Teraz jest 15 lis 2024, 11:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 13:49 

Mr Groch napisał(a):
PotulnY napisał(a):
Z tego co czytałem w newsach i na innych forach wychodzi na to, że wystarczy spatchować podstawke aby mieć dostęp do nowych unlocków. Trzeba tylko tradycyjną drogą do nich dojść. Czyli mieć poprzedniego unlocka dla danej klasy i mieć awans pozwalający coś unlockować. Wczoraj grałem na podstawowym servie z gościem używającym SCAR-L się go zapytałem jak mu się SF podoba napisał, że nie wie bo nie ma a unlockował sobie SCAR-L niedawno bo dostał awansa. Więc może ktoś zechce nas naprostować :?: :)

Tez bym w to nie wierzyl, bo to by oznaczalo wypiecie sie EA na starych
graczy BF2 z iloscia punkto wieksza niz 25 000... Taki gracz zeby odblokowac
jakas bron musi najpiero dobrnac do 50 000 a potem az do 200 000
punktow... Ja dziekuje.. Byle pierwszy lepszy noob moze odblokowac prawie
wsyztskie unlocki dochodzac tylko do 15 000 punktow...

ale mieli też wprowadzić modyfikacje do systemu statsiarskiego - tzn. nowe rangi itp.
no na logikę wychodzi że muszą dodać opcj unlocków przy większej ilości rang, bo jak narazie to jest max 7 unlocków a pojawiło się 5 nowych broni do odblokowania
coś nieche mi się wierzyć że gości który wystatsował nawet 1 mln pkt będzie miał conajwyżej 7 z 12 broni

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 13:54 

PotulnY napisał(a):
Z tego co czytałem w newsach i na innych forach wychodzi na to, że wystarczy spatchować podstawke aby mieć dostęp do nowych unlocków. Trzeba tylko tradycyjną drogą do nich dojść. Czyli mieć poprzedniego unlocka dla danej klasy i mieć awans pozwalający coś unlockować. Wczoraj grałem na podstawowym servie z gościem używającym SCAR-L się go zapytałem jak mu się SF podoba napisał, że nie wie bo nie ma a unlockował sobie SCAR-L niedawno bo dostał awansa. Więc może ktoś zechce nas naprostować :?: :)

Ja dzisiaj będę wiedział na pewno, jak to jest - bo wieczorem instaluję SF. Póki co sytuacja jest u mnie taka:
- mam spatchowaną grę - 1.12,
- mam "unlock available",
- mam różne podstawowe unlocki już odblokowane,
- nie mogę wybrać *żadnego* z nowych unlocków.

Być może to wina tego, że awans dostałem przed patchem i w jakiejś pokrętnej logice należą mi się tylko te unlocki, które były dostępne w momencie awansu. Zobaczymy - napiszę czy coś się zmieniło po instalce SF. Na totalbf2 zdaje się przeważać opinia, że konieczne jest posiadanie dodatku.

pozdrawiam,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 14:00 

Mr Groch napisał(a):
Tez bym w to nie wierzyl, bo to by oznaczalo wypiecie sie EA na starych
graczy BF2 z iloscia punkto wieksza niz 25 000... Taki gracz zeby odblokowac
jakas bron musi najpiero dobrnac do 50 000 a potem az do 200 000
punktow... Ja dziekuje.. Byle pierwszy lepszy noob moze odblokowac prawie
wsyztskie unlocki dochodzac tylko do 15 000 punktow...

Nie ma co plakac bo noob z unkockami i tak nie podskoczy dobremu graczowi na broniach standardowych :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 14:02 

Trafiłem na bardzo fajnie zredagowane porównanie parametrów poszczególnych unlocków i niektórych broni standardowych. Polecam:

http://www.totalbf2.com/forums/showthread.php?t=42351

pozdrawiam,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 14:38 

Na spawnie mam symbole unlocków, ale nie mogę ich wybrać. Szkoda...

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 15:05 

W innym topicu mowilem, ze nam do podstawki dograli unlocki tylko po to bysmy je widzieli etc a nie po to bysmy je odblokowywali :P

Dziwne tylko posuniecie, ze pare nowych unlockow jest w tym BFHQ np flashbang...Ni w gruszke ni w pietruszke te rozwiazania EA. A oficjalnego stanowiska tez nie zajma bo po kiego czorta nie?

