Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne -- liny nie są jakąś przesadą ich używanie nie sprawia wcale że gra robi się SF , bardzo przyjemnie się tego używa -- i nie sądzę żeby to był jakiś uciążliwy element .Sa 2 różne kity oferujące liny -- jeden np. snipera - ma taką zabawkę ala kusze która wystrzeliwuje line po której można zjechać na dół - (pod górkę się nie da) - drugi kit ma "kotwice" którą można wrzucić na np. dach i po linie wejść do góry -- wchodzenie zajmuje mniej więcej tyle czasu co po drabince.To tyle o linach, następnym dodatkiem jest granatnik pocisków dymnych bardzo ciekawa sprawa - pocisk explodując zachowuje się mniej więcej jak granat dymny tyle że jak się w ten tym wejdzie to gościu natychmiast się krztusi , kaszle itp -- cały obraz faluje jak po dobrym skunie i nie ma opcji żeby w takim stanie kogokolwiek trafić - raczej bez maski P-G nie radze mieć styczności z tym cudem .
Właśnie - kolejną nowością jest maska P-G - niestety nie wszystkie jednostki ją mają (tak mi sie wydaje - partyzanci chyba jej nie posiadają -- mogę się mylić) , z maską na twarzy się ciężej biega (mniej więcej jak z PKM). Kolejna sprawa to granat oślepiający (błyskowy) -- co prawda nie zabija ale na pewno można takiego delikwenta zabić bez problemu nawet nożem ponieważ po wybuchu jest biało wszędzie i nic nie widać przez jakiś czas.Dochodzi też parę gatunków broni -- np. ruski RPG , nowa broń komandosa i szturmowca , pistolety . Zmienił się wygląd C4 --mały szczegół. Mamy do dyspozycji nowy heli -- nie graliśmy na wszystkich mapkach ale na tej do której dobrneliśmy pojawił się Mi 35 (hind) "zawsze myślałem że to jest Mi 24 ale co tam" , czytałem ze jest też apacz ale na własne oczy nie widziałem.Pojazdy są również bardzo interesujące -- mamy do dyspozycji pikapa różnie dozbrojonego -- jeden ma TOWa inny karabinek , ciekawostką jest Quad (niestety 1 osobowy) , jakiś nowy BUGI , skuter wodny , i BMP -- czyli "Bewup".
Bardzo fajne są texty po rusku wreszcie coś słowiańskiego . Oczywiście jest też noktowizor - bardzo fajna sprawa ale trzeba sie przyzwyczaić -- leżałem przy drodze z noktowizorem a obok stał APC wroga -- nawalal w koło bo mni enie widział w ciemnościach a ja go dokładnie . Zmienił się również ekran rakiety telewizyjnej z heli -- jest bardziej realistyczny --obraz lekko faluje i nie ma takiego pola widzenia (przynajmniej w MI 35) bardzo dobrze że tak zrobili może nie będzie już tak łatwo się tym strzelać.
-----
Ogólnie bardzo miło się gra -- może do akcji w nocy trzeba przywyknąć bo szok jest straszy że tak mało widać -- ale to jakieś nowe urozmaicenie -- natomiast na mapkach " dziennych" wszystko wygląda podobnie jak w standardowej wersji tyle że podochodziły nowe zabawki
Mapki są dość duże ale urozmaicone -- jedna tylko mnie drażni -- z mgłą -- trochę kompa męczy ale co tam w standardzie też taka była i przeżyliśmy . Generalnie zapowiada się bardzo fajnie chociaż niektóre rzeczy jak te quady czy skutery wodne są takie tobie (niepotrzebne przynajmniej jak wczoraj grałem) są równierz standardowe pojazdy jak motorówki itp więc może ktoś powiedzieć że by się obyło bez tych niektórych nowych rzeczy - generalnie nie spodziewajcie się że to jakaś nowa gra -- to ten sam BF tylkoz dodatkami które wymieniłem wyżej. Narazie na serwerach ludzie bardziej zapoznają się z grą niż grają -- biegają zwiedzają mapki itp .
----
Sorki że napisałem to w nowym topicu -- czyta pomyłka --prosze moderatora o przeniesienie tego postą we właściwe miejsce