Teraz jest 25 lis 2024, 23:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 lis 2005, 20:33 

Byłem dzisiaj na WGS. Fakna imprezka, jestem pod wrażeniem tego co można zdobyć, zobaczyć za jedyną dyszkę......

I tak sobie siedzę i oglądam co się dzieje, jak ludzie grają na BF2, tyle klanów dookoła, tylu fajnych ludzi, kiedy słyszę niedaleko, jak gość opowiada drugiemu, że liderzy dwóch teamów: UKF oraz Wilda, dogadali się między sobą i grać nie będą. Jak to? - pyta drugi koleś pierwszego. "Ano tak, że oni wylosowali mecz pomiędzy sobą w pierwszej rundzie playoff (kom. własny: kto przegra - odpada), czyli jeśli wygrałaby Wilda, to UKF odpadłby CAŁKOWICIE z turnieju i na odwrót - jeśli wygrałby UKF, to Wilda straciłaby możliwość gry o 10 000 złotych, 8 płyt głównych i procesorki Pentium D."

Z tego co potem usłyszałem, wynika, że faktycznie stworzono dwie grupy wewnątrz których rozegra się walka o wyjście... I co najciekawsze, liderami obu tych grup, zostały.....: UKF i Wilda!!!

Mam cichą nadzieję jeszcze, że się mylę, mam problemy ze słuchem, że była to plotka i nic takiego jutro miejsca mieć nie będzie, bo jeśli będzie tak jak usłyszałem to scena BF2 (jak i wiele innych organizacji w Polsce) jest po prostu SKORUMPOWANA !!!

Pozostając z wielką nadzieją, że się mylę - pozdrawiam wszystkich graczy którzy nie dali się oszołomić kupą kasy... :/
Kopia tego listu będzie dostępna na imageshacku za chwilę. (link dodam w edycji)

EDIT: (obiecany link) http://img273.imageshack.us/img273/4355 ... lda0fe.png

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 20:42 

omfg! któż ukrywa się pod tym nickiem?!
cóż bezdowodów nic niewskurasz kolego... mam nadzieje że to tylko głupia plota z kuluarów!

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 20:44 
Moderator forum

Jak dla mnie to śmieszne jest że piszesz wiadomość pod fejkiem, ale widać UKF i Wilda to taka mafia że lepiej nie ryzykować :lol: . A po drugie zapytam się waszą sprawiedliwość, czy słyszał o koszykach w czasie losowań i o ich sensie? Rozumiem że ideałem byłoby dla Ciebie gdyby o pierwsze miejsce grali Predatorzy z Wildą lub UKFem - na pewno byłby to emocjonujący pokaz strzelania do tarcz.

A po co ten link to już kompletnie nie rozumie. Myślisz że komuś by się chciało usuwać temat? Osobiście znajduje go bardzo zabawnym :lol:.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 21:15 

jesli to prawda, ze sie ustawiaja to coz... Jak widac kazdy orze jak moze ;]

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 22:10 

To że są rozstawieni to fakt. Jakie są tego zakulisowe przyczyny tego nie wiem.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 22:51 

hmm, jezeli mecze playoffow bylyby losowane przed skonczeniem eliminacji, to sie nie ma co dziwic ze tak pierwsza para by wygladala :D poczytaj sobie o systemie double elimination przed pisaniem takich rzeczy, a o kulisy rozgrywek pytaj adminow imo. szczerze Ci powiem, ze rozstawienie w turnieju wiekszosci z nas specjalnie nie ucieszylo, dzisiaj nie zagralismy przez to ani jednego meczu :? no i fajnie by bylo jakbys sie nie wstydzil swojej prawdziwej ksywki, lepiej by sie dyskutowalo na ten pasjonujacy temat :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 23:07 

tak sie sklada ze akurat rozstawienie wildy i ukf nie bylo wcale takie straszne. oczywiscie, fakt nieco frustrujacy dla osob z innych klanow, bo dlaczego to my muismy tluc sie w eliminacjach a oni od razu trafic do finalu.
jednak pamietajmy, ze trafienie na ktorys z tych teamow, gdyby brali oni dzis udzial w rozgrywkach, rownaloby sie najprawdopodobniej 2 przegranym rundom i zostalo by skwitowane " ehhh jakie to niesprawiedliwe" ( sami strasznie sie oburzylismy gdy w pierwszej rundzie mielismy grac z wilda :wink: )
mysle ze organizatorzy chcieli uniknac takze tego, by 2 najmocniejsze sklady trafili na siebie powiedzmy w pierwszej rundzie. Uwazam, jednak ze mozna bylo postapic troche inaczej. Rozstawic teamy znane ( ew. te zarejstrowane przed lanem) z druzynami " z ulicy". Ustawic wilde i ukf w dwoch skrajnych naroznikach i klopot z glowy. Wilk syty oraz owca cala. A teraz mamy niezadowolonych "zazdrosnikow" ( czyli powiedzmy spora czesc sceny) oraz wsciekle klany takie jak np. Wilda 2, ktorzy odpadli po meczu z enclave, gdy w finale zobaczymy pancernych lub KFC ( czy jakos tak). Ludzi ktorzy dzis pierwszy raz grali w bfa.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 23:45 

sawik napisał(a):
tak sie sklada ze akurat rozstawienie wildy i ukf nie bylo wcale takie straszne. oczywiscie, fakt nieco frustrujacy dla osob z innych klanow, bo dlaczego to my muismy tluc sie w eliminacjach a oni od razu trafic do finalu.