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 16:07 

Cytuj:
W innym topicu mowilem, ze nam do podstawki dograli unlocki tylko po to bysmy je widzieli etc a nie po to bysmy je odblokowywali

No a ja się z tobą nie zgadzałem :wink: Bo to w mordę totalnie bez sensu. Jaja se robia w tej EA. Nie zrobiłem żadnego awansu, a po zainstalowaniu patcha pojawiły mi sie od razu 3 nowe unlocki. Co śmieszniejsze są one dostępne tylko w BF. A SF mam tylko "stare" unlocki.

PS Żeby ktoś mnie źle nie zrozumiał. Mam SF.
CZyli posiadacze SF mają nowe unlocki a nie posiadacze nie mają. Taki się rodzi wniosek.

Ostatnio edytowano 23 lis 2005, 16:41 przez pasqdnick, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 16:21 

Wniosek jest prosty. Ten patch jest tak zjeb*** że u każdego pokazuje co innego. A może EA w końcu zaczęła do klientów podchodzić indywidualnie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 16:26 

ja chce żeby mi jeszcze merdali ogonem na powitanie.

Przydałaby sie możliwośc posiadania tych unlocków przed zakupem, wiedziałbym czy warto, bo tematyka dodatku średnio mnie interesuje

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 16:39 

Wywalcie posta bo klikłem cytuj zamiast zmień :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 17:12 

EA robi wałek jak zwykle zdupi coś w dobrej całości... jak dużo :?: mnie to średnio interesuje raczej nie kupie dodatku a graćbęde raczej standartami... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 19:21 

Ale to jest i tak dziwne. Na cholere np asfaltowi unlock - flashbang skoro go nigdy nie odblokuje/uzyje nie majac SF ? :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 20:48 

Lailonn napisał(a):
Ale to jest i tak dziwne. Na cholere np asfaltowi unlock - flashbang skoro go nigdy nie odblokuje/uzyje nie majac SF ? :shock:

Ok, zainstalowałem Special Forces i już wiem, jak to z tymi unlockami jest. Otóż:

- unlocki z SF można wybrać tylko i wyłącznie mając zainstalowane SF. Po zainstalowalniu mogłem wybrać nowe, przed - nie.
- nie ma czegoś takiego, jak flash bang unlock. Po unlockowaniu F2000 automatycznie dostaje się granaty fb dla asfalta. Mimo, iż w BFHQ nadal wyświetlają się jako zalockowane, można ich używać,
- po zaliczeniu pierwszej rundy w SF otrzymuje się unlocki zależne od rangi zdobytej w BF. Mając bodajże gunnery sergeanta otrzymałem 3 unlocki. Można wybierać również bronie z podstawki, ja sobie np. unlockowałem Jackhammera.
- unlocki z SF są normalnie dostępne w rozgrywkach SF (jako bronie podstawowe). Unlock daje możliwość gry z tymi broniami w planszach z podstawki.
- połączenie podstawki z SF jest zrobione do kwadratu dziadowsko. Po wybraniu serwera z mapami z podstawki przeładowuje się cała gra (od desktopu, co zajmuje chwilkę), gdy najdzie ochota wybrać serwer SF, to ta sama historia. Nie ma serwerów z mapami mieszanymi, z podstawki i SF. Widać dużo niedoróbek. Np. kolejną rangą po 2nd Lt. pozostaje "rankname2".

Co do wrażeń z nowych broni, to, em... może te F2000 jest fajne, ale dla mnie nie jest lepsze od kałachów. Lunetka daje fałszywe wrażenie celności, która nie jest wcale lepsza od pozostałych broni asfalta. Mnie wręcz przeszkadza, o ogranicza widok. Unlock medyka jest znośny, ale - znowu - nie jest wcale lepszy od kałacha. Ogólnie więc jest, na szczęście, bez niespodzianek. Żaden z nowych unlocków nie daje istotnej przewagi - dla mnie ciągle jedynym naprawdę fajnym pozostaje G36C.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 20:50 

Ludzie Wy to byście chcieli żeby wyszedł patch zastępujący dodatek...logiczne, że tak nie bedzie... ;)

Ostatnio edytowano 23 lis 2005, 20:55 przez falcon_eye7, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 20:53 

Skąd wiesz? W naszym kraju wszystko jest możliwe... :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2