Teraz jest 28 kwi 2025, 23:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 13:44 

Właśnie rozmawiałem z pomocą techniczną EA Polska... bardzo kompetentny Pan wyjaśnił mi, że wina jest po stronie amerykańskich programistów, który nie wiedzą o tym, że alfabety w innych częściach świata mają swoje znaki diakrytyczne ( ą, ę, ć... ). Problemy z patchem i zainstalowaniem gry spowodowane są tym, że BF na jakimś etapie swojej instalacji sprawdza nazwę konta w windzie... Stworzenie nowego konta o uprawnieniech admina rozwiącuje problem bo mogę potwierdzić bo gra własnie mi się bez problemu uaktualniła i zainstalowała dodatek :D... drżyjcie terroryści :twisted:

Tytuł: ...
PostNapisane: 26 lis 2005, 14:02 

Mi to niedziala zmienilem nazwe konta admina (na tym koncie instalowalem ger0 jusz nie ma polskiach znakow (ą ę ó itp) ale nadal wyskakuje mi "aktualizacja nieudana":(

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 14:41 
Moderator forum

von_Szlejter napisał(a):
Teraz udało mi się zebrać na partycji systemowej 5GB... ( na 9GB ) i już mu miejsca starcza ( niech mi ktoś powie po cholerę aż tyle i czy nie można było o tym uprzedzić na pudełku... )

przeciez na pudelku jak byk jest napisane ze "potrzeba co najmniej 3 GB wolengo miejsca na partycji systemu windows" :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 15:29 

1) Zmiana nazwy u mnie też nie wystarczyła... zadziałało dopiero założenie nowego konta.

2) Jeśli tak byśmy rozumowali to dlaczego nie 50GB... no przecież to też jest więcej niż 3GB :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 16:00 

Ja mam inny problem...czasem przy ładowaniu mapek wypieprza mnie do Windowsa...wie ktoś co jest?? :/

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 16:24 

A ja jak czytałem o patchu zrozumiałem tak: Instalujesz BF2>patcha 1.12> BF2sf>i znów ponownie ptcha 1.12, to wyczytalem w czsie czytanie o ptchu i dodatku do BF2. Za każdym razem istalaci patcha znow sie uaktualnia wiec logiczne. A co do konta zrubcie chasło bardzje prostsze bez ą ę ł ż itd.

Ostatnio edytowano 26 lis 2005, 16:39 przez CS_JUBY, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 16:31 
Moderator forum

von_Szlejter napisał(a):
1) Zmiana nazwy u mnie też nie wystarczyła... zadziałało dopiero założenie nowego konta.

2) Jeśli tak byśmy rozumowali to dlaczego nie 50GB... no przecież to też jest więcej niż 3GB :evil:

chodzilo mi raczej o to ze twierdzisz iz nie ma takiej informacji na pudelku.. a jest :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 17:37 

von_Szlejter napisał(a):
Teraz udało mi się zebrać na partycji systemowej 5GB... ( na 9GB ) i już mu miejsca starcza ( niech mi ktoś powie po cholerę aż tyle i czy nie można było o tym uprzedzić na pudełku... )... wywala mi błąd przy aktualizacji... problem w tym, że ja już 1.10 mam wgrane ręcznie.

Umnie na pudelku pisze trzeba 1.5 GB (I dodatkowo co najmniej 3 GB wolnego miejsca na partycji systemu windows) Wolnego miejsca na tawrdym dysku. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 19:02 
Moderator forum

Po co ten temat? Jakbyście patrzyli na starsze topiki, to byście znali rozwiązanie tego problemu od paru tygodni :roll: . A miejsca potrzeba tyle, ponieważ duże pliki które są aktualizowane zostają zbackupowane na czas patchowania i dopiero po ich wprowadzeniu zamienione z oryginałami.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 22:17 

Hynol napisał(a):
Po co ten temat? Jakbyście patrzyli na starsze topiki, to byście znali rozwiązanie tego problemu od paru tygodni :roll: . A miejsca potrzeba tyle, ponieważ duże pliki które są aktualizowane zostają zbackupowane na czas patchowania i dopiero po ich wprowadzeniu zamienione z oryginałami.

z całym szacunkiem to jednak nie do końca prawda - tematy istniejace na forum pomogły ale EA wywołało zamieszanie - nie ma o czym gadać

sprawa wygląda tak, jak zostało wspomniane - programiści zapomnieli o polskich znakach or sth : ą ę ł itp. zatem winda "wywala" z instalatora u mnie cały myk z instalacją która się ostatecznie powiodła wyglądał tak:

1) założenie konta użytkownika w windzie z uprawnieniami administratora - w nazwie bez polskich znaków !!!!!! np. stachu <hehe>
2) instalacja BF2 i rejestracja na stronie ea
3) instalacja patcha v1.12
4) instalacja dodatku special forces i rejetracja na ea
5)ponowna instalacja patcha v1.12
6)uruchomienie bf 2
7)uruchomienie bf 2 sf - i o dziwne powtórna rejestracja na stronie ea

i hula wszystko <zaczynam mordować> :twisted: hahaha
pozdrawiam
i dziękuje za wszystkie uwagi związane z powyższym tematem bo to bardzo pomocne ...ale co do wydawcy gier z taką marką....to wypuścić taki produkt ...no comment. :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 22:35 

A ja nie rejestrowałem SF :P

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 22:54 

A mnie zaraz coś serio trafi... ucieszyłem się, że udała się instalacja i pograłem trochę na singlu... teraz próbuję wejść na serwer i mam "niewłaściwy klucz.. jeśli chcesz kupic oryginał wejdź na stronę... ". Po coś szedłem do Empiku w dniu premiery... i to podobno jest oryginał. Nie działa też patent z 1.03 kiedy wystarczyło jeden plik z patcha przenieść.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 23:07 
Moderator forum

Był temat o niewłaściwym kluczu... Tytuł chyba brzmiał tak samo.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 23:41 

Widziałem topic "Twój kod CD jest nie ważny...ALE JA PRZECIEŻ MAM ORGINAŁA :(" i kilka innych, ale tam rozwiązania podane są jedynie do problemu z patchem 1.03, a jak napisałem w swoim poprzednim poście podmianka jednego pliku ( a tak się rozwiązywało problem z 1,03 ) u mnie nie działa. Jeśli się mylę będę wdzięczny za informacje.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2005, 00:04 
Moderator forum

Instalowałeś BFa z konta z polskimi znakami w nazwie usera/po instalacji była zmieniana nazwa usera?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2