Aha, więc popierasz zasadę "równi i równiejsi" oraz: "lepsi i lepsiejsi"?

sawik napisał(a):
jednak pamietajmy, ze trafienie na ktorys z tych teamow, gdyby brali oni dzis udzial w rozgrywkach, rownaloby sie najprawdopodobniej 2 przegranym rundom i zostalo by skwitowane " ehhh jakie to niesprawiedliwe" ( sami strasznie sie oburzylismy gdy w pierwszej rundzie mielismy grac z wilda :wink: )

Kolejna bzdura.
Wielokrotnie w eliminacjach do MS w piłce nożne spotykały się 2 super drużyny, jedna odpadała i... Nikt nie miał o nic pretensji do drugiej drużyny. Ew. do własnych piłkarzy i trenera.

sawik napisał(a):
mysle ze organizatorzy chcieli uniknac takze tego, by 2 najmocniejsze sklady trafili na siebie powiedzmy w pierwszej rundzie.

Okrrrropne. Ale patrz eliminacje do MS w piłce nożnej. najmocniejsze teamy trafiają do oddzielnych grup, gdzie każdy ma możliwość i okazję spróbowania swoich sił z nimi. Bez szachrajstw.

sawik napisał(a):
Uwazam, jednak ze mozna bylo postapic troche inaczej. Rozstawic teamy znane ( ew. te zarejstrowane przed lanem) z druzynami " z ulicy". Ustawic wilde i ukf w dwoch skrajnych naroznikach i klopot z glowy. Wilk syty oraz owca cala.

Na jakiej podstawie utrzymujesz, że są to 2 najsilniejsze klany?
Jakiś oficjalny ranking czy.... własne przewidywania, czy... wrózka przepowiedziała?

sawik napisał(a):
A teraz mamy niezadowolonych "zazdrosnikow" ( czyli powiedzmy spora czesc sceny) oraz wsciekle klany takie jak np. Wilda 2, ktorzy odpadli po meczu z enclave, gdy w finale zobaczymy pancernych lub KFC ( czy jakos tak). Ludzi ktorzy dzis pierwszy raz grali w bfa.

Mimo wszystko, RÓWNE SZANSE powinny być dla WSZYSTKICH. Niezależnie od miejsca, z ktorych przyjechali na turniej ci ludzie, od religii wyznawanej, koloru skóry, ilości klanowiczy, ilości głupich słow w nazwie teamu startującego, ilości literek w nazwie, koloru koszulki, numeru buta - i przede wszystkim: czyjegoś widzimisię.

Wnioski:
- playoff - tak, ale dotyczy wszystkich
lub:
- eliminacje grupowe - wszyscy, z rozdzieleniem najmocniejszych na poszczególne teamy, kierując się określonym rankingiem, podanym w REGULAMINIE TURNIEJU

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2005, 00:22 

Ja akurat jestem całkowicie za zwalczaniem przyzwolenia na egzystowanie czegokolwiek, co mogłoby choć w części propagować zasadę "równych i równiejszych". I w wypadku turnieju WGS wg. mnie do niczego takiego nie doszło (choć blisko było).
Kenneth napisał(a):
Na jakiej podstawie utrzymujesz, że są to 2 najsilniejsze klany?
Jakiś oficjalny ranking czy.... własne przewidywania, czy... wrózka przepowiedziała

Zachęcam do spojrzenia na ClanBase - ladder Conquest 16.

Kolejna sprawa, to szanse jakie każdy inny klan spoza "wielkiej trojki" miałby w czasie gry z nimi. Widziałem chłopaków modlących się aby trafić w czasie losowania na kogoś inngo niż Wilda, UKF czy enclave. Trudno się dziwić - każdy chciał trochę pograć 8) To, że ktoś jest rozstawiony nie powinno Cię dziwić - skoro jesteś fanem futbolu, spojrzyj na eleminacje do LM. Dlaczego niektóre zespoły zaczynają od pierwszej rundy mimo że wygrały ligę w swoim kraju, a inne od trzeciej choć zajęły dopiero 4. miejsce krajowych rozgrywkach ligowych??

Jestem natomiast w stanie zgodzić się, żę powinno to zostać wyraźnie napisane w regulaminie. Szczerze powiem, że nie wiem czy taka adnotacja się tam znajduje (nie bede sprawdzał, bo chcę się wyspać przed jutrzejszą odsłoną LAN'a). Jeśli nie, to zaliczyłbym to jako (kolejną ??) porażkę organizatorów :( Jeśli jest, to chyba wszystko jest OK :!: (no może poza ustalaniem takiego sposobu awansu do finałów dopiero po losowaniu -> założenie, że wersja "Sprawiedliwego" jest prawdziawa....)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2005, 00:58 

Na cb raczej bym nie patrzyl. Znajdzie sie tam pare klanow ktore grajac z przeciwnikami z dolnej polki zawedrowaly dosc wysoko (uprzedzajac flame nie mowie tu o klanach polskich).
O wiele wiecej mowia wyniki pojedynkow miedzy klanami polskimi (czyli glownie Polish Cup + sparingi).

