Teraz jest 27 lis 2024, 06:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Bomby laserowe
PostNapisane: 21 lis 2005, 20:38 

Oczywiście chodzi mi o bomby naprowadzane laserowo zrzucane z 2-miejscowych samolotów.

1. Jak przycelować w czołg czy APC, żeby trafić? przecież tym tak rzuca że w stojący czołg ciężko trafić. Jest tam jakieś automatyczne namierzanie czy po prostu trzeba do samego końca trzymać krzyżyk na celu?

2. Jak wcześnie rozpoznać czy strzelam w swojego czy we wrogi pojazd? Wszystkie pojazdy mam zaznaczone tak samo (kółkami) i za cholerę nie wiem czy walnę we wroga czy może jednak zaraz będe miał ujemne punkty za teamkille? W końcu nie można cały czas patrzeć na minimape, bo i nie wszystkie wrogie pojazy są na niej cały czas zaznaczone.

PS: A gdybyćsie tak mieli dobre rady w zakresie celowania zwykłymi bombami (odpalanymi przez pilotów) - też byłbym wdzięczny. Jak nimi dobrze celowac?

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2005, 20:55 

Jest namierzanie. Starczy chwile zaczekac. Jak w dzialkach AA

PostNapisane: 21 lis 2005, 23:00 

xasistis napisał(a):
2. Jak wcześnie rozpoznać czy strzelam w swojego czy we wrogi pojazd? Wszystkie pojazdy mam zaznaczone tak samo (kółkami) i za cholerę nie wiem czy walnę we wroga czy może jednak zaraz będe miał ujemne punkty za teamkille? W końcu nie można cały czas patrzeć na minimape, bo i nie wszystkie wrogie pojazy są na niej cały czas zaznaczone.

Jak chwile potrzymasz wskaznik na celu, to obcy pojazd zostanie namierzony - swojego nie namierzy mimo trzymania nacelowanego.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 02:09 

Ale to musze starac sie trzymac krzyzyk w kółku celu czy wystarczy, żebym kólko które wskazuje pozycję pojazdu mieściło sie w obrębie kwadratu (na wyświetlaczu razem z krzyżem) ?

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 02:41 

1. Pilot nie może być egoistą :) a 2. Musisz trzymać cel w krzyżu aż się namierzy. Ja odpalam chwile przed namierzeniem rakieta leci tam gdzie celujesz więc jak ci pilot szarpnie to jak się jeszcze nie namierzyło trafisz bóg wie co :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 08:05 

wiec tak :
:arrow: kamere musisz trzymac tak by widziec czesc dziobu samolotu(chyba ze pilot leci wysoko, ale zazwyczaj i tak robia nurkowanie na cele), bo wtedy jest wieksze prawdopodobienstwo , ze trafisz - jak namierzysz cel z boku i wystrzelisz ,to rakieta i tak nie ma szans trafic w cel ( tk albo zabijesz cos przypadkiem ) 8)

:arrow: pilot wczesniej widzi pojazdy i moze zacznie strzelac do niego z dzialka - co dla ciebie jest znakiem, ze masz fraga (chyba ze to jest jakies stanowiska AA , wtedy to nawet nie warto rakiety marnowac; oczywiscie jak pilot jest dobry, ale to kwestia kilku sekund zeby to wyczuc)

:arrow: jesli latasz z pilotem ,ktory woli dogfighty (i ciezko mu to idzie), to raczej duzo nie zestrzelisz i nie pomozesz swoim na ziemi

co do bombardowania:

:arrow: wejdz na pusty server i zrzucaj na czolgi etc., potem widok od przodu i patrz gdzie spadly - 30 min ciaglego zrzucania i bedziesz to umial
(gdzies na http://www.putfile.com sa filmiki ktore pokazuja jak zrzucac mysliwcami , przy pomocy huda - nie pamietam tylko jakie tytuly, ale moze znajdziesz

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 14:17 

To ja z innej beczki - single shoot czy gdzieś widać że akurat będę zrzucał jedną bombkę? , czasem mam tak że rzucam jedną a jak następny raz kliknę to leci pozostałe 4 - czy jest jakaś reguła?

