nie wiem ktore, poprostu tego nie umiem powiedziec tak, musialbym zobaczy w grze, a powoduje to zmienienie pozycji i przechylu helikoptera. Flary wykorzystuje tylko wtedy gdy widze ze stinger jest blisko lub wali do mnie tunguska.

PS. Czy istnieje mozliwosc zwiekszenia czulosci w helikopterze na wartosci >10?

:(

Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2005, 09:45 

HWD Lamusom !!!

Ostatnio edytowano 18 lis 2005, 13:57 przez PapiTHC, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2005, 09:50 

sory, ze niby manewry nie pomoga w uucieczce przed rakiea ?????? lol to pewnie tylko prosto leciec i czekac na nia... :shock: :shock:

a ten kto lata heli czy samolotem (i nie nooog ofc) , to znac bedzie miejsca gdzie sa AA , a jak guner w heli jest kumaty to je w pierwszej kolejnosci sciagnie( czyt. zestrzeli :x )

pozdrawiam :evil: :evil: :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2005, 10:21 

PapiTHC napisał(a):
a czy ktokolwiek z was pomyslal ze koles strzelajacy ze stingera, np ja, zaczyna sobie namierzac taki smiglowiec, pilot panicznie robi manewry, wyrzuca flary, skreca, nawraca, poprostu staje na glowie zeby mnie namierzyc, a ja czekam.[..]

Zestrzelilem w cholere helikopterow z AA, i mniej wiecej wiem, pilotujac heli, co mi taka IGLA moze zrobic, zwlaszcza odpalona z bliska. Dlatego - jak kazdy szanujacy sie pilot - rozwalam stanowiska AA niezaleznie od tego, czy sa obsadzone, czy nieobsadzone, i czy mnie ktos aktualnie namierza - czy nie. Dlatego tez IGLY to maly problem. Nireco wiekszy stanowi mobilne AA na takich mapach jak Kubra Dam czy Daquin Oilfields, gdzie to AA moze skutecznie sie ukrywac. A i tak najczesciej ginie sie od mysliwcow kamikaze i wrogich heli (czesto niestety rowniez kamikaze).

pozdrawiam,
Lukasz

Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2005, 10:38 

HWD Lamusom !!!

Stwierdzam ze nie ma sensu wypowiadac sie na tym forum !!

Ostatnio edytowano 18 lis 2005, 13:58 przez PapiTHC, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2005, 11:19 

:shock: :shock: :shock: :shock: OMG

............mam nadzieje ze cie nie spotkam............. :? :? :? :?

Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2005, 11:56 

HWD Lamusom !!!

Ostatnio edytowano 18 lis 2005, 13:58 przez PapiTHC, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2005, 12:13 

PapiTHC napisał(a):
a czy ktokolwiek z was pomyslal ze koles strzelajacy ze stingera, np ja, zaczyna sobie namierzac taki smiglowiec, pilot panicznie robi manewry, wyrzuca flary, skreca, nawraca, poprostu staje na glowie zeby mnie namierzyc, a ja czekam.
kiedy kolo mysli ze zgubil gnoja, no niestety dzwiek wraca, to ten znowu flary itp..
o co mi chodzi..
poprostu strzelam dopiero wtedy kiedy pilot wywali flary ... ! i niestety zadne sztuczki z ukrywaniem sie chowaniem nie daja efektu, tylko szybkosc lokalizacji dziala AA/ stinger igla etc. / sie liczy, co nie zawsze musi byc efektywne, bo delikwent, tzn ja, moze z tego dzialka wyjsc i wtedy z mapy nie znika obsadzone dzialko, a pilot z gunnerem traca orientacje,no chyba ze skubance maja cos z traperow i przyswieca smugi od rakiet :)
pozdro

o geez jestes prawdziwym wirtuozem stingera, jestesmy pod wrazeniem. jak slyszze opowiesci takich wymiataczy, to zaluje ze nie mam kominka z wesolo trzaskajacym ogniem, bujanego fotela, i kogos kto w dlugie zimowe wieczory opowiadalby mi takie heroiczne historie. w jednym odcinku czterech pancernych niejaki 'janek' zestrzelil messerschmitta seria z rkm-u. moze to jakis przodek ? :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2