Teraz jest 25 lis 2024, 14:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 lis 2005, 10:54 

Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne -- liny nie są jakąś przesadą ich używanie nie sprawia wcale że gra robi się SF , bardzo przyjemnie się tego używa -- i nie sądzę żeby to był jakiś uciążliwy element .Sa 2 różne kity oferujące liny -- jeden np. snipera - ma taką zabawkę ala kusze która wystrzeliwuje line po której można zjechać na dół - (pod górkę się nie da) - drugi kit ma "kotwice" którą można wrzucić na np. dach i po linie wejść do góry -- wchodzenie zajmuje mniej więcej tyle czasu co po drabince.To tyle o linach, następnym dodatkiem jest granatnik pocisków dymnych bardzo ciekawa sprawa - pocisk explodując zachowuje się mniej więcej jak granat dymny tyle że jak się w ten tym wejdzie to gościu natychmiast się krztusi , kaszle itp -- cały obraz faluje jak po dobrym skunie i nie ma opcji żeby w takim stanie kogokolwiek trafić - raczej bez maski P-G nie radze mieć styczności z tym cudem .
Właśnie - kolejną nowością jest maska P-G - niestety nie wszystkie jednostki ją mają (tak mi sie wydaje - partyzanci chyba jej nie posiadają -- mogę się mylić) , z maską na twarzy się ciężej biega (mniej więcej jak z PKM). Kolejna sprawa to granat oślepiający (błyskowy) -- co prawda nie zabija ale na pewno można takiego delikwenta zabić bez problemu nawet nożem ponieważ po wybuchu jest biało wszędzie i nic nie widać przez jakiś czas.Dochodzi też parę gatunków broni -- np. ruski RPG , nowa broń komandosa i szturmowca , pistolety . Zmienił się wygląd C4 --mały szczegół. Mamy do dyspozycji nowy heli -- nie graliśmy na wszystkich mapkach ale na tej do której dobrneliśmy pojawił się Mi 35 (hind) "zawsze myślałem że to jest Mi 24 ale co tam" , czytałem ze jest też apacz ale na własne oczy nie widziałem.Pojazdy są również bardzo interesujące -- mamy do dyspozycji pikapa różnie dozbrojonego -- jeden ma TOWa inny karabinek , ciekawostką jest Quad (niestety 1 osobowy) , jakiś nowy BUGI , skuter wodny , i BMP -- czyli "Bewup".
Bardzo fajne są texty po rusku wreszcie coś słowiańskiego . Oczywiście jest też noktowizor - bardzo fajna sprawa ale trzeba sie przyzwyczaić -- leżałem przy drodze z noktowizorem a obok stał APC wroga -- nawalal w koło bo mni enie widział w ciemnościach a ja go dokładnie . Zmienił się również ekran rakiety telewizyjnej z heli -- jest bardziej realistyczny --obraz lekko faluje i nie ma takiego pola widzenia (przynajmniej w MI 35) bardzo dobrze że tak zrobili może nie będzie już tak łatwo się tym strzelać.
-----
Ogólnie bardzo miło się gra -- może do akcji w nocy trzeba przywyknąć bo szok jest straszy że tak mało widać -- ale to jakieś nowe urozmaicenie -- natomiast na mapkach " dziennych" wszystko wygląda podobnie jak w standardowej wersji tyle że podochodziły nowe zabawki
Mapki są dość duże ale urozmaicone -- jedna tylko mnie drażni -- z mgłą -- trochę kompa męczy ale co tam w standardzie też taka była i przeżyliśmy . Generalnie zapowiada się bardzo fajnie chociaż niektóre rzeczy jak te quady czy skutery wodne są takie tobie (niepotrzebne przynajmniej jak wczoraj grałem) są równierz standardowe pojazdy jak motorówki itp więc może ktoś powiedzieć że by się obyło bez tych niektórych nowych rzeczy - generalnie nie spodziewajcie się że to jakaś nowa gra -- to ten sam BF tylkoz dodatkami które wymieniłem wyżej. Narazie na serwerach ludzie bardziej zapoznają się z grą niż grają -- biegają zwiedzają mapki itp .
----
Sorki że napisałem to w nowym topicu -- czyta pomyłka --prosze moderatora o przeniesienie tego postą we właściwe miejsce :)

Ostatnio edytowano 24 lis 2005, 11:43 przez Miczel, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 11:01 

Moje pierwsze wrazenia sa podobne; natomiast jest coś, co moim zdaniem mocno rozni podstawke od SF: nacisk na gre zespolowa. Jest bardzo duzo pomieszczen, w ktorych sa jakies zakamarki, dwa wyjscia, itp. W takich warunkach gra z TeamSpeakiem, w 3-4 osobowym zespole wzajemnie sie oslaniajacym moze bardzo duzo zmienic. Tego MSZ nie bylo w zadnej planszy z podstawki, z pominieciem moze zdobywania wiezy telewizyjnej w Sharqi.

