Teraz jest 27 lis 2024, 09:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2005, 22:35 

s-a-m napisał(a):
Cytuj:
jest to jedyna gra jaką znam wykorzystująca 2GB ramu.

Jest takich gier kilkanscie a będzie coraz więcej np:Everquest 2 lub nadchodzący King Kong (wersja bogatsza)... :wink:

Spoko, jestem przygotowany :D

Zuaw_Smierci napisał(a):
Wejdzcie sobie na froum tweaka i zobaczcie konfig andyna, sztandara... i zapytajcie sie na jakich detalach graja. nie mowcie mi ze 1 gb do high nie wystarcza -_- No chyba, ze oni klamia, ale watpie bo to nei sa jacys tam kretacze.

Powiem tak: Oczywiście, że można grać na hi z 1GB ramu. Jeśli kogoś nie irytuje prawie dwu minutowe wczytywanie się map i "szarpanie" jak cholera na początku rozgrywki (nim tekstury się wczytają), a i w trakcie również się zdarza, to proszę bardzo. Tylko nie pisz bzdur, że nie odczuje się żadnej różnicy przy przejściu z 1 na 2GB i że wyposażanie kompa w dodatkowy gigabajt jest bez sensu. Sprawdz to sobie empirycznie, u jakiegoś kumpla i wówczas napisz czy rzeczywiście nie ma różnicy.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2005, 23:46 

No stary, jezeli ja mowie ze ktos gra na high to mam na mysli, ze gra wlasnie na takich ustawieniach bez zadnego szarpania w trakcie gry i az 2 minutowego wczytwania mapy... co do 1 gb ram a 2 gb to chocazby na tweak.pl ludzie pisza, ze nie ma az takiej roznicy...

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 00:13 

Cytuj:
co do 1 gb ram a 2 gb to chocazby na tweak.pl ludzie pisza, ze nie ma az takiej roznicy

No to ciekawe bo mam 1Gb ramu i jak daje textury na high to mi dysk czyta jak szalonu...a pozatym co to za wyznacznik tweal.pl??

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 14:24 

Skoro już jesteśmy przy RAM'ie, to mam taki problem:

Posiadam Athlona XP 2500+ podkręcony oczywiście do 3200.
Dziś rano spostrzegłem, że moje pamięci 2x 512 Twinmos PC3200
400 MHz, 2.5CL, nie działają synchoniczne z FSB procesora.
Zamiast 200 MHz BIOS automatycznie ustawia 166.7MHz ( odpowiednie dla procesora 1,8 GHz), czyli FSB-33MHz.
Wymusiłem, więc w BIOS'ie ustawianie synchroniczne. Niestety komputer nie może przejść żadnego benchmark'a, gdyż zawiesza się w trakcie.

Co można na to poradzić??

PS. Mb ASUS-A7V600-X

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2