I przy okazji cześć.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 21:11 

Chodzi ci o bomby pilota w bombowcu :wink: .Na pewno nie ma trybu przestawiania ilosci zrzucanych bomb.W bombowcu nigdy nie zdarzyło mi sie zrzucic mniej niz 5 bomb ale w myśłiwcach bojowych owszem :D .
I pozatym kiedy zrzucasz tylko jedną bombe jest wieksza dokładnosc i wieksze prawdobodopbienstwo zzniszczenia celu :twisted: .wiem z praktyki :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 00:21 

Tak chodziło o bombowca, czyli ze tyllko ja tak mam - spróbujcie ktoś zrzucić bombki - wrócić po nastepne i przełączyć - tam i spowrotem na rakiety i bombki i f-15 i ten drugi MEC rzuca za pierwszym razem jedną a potem resztę troche to dziwne bo wolałbym albo po 1 albo wszystkie albo może gdzie moge zobaczyć czy mam pojedyńcze - bo jak rzuce to jakby zapóźno - z karabinem to sobie można próbować.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 01:00 

Nie nie tylko ty tak masz. Ja rowniez jak jeszcze bawilem sie samolotami to miewalem akcje, ze spust zwalnial tylko 1-2 bomby zamiast komplet. Byc moze to bug. Chociaz wtedy myslalem, ze moze moj joy cos szwankuje-ale byl nowy wiec watpie...

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 06:37 

tak to musi byc bug z tymi bombami ja latam samolotami praktycznie cały czas ma wylatane 70 godzin i czasmi sie zdazylo ze np.w wysliwcu zamiast 2 leci 1 bomba a przy bombowcach zamiast calego kompletu leci tylko 1 lub jeszcze jedno na jednej mapie mec vs Usa gdzie su 34 walczy z f15 (niepamietam nazwy tej mapy)jest taki trik ale tylko na lotnisku MEC ze jak np.zatna nam sie bomby ze nie zzuca wszystkich tylko 1 puzniej pozostale,gdy lecimy pobrac nowe bomby przelatujac przez lotnisko okazuje sie ze podczas precyzyjnego przelonu zaladowywuje nam 1!! bombe a nie komplet gdy minute wczesniej jeden przelot oznaczal komplet bomb czysz to niejest wkurr....zeby zatankowac komplet bomb trza robic kilka przelotów nad lotniskiem to paranoja wuwczas zabawa z latania okazuje sie czyms tak denerwujacy ze masz chec przyrypac piachom w klawiature a niedaj boshe w monitor..ale taki trik zauwazylem tylko po stronie MEC i tylko na tej mapie...tej grze daleko do doskonałosci

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 10:10 

zrzucanie jednej bomby to nie bug :lol:
jak szybko wcisniecie raz przycisk wystrzelenia bomby - poleci jedna
jak przytrzymacie go dluzej - wszystkie

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 12:46 

jest sposób jeżeli ktoś chce zrzucać np po jednej bombie bez przeszkód. Wystarczy wyrzucić nad celem wszystkie bomby, polecieć nad swoje lotnisko żeby przeładować- kiedy znajdziemy się nad swoim lotniskiem i usłyszymy ładownicę szybko podciągamy lot do góry tak aby została załadowana tylko jedna bomba, po czym ją spuszczamy na dowolną głowę wroga. po kolejnym przelocie nad lotniskiem i przeładowaniu do końca mamy już tryb zrzucania bomb pojedynczo- wtedy jeśli chcemy zrzucać bomby po jednej to ok, ale jesli chcemy puscic cala serie to musimy szybko przyciskać fire 5x ;) Ta sama teoria tyczy się zwykłych myśliwców z tym że ograniczamy się do 2x fire dla opróznienia bagażnika ;)

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 13:28 

O namierzana to chyba miał być ten cały SIMRAD(lornetka laserowa)...

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 14:56 

Ciekawa teoria - z tymi pojedyńczymi trzeba by spróbować,
nie byłoby żle móc rzucać 5 bombek po jednej pewnie więcej fragów...
a wracając do laserowych nie raz miałem tak - namierzony cel - wróg i za nim swój - i zonk zgadnijcie co..,
czyli pytanie czy po odpaleniu da się w jakikolwiek sposób zmienić tor lotu takiej rakiety?, można zauważyć że jak się strzeli w nienamierzony cel i samolot np leci do góry to rekieta również, może macie jakieś metody sterowania i ew unikania TK.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2