Teraz jest 25 lis 2024, 15:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 200 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 16:02 

Spoko. Ja tam olewam problem z wolnym miescem na dyskuma tyle go mam ze nie wiem co robic z nim kto by sie martwił jesli ma jescze wolnego kolo 100 GB :lol: . Ehh z tyh postów wychodzi taki metlik ze na krzeźwo strach to czytać wiec wywnioskowac napewno mozna jedno TO BADZIEWIE 280 MB TRZEBA ŚCIĄGNAC TAK CZY SJAK NIEZALERZNIE JAKĄ WERSIE SIĄ MA GRY ITP RZECZY. Scjagam to tak czy sjak, tylko nie wiem dokładnie z ktorego linku ale wezne ten gdzie bedzie jak naszybcjej bo przy max łączu bede mjal to w niecale 3h wiec mi pasi. Scjgam a co będzie to będzie na pytanie jescze nie pora byle by bylo wszystko było dobrze z tym co mozna wyczytac z tych obłakanych postow chce by dzjałała gra i dała te bajery co trzeba. Na zakupem dodatku jescze mysle ale stoją mi przeszkode takie jak kasa i czy to jest wogule sens kupic itd.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 16:09 

Właśnie wysłałem do tych "ćwoków" emaila w stylu "umiarkowany opierdol" :twisted: . Zobaczymy co odpiszą...

PS
Pozwolę sobie na małą parafrazę:
Szczęśliwi miejsca nie liczą :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 16:27 

masz partycje systemowa 3GB? na dysku na ktorym jak rozumiem masz jeszcze partycje 2x40GB?

bardzo sprytne. moze w czasach W98 taki uklad mial jakis sens... ale przy XP (bo zakladam ze taki system masz)?

no ale najlatwiej najechac na cwokow z ea.
----
CS_JUBY fajny post, ciekawe przemyslenia, rewolucyjna ortografia. tylko o co chodzi? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 16:39 

Do tej pory miał sens bo przy formacie traciłem tyko Windowsa. Zwłaszcze ze ostatnio to trzeba format co tydzień robić. A co, mam wszystko trzymać na jednej partycji i jak się jakis syf zalęgnie to wszystko usuwać? Wątpię by to z kolei miało jakiś sens. Wielkość partycji też jest odpowiednia: system jakieś 2GB i rezerwa 1GB. Plik wymiany mam na partycji z grami, tempy na partycji z programami, hibernacji i przywracania systemu nie używam. Po co mi było więcej miejsca, żeby się marnowało (nigdy nie instaluje niczego na c: poza Win i sterami)?

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 16:57 

wg mnie minimum to 10 GB na system. ale z drugiej strony ja formatuje dysk raz, po zainstalowaniu dysku w komputerze, wiec rozumiem ze jezeli sie formatuje co tydzien to moze miec sens. jakis.
w twoim wypadku najlepszym rozwiazaniem bylby partition magic lub podobny program.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 17:05 

CS_JUBY napisał(a):
Spoko. Ja tam olewam problem z wolnym miescem na dyskuma tyle go mam ze nie wiem co robic z nim kto by sie martwił jesli ma jescze wolnego kolo 100 GB :lol: . Ehh z tyh postów wychodzi taki metlik ze na krzeźwo strach to czytać wiec wywnioskowac napewno mozna jedno TO BADZIEWIE 280 MB TRZEBA ŚCIĄGNAC TAK CZY SJAK NIEZALERZNIE JAKĄ WERSIE SIĄ MA GRY ITP RZECZY. Scjagam to tak czy sjak, tylko nie wiem dokładnie z ktorego linku ale wezne ten gdzie bedzie jak naszybcjej bo przy max łączu bede mjal to w niecale 3h wiec mi pasi. Scjgam a co będzie to będzie na pytanie jescze nie pora byle by bylo wszystko było dobrze z tym co mozna wyczytac z tych obłakanych postow chce by dzjałała gra i dała te bajery co trzeba. Na zakupem dodatku jescze mysle ale stoją mi przeszkode takie jak kasa i czy to jest wogule sens kupic itd.