Skadinad, poki co na serwerach SF dominuja starzy wyjadacze z niezlym skillem, wiec moze jak (jesli) sie sytuacja unormuje, to nie bedzie trzeba koniecznie byc w squadzie, zeby powalczyc. Na razie na takiej planszy Iron Gator nie mialem zadnych szans przciwko 3-4 gosciom z jakiegos klanu grajacym bardzo "profesjonalnie", tj. kazdy kryl inny kawalek pomieszczenia i poruszali sie z glowa. Po tym jak mnie 3 razy zabili dalem sobie spokoj - wroce z kolegami :-)

pozdrawiam,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 11:24 

Dodatek, spełnił wszystkie moje nadzieje.
Nareszcie są mapki dla piechoty. Są mapki na których pojazdy opancerzone będą miały poważne problemy (mnóstwo zakamarków itp). Jest jedna mapa na której jedna z flag jest na małym placyku otoczona wysokimi budynkami, a co gorsza na placyku leży mnóstwo wraków pojazdów. :shock:
Na lotniskowcu (16 osób) jest masakra. Non stop się gubiłem. Uratowały mnie napisy nad drzwiami i strzałki na ścianach.
IMHO największą zaletą dodatku są mapy (bardzo złożone). Co prawda nie grałem na wszystkich (tylko 16 osobowe).

PS Pozdrawiam spam pasqdnick-a, który mnie wczoraj męczył na niemieckim serwerku. :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 11:28 

Thx :D Wiedziałem że znam skądś tego nicka :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 11:43 

Moje wrazenia z SF sa jak najbardziej pozytywne.. 8) Teraz tylko trzeba pobiegac po tych wszystkich mapkach zeby sie otrzaskac :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 12:17 

A moje mieszane moze dlatego iz program twierdzi ze powinienem zakupic ORYGINAL :shock: . Kobitka w warszawskim help desku powiedziala ze nie moze mi teraz pomoc bo premiera jest w piatek i nie ma plikow pomocy. Gralem jedynie w singla i bylo calkiem calkiem.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 12:26 

Powiedzcie mi jak to jest z mapami z BF2 i BF2:SF na server'ach sa one wybierane na przemian czy najpierw BF2:SF a potem BF2 lub na odwrot
Czy tylko na servie sa mapy z jednej gry ?

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 12:29 

Albo, albo. Albo grasz na serwie tylko z mapami SF albo tylko z mapami BF

PostNapisane: 24 lis 2005, 12:43 

Miczel napisał(a):
.. pojawił się Mi 35 (hind) "zawsze myślałem że to jest Mi 24 ale co tam" ...

Mi-35 to eksportowa wersja Mi-24V (Hind E)

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 14:29 

w ghost town snajper+wsparcie nie do zatrzymania na wiezy:)

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 14:34 

moje wrażenia są również bardzo pozytywne i choć byłem sceptycznie nastawiony (po tym wszystkim co przeczytałem na różnych forach przed premierą) to muszę powiedzieć, że nowe mapy, bronie i pomysły z gazem, maską itp to rewelacja

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 14:38 

I klimat gry znacznie sie poprawil.. Pojazdy nie maja juz takiej przewagi bo jest kupe miejsca zeby sie ukryc.. Po raz pierwszy na serwerach widuje nietkniete czolgi i APCtki o ktore w BF2 ludzie czesto sie zabijaja :lol: No i fantastyczne mapy z budynkami w ktorych wnetrzach nieco mozna pobiegac :twisted: Aj.. no i noktowizory, gazy.. linki (ktore sprawiaja ze nie da sie przewidziec gdzie przeciwnik moze sie wdrapac).. Ale zobaczymy jak to bedzie dalej.. ludzie sie ograja itd... Wiadomo jak bylo z BF2 :wink:

Ostatnio edytowano 24 lis 2005, 14:43 przez Mordoklej, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 14:41 

tm78 napisał(a):
w ghost town snajper+wsparcie nie do zatrzymania na wiezy:)

No wlasnie. Mimo iz w oryginalnym BF2 snajperem gralem moze z godzine - to na tej mapce natluklem dzisiaj 34 fragi sam ginac tylko 3 razy. Za 2 razami - arty, za jednym razem w drodze do miejsca pracy ktos mnie napadł . Poza tym mimo iz minie chcieli zdjąć z wszystkiego co jest dostępne, zawsze udawało mi się uciec.

Prawie wszystkie te mapki to raj dla camperow. W cholere dachow, zakamarkow, mozliwosci relokacji przy zachowaniu tego samego pola ostrzalu - sama radosc. Jak snajper dobry, to go arty nie wywali. Jak ma do tego wsparcie, to nikt go w ogole nie ruszy. Nie wiem jak to bedzie na dluzsza mete, ale na razie widze, ze do gry na tych planszach konieczny jest teamwork i wsparcie snajperow z wlasnej druzyny. Moze i dobrze.

Lukasz

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 14:48 

To prawda. Osoby które grają solo napewno nie polubią dodatku.
W SF można zginąć na tak wiele sposobów .... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 14:50 

ognacy napisał(a):
No wlasnie. Mimo iz w oryginalnym BF2 snajperem gralem moze z godzine - to na tej mapce natluklem dzisiaj 34 fragi sam ginac tylko 3 razy.

Wszystko przez to ze ludzie nie wiedza jeszcze co maja robic na tych nowych mapach. Ja sam sie gubilem i nie wiedzialem gdzie ja wlasciwie ide. I taki zdezorientowany na mapie jest latwym celem dla kampera. Jak ludzie sie ograja to juz nie bedzie tak dobrze :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2