Rozumiem ze Fx sie nie pojawil. W takiej sytuacji rozstawienie Wilda UKF jest jak najbardziej na miejscu. Mozna sie najwyzej zastanawiac czy powinno to sie bylo odbyc w ten sposob.

Skoro sie ktos zdecydowal na oplacenie pobytu, wejsciowki, zorganizowanie druzyny to niech przynajmniej sobie pogra troche. Z drugiej strony jesli druzyna swiezakow trafi przykladowo na enclave to tez zostanie rozjechana.

Ps.
Moglby ktos napisac ktore z polskich klanow sie pojawily i na jakich mapach odbyl sie pojedynek enclave vs Wilda 2?

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2005, 01:20 

enclave vs Wilda 2 odbylo sie na Gulf of Oman - naprawde kawal ladnej gry. A z polskich klanow: PfT, spam, PRGK, wspomniane Wilda i enclave, FSPQR, ETCS, KGW, UKF.

A co do rozstawienia - wydaje mi sie ze zrobiono to sensownie. Czemu? Bo i tak na 99,5% kazdy grajacy z Wilda i UKF dostalby w dupe.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2005, 15:25 

Safick - nie jestem fanem futbolu :)

A propos, jeszcze jedna mała drobna uwaga...
O ile dobrze czytałem, to wszyscy wymieniają w jednym szeregu obok UKF, Wildy - rownież Enclave. Więc dlaczego Enclave musiało grać w eliminacjach skoro dorównuje poziomem do ww klanów?

Dlaczego Wilda 2 i Enclave Delta musiały grać w eliminacjach, skoro są to integralne części Wildy i Enclave?

Moim skromnym zdaniem mamy tu niezły przykład
hipokryzji
i zakłamania, jakie panuje w "wyższych kręgach klanowych". Dla swoich, aby wygrali, robi się wszystko. Innym, przypadkowym gościom dorzuci się natomiast jakiś klan E na start, aby przypadkiem nie mieli za łatwo.

Skutki takich posunięć - kiedy wreszcie się spotkają, klany które przechodziły eliminacje są po kilku spotkaniach z niskopoziomowymi drużynami, są już zmęczone walką, wiecznym konfigurowaniem od nowa komputerów itp. I spotykają się, że świeżutkimi UKF i Wildą. Niczym nie zmęczonymi, doskonale przygotowanymi, pamiętającymi swój "dobry poziom" z gry online, nie skażonymi grą ze słabiutkimi przeciwnikami. Czy to jest ok?

To tak, jakby ktoś w wyścigach Formuły I, stwierdził, że zespół Ferrari to jednak jest lepszy i pozwolił wystartować dopiero od 60 okrążenia. Bo po co mają się męczyć i udowadniać swoją wyższość od pierwszych sekund? Czy to jest ok?
A może Schumacher jest na tyle super kierowca, że powinien startować dopiero od 10 wyścigu, skoro i tak wszystkich pokonuje w większości startów?
Podczas zawodów lekkoatletycznych, taki Partyka musi skakać na metr z hakiem, chociaż się rozgrzewa na dobre, dopiero od wysokości 2 metrów. A mimo to musi pokonać iluś_tam zawodników z odpowiednika IV ligi polskiej, aby dość na szczyt i walczyć w I dziesiątce o złoty medal. A mimo to "tracą czas" i pokazują walkę słabszych... Zastanawiające.....
[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2005, 16:08 

ehh ludzie ludzie.. dla mnie to ta kase mogły zgarnąć "je*aki leśne" czy "nooby" (to są nazwy własne teamów) a dla normalnych ludzi idea lanu to powinna być zabawa :D a pod tym względem Lan udał sie znakomicie :D:D:D

PS. pozdro dla Chlejusów z KGW i nielicznej częsci T.reserve :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2005, 16:27 

Cytuj:
PS. pozdro dla Chlejusów z KGW i nielicznej częsci T.reserve

nawet bardzo nielicznej bo bylem jedynym reprezentantem tego klanu :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2005, 17:12 

Kenneth napisał(a):
Mimo wszystko, RÓWNE SZANSE powinny być dla WSZYSTKICH. Niezależnie od miejsca, z ktorych przyjechali na turniej ci ludzie, od religii wyznawanej, koloru skóry, ilości klanowiczy, ilości głupich słow w nazwie teamu startującego, ilości literek w nazwie, koloru koszulki, numeru buta - i przede wszystkim: czyjegoś widzimisię.

I tak powinno być. A nie wywyrzszanie innych klanow. I nie wazne ze i tak kazdy by z nimi przegral, szanse kazdy powinien miec rowne ( bo zawsze mogli sie potnknąć).

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2