DADA RZyJe :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 17:18 

przsoi napisał(a):
wg mnie minimum to 10 GB na system. ale z drugiej strony ja formatuje dysk raz, po zainstalowaniu dysku w komputerze, wiec rozumiem ze jezeli sie formatuje co tydzien to moze miec sens. jakis.
w twoim wypadku najlepszym rozwiazaniem bylby partition magic lub podobny program.

Wiem, już o tym pomyślałem. Ale swoją drogą przyznaj że mogli by w instalce patcha zaimplementować "ręczny" wybór ścieżki rozpakowywania plików i weryfikowanie wolnego miejsca na podstawie podanej ścieżki...

Ostatnio edytowano 23 lis 2005, 17:19 przez sixstus, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 17:19 

prof. Miodek pewnie by się przekręcił jak by to poczytał :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 17:24 

W **** dalej po spachtchowaniu wylatuje do widowsa..... Co za ********* gra !!!

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 17:32 

A jak wylaczyc przywracanie systemu?? Hibernacje wiem ale tego nie :( i ja wogole w WINDOWS nie ma dllcachce (nawet ukrytego nie ma)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 17:34 

spokojnie... w nowym patchu to wszystko poprawią :lol:

żyjemy w dobie dysków 300gb - nowa 80-tka to teraz grosze
przesańcie narzekać a dostosujcie się do standardów - skoro stać was na GPU,CPU&RAM który uciągnię tą grę to ponad kilkunastokrotnie stać was i na dysk twardy który ją pomieści

a osobom które sobie zrobył 3gigowa partycję systemową to nic tylko pogratulować :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 17:36 

U mnie poszlo bez zadnych problemow - musialem troche miejsca zwolnic. Wszystko sie spatchowalo, wszystko dziala, gra chodzi. Nigdy nie mialem z nia powaznych problemow. Dobra robota :) Pochwaly dla autorow.
sixstus napisał(a):
Do tej pory miał sens bo przy formacie traciłem tyko Windowsa. Zwłaszcze ze ostatnio to trzeba format co tydzień robić.

Gratulujemy!
A moze po prostu wystarczy raz na rok ale miec porzadek w systemie?
Cytuj:
A co, mam wszystko trzymać na jednej partycji i jak się jakis syf zalęgnie to wszystko usuwać? Wątpię by to z kolei miało jakiś sens. Wielkość partycji też jest odpowiednia: system jakieś 2GB i rezerwa 1GB.

Widocznie jednak nie jest odpowiednia.
Cytuj:
Plik wymiany mam na partycji z grami, tempy na partycji z programami, hibernacji i przywracania systemu nie używam. Po co mi było więcej miejsca, żeby się marnowało (nigdy nie instaluje niczego na c: poza Win i sterami)?

Proste - zrob systemowa partycje wielkosc 5 GB.
Bedziesz mial 3 GB wolnego.
Czy to rozwiaze twoj problem?
Jesli tak to skrzynka piwa dla mnie za dobra rade :twisted:

ps. Acha , jesli nie masz wolnego 2 GB na pozostalych partycjach : :shock: to moze ten dysk jest po prostu za maly na to co na nim trzymasz? Przemysl to :P

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 17:44 

Killer20200 napisał(a):
A jak wylaczyc przywracanie systemu?? Hibernacje wiem ale tego nie :( i ja wogole w WINDOWS nie ma dllcachce (nawet ukrytego nie ma)

Panel sterowania/system/przywracanie systemu.
W momencie wylaczenia system czysci katalogi 'System Volume Information' na wszystkich partycjach. W zaleznosci od tego czy robiles kopie zapasowe, instalowales duzo programow, czy system sam robil kopie, zwolnic sie moze czasem i kilkaset MB.

A ze nie masz dllcache? No trudno mi cos powiedziec. Katalog jest ukryty.
Ale moze nie wlaczyles pokazywania katalogow systemowych? :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 17:45 

aNDY^aND napisał(a):

Sam na to dziś wpadłem :wink: Mało tego, postanowiłem, że zrobię 10GB specjalnie dla EA i jej patchy (bo z tego co widac następny będzie potrzebował 6GB) :P

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, 17:49 

sixstus napisał(a):
aNDY^aND napisał(a):

Sam na to dziś wpadłem :wink: Mało tego, postanowiłem, że zrobię 10GB specjalnie dla EA i jej patchy (bo z tego co widac następny będzie potrzebował 6GB) :P

Podac adres? :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 200 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2