Teraz jest 29 lis 2024, 12:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lis 2005, 14:12 

jak to jest z tymi punktami za co się je dostaje,niby za zdobyte flagi im więcej tym lepeij lecą przeciwwnikowi, .jak lecą,graliśmy na jedne jmapie ,zdobywaliśmy cieżko flagi i pod koniec okazało sie że mamy 3 czy 4 flagi oni jedną ,ale jakoś nie spadły punkty przeciwnikowi i przegraliśmy, za co liczy siepunkty, za unieszkodliwienie przeciwnika ? ile punktów ? albo grałem na mapie 64/64,w 40 ludków, i co z tego że mieliśmy 2 flagi a przeciwnik 8, skoro gra trwała i trwała, wychodziło na to że nie o flagi chodzi ,tylko o zabicie przeciwnika, albo przejmowanie flag jede nod drugiego, t ow takim razie jeżeli byłby to sens gry ,w meczach klanowych ,po co wylewać krew by zdobyć flagę,czy nie lepiej skoncentrować sie na skuteczności działania ,a nie na zdobywaniu flagi ? którą można zdobyć że tak powiem przy okazji ,a nie by był to sens całej gry ,,czy może sie mylę?

PostNapisane: 22 lis 2005, 14:15 

heh, wystarczy czasami poczytac przed ladowaniem mapy co tam jest napisane - wszystko masz wytlumaczone jak nalezy wygrac na danej mapie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 14:18 

no wiem co pisze ale jakoś nie bardzo mi sie to zgadza z rzeczywistością potem w grze ,patrz 2 flagi przeciwnik 8 ,jakos im nie leciały punkty na korzyść

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 14:32 

bo np. na karkandzie dla us liczy sie to inaczej - jako, ze oni atakuja, nie wiem jak dla 32 graczy czy 64 ale przy 16 wystarczy zdobyc jedna aby zatrzymac tickety. Tak jak wczesniej napisalem, tickety dzialaja roznie na roznych mapach - a wszystko jest opisane w opisie danej mapy :P

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 14:53 

Czasami nie wystarczy trzymać więcej niż połowę flag, np. trzeba zdobyć kontretna flagę itp.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 16:14 

Opisy: mapa boju spotkaniowego w trybie zdobywcy i mapa szturmu w trybie zdobywcy, nie zawsze obrazują prawidłowo warunki tracenia przez przeciwnika ticket`ów....
Miałem już taką sytuację, że na Wake Island 2007 32`ójka, będąc Amerykanami przejeliśmy prawie wszystki flagi , tak że została tylko jedna wsunięta w prawe wybrzeże wyspy. Wróg miał ciągle tą jedną flagę, przegrywaliśmy 70:100 i tak do końca rundy, ChrDl wygrało posiadając jedną flagę.......
Niech mi to ktoś spróbuje wyjaśnić.... W dodatku Wake Island 2007 jest mapą boju spotkaniowego w trybie zdobywcy, czyli wystarczy przejąć połowę flag, czy ponad połowę, żeby przeciwnikowi tickety spadały.....
G(*$& prawda !!!!!!! :?

Być może zasady tracenia ticket`ów da się zmienić, gdy się należy do czołówki wymiataczy w Europie. Tzn. skill proPlayerów CHrDl szybciej eleminuje wrogów niż spada im punków, w wyniku posiadania tylko jednego respawna..... :D Tylko, że serwer na którym grałem to był public, a nie żadna klanówka....... :idea:

http://enclave.myminicity.com/

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 17:15 

Może mieliście pecha i akurat wkradł się jakiś chochlik? Np. ja miałem taką sytuacje też na Wake że flaga na lotnsku chińskim nie chciała się przejąć :shock: Najpierw staliśmy koło niej jakieś kilka minut (w pobliżu nie było na bank ani jednego chinola) ale ona wciąż była szara. Daliśmy spokój i dopiero po kilkunastu minutach, jak chińczycy próbowali ją przejąć to się odblokowała i mogliśmy ją zdobyć. Dziwne, ale się zdarza.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 17:22 

Jeśli falgi nie dało się przejąc to musiał byc tam gdzies chinol...pusciliście skana czy tak na oko twierdzisz że wroga nie było???

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 17:31 

Na mapach Wake Island, Strike at Krakand, Sharqi Peninsula, Operation clean Sweep, Dragon Valey i Kubra Dam(32 i 64 sloty) atakujący musi zdobyć co najmniej jedną flagę, aby przestały spadać tickety, a żeby broniącemu się zaczęły spadać, atakujący musi zdobyć wszystkie flagi. Na pozostałych mapach wystarczy zdobyć ponad połowę flag.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 19:03 
Moderator forum

sixstus napisał(a):
Czasami nie wystarczy trzymać więcej niż połowę flag, np. trzeba zdobyć kontretna flagę itp.

Nie. Nie ma konkretnych flag - liczy się przynajmniej jedna, większość lub wszystkie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 20:21 

@sixstus - W 1.2 byl taki bug. Widac go nie poprawili. Trzeba odejsc calym skladem od flagi (tak zeby przez moment nikogo przy niej nie bylo), a nastepnie na nia wrocic (metoda na informatyka:]). Inna sprawa ze czasem jest ciezko przekonac swoich do odejscia od flagi.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 20:53 

s-a-m napisał(a):
Jeśli falgi nie dało się przejąc to musiał byc tam gdzies chinol...pusciliście skana czy tak na oko twierdzisz że wroga nie było???

Było nas kilku i każdy z nas przepatrzył okolicę co najmniej raz. Jeden mógłby przegapić ale kilku? Poza tym jeden chinol nie powstrzyma przejęcia flagi przez kilku amerykańców :twisted:

Hynol napisał(a):
Nie. Nie ma konkretnych flag - liczy się przynajmniej jedna, większość lub wszystkie.

Fakt. Mea culpa

Herman_1889 napisał(a):
@sixstus - W 1.2 byl taki bug. Widac go nie poprawili. Trzeba odejsc calym skladem od flagi (tak zeby przez moment nikogo przy niej nie bylo), a nastepnie na nia wrocic (metoda na informatyka:]). Inna sprawa ze czasem jest ciezko przekonac swoich do odejscia od flagi.

Zapamiętam na przyszłość. Niestety w tym przypadku większość była nie z mojego składu :? Ale i tak wygraliśmy :P

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 21:03 

Battlefield 2 mi niedziała ;(

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, 22:40 

lukas_717 napisał(a):
Battlefield 2 mi niedziała ;(

no rzeczywiście, wnosi to wiele do tematu :?

Strefa czasowa: UTC + 2