Teraz jest 4 mar 2025, 15:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2005, 16:38 

A ja zadam pytanie z troche innej beczki.Mianowicie czy obrotowa rękojeść służąca do skręcania ogonem jest we wszystkich joyach czy tylko tych z najwyższej półki :?: Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2005, 17:09 

RaDe0n napisał(a):
A ja zadam pytanie z troche innej beczki.Mianowicie czy obrotowa rękojeść służąca do skręcania ogonem jest we wszystkich joyach czy tylko tych z najwyższej półki :?: Pozdro

Niestety masz racje ale nie do konca. Ta opcja jest w Logiteha Extreme 3D Pro jaki i SAiteck Cyborg EVO no ale te joye to cena kolo 140zł. Tansze modele za około 90zł nie maja tej opci i obracać się już wokuł wlasnej osi musisz na klawie. Ja mam Logiteha Extreme 3D Pro i wszystko mam na joyu ustwione i lata się bardzo dobrze samolotem, no a helikopterem trzeba pocwiczyc, ale też rewelka.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2005, 17:10 

A ja wciąż sie waham pomiedzy Saitekiem cyber Evo a Logitechem extreme 3D :(

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2005, 17:24 
Moderator forum

Mi bardziej leżał ten niż saitek. Saitek wydał mi się gwałtowny to go nie wziełem, a Logitech tki fajny leciutki i robił to co chciałem :P

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2005, 17:29 

Mr Groch napisał(a):
BF2 to inna bajka - tutaj nie ma kalibracji i ustawienia czulosci + dead zones dla joya. Gra nie jest dobrze przystosowana do tego kontrolera.

Moze masz juz za bardzo zjechanego tego joya? Mi tam absolutnie w NICZYM nie przeszkadzal brak dead zones :P

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2005, 17:37 

na czym latasz ANdy?

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2005, 18:58 

dgszary napisał(a):
A ja wciąż sie waham pomiedzy Saitekiem cyber Evo a Logitechem extreme 3D :(

Moim zdaniem to wez swoj komputer przejdz sie do dobrego sklepu komputerowego podlacz go zagraj w BF2 sprawdzajac oba podczas gry.

Moim zdaniem BF2 nie jest wyznacznikiem dobrego odwzorowania fizyki lotu - wiec i roznica w lataniu na obu proponowanych joy-ach w tej grze bedzie znikoma. Jak chce sobie polatac to odpalam FS2004.

Wiec moja rada do sklepu ze sprzetem i sprawdz zanim kupisz.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2005, 19:07 

dgszary napisał(a):
na czym latasz ANdy?

Microsoft SideWinder Precision Pro 2.0
Optyczne potencjometry i autokalibracja.
Juz ich nie produkuja chyba ale mozna czasem nowe kupic jeszcze.

Na nim to nawet nie dotykajac joya moge zawiesic heli w powietrzu uzywajac samej przepustnicy :) Wczesniej mialem pare innych joystickow z analogowymi potencjometrami, tam to zawsze po jakims czasie uzywania mialem problem ze zjechanymi potencjometrami - widac to wlasnie przy ustalaniu stref czulosci jak drga sobie sam z siebie wskaznik. Puscilem joya to samolot/heli albo beczke robil albo walil sie na ziemie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2005, 22:14 

Obejrzałem i dość gruntownie obmacałem (niestety na sucho - bez kompa) oba Joye. Zarówno Logitecha extreme 3d jak i Saiteca Cyber Evo. Hmm... Musze przyznać że nadal mam dylemat... Chyba nawet większy..

Logitech jak na mój gust chodzi znacznie "sympatyczniej", płynnie, bez problemu łapie mniejsze wychylenia. Natomiast Saitec prawie nie stawia oporu, poprzez co mam wrazenie (byc może błędne - trzeba by pograć i sprawdzić), że albo ma położenie "jałowe" albo wychylone na max, pośrednich - z powodu braku oporu prawie nie ma.
Z drugiej strony Saitec zdecydowanie wygląda na solidniej wykonany, bardziej funkcjonalnie, ergonomicznie i jest po prostu ładniejszy. Przepustnicaw Saiteku też budzi moje większe zaufanie niz w przypadku przepustniczki logitecha... Logitech jest natomiast bardziej plasticzany, siermiężny, - i zdecydowanie cięższy (to ostatnie to wg mnie akurat wielki plus). Kurcze... nie ma na forum nikogo kto latał na obu i ma porównanie z praktyki??

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2005, 22:22 
Moderator forum

Jest. Saitek.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2005, 23:12 

Dumch napisał(a):
Mi bardziej leżał ten niż saitek. Saitek wydał mi się gwałtowny to go nie wziełem, a Logitech tki fajny leciutki i robił to co chciałem :P

I ma racie, w pełnj się z nim zgadzam. Saitek jest taki troche chaotyczny jakby spręrzyna nie ustwiała roczki joya do pionu jak zostawiles tak będzie ustawiona (cięzko wytłumaczyć) a w czasie ltanie można sie tak zgubić jak na myszce, no a Logitecha zawsze wrca do pionu. Ja takie odebrałem wrazenie przeglodajac modele testowe joyów na wystawje. No i cena sporo większa. Ale decyzja twoja.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2005, 22:40 

Do wypowiedzi jubego z zamnietego tematu o joyach.

Wiem o czym mowie bo grałem na bardzo wielu joyach. Mialem kiedys logitecha cordless freedom 2.4 i byl znacznie gorszy od saiteka ( cyborg evo wireless )

Wiadomo ze to co pisze, to moje własne zdanie. Kazdy mysli inaczej, ale to ze masz tego joya i nie grales na innych to nie znaczy ze akurat ten jest najlepszy :?

Latalem we wszystkich bfach i IMHO saiteki są znacznie lepsze :?

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2005, 22:58 

Mialem duzy dylemat miedzy logitechem a saitekiem.Poczytalem opinie na komputroniku o obu joyach (extreme 3d pro i cyborg evo)zdecydowałem sie na ten drugi.Powód?Według mnie Saitek jest po prostu nieco lepszym konstruktorem joyow,bo moj cyborg spisuje się swietnie.Bardzo dobra funkcją jest mozliwosc regulowania wyskokosci na ktorej znajduje się podporka na nadgartek,dzieki czemu wygodnie mi sie gra.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2005, 00:27 

Finalnie (od jednego z forumowiczów) kupiłem Saiteka Cyber Evo, i pomimo początkowych obaw dotyczących braku płynności latania, to juz po ok. 20 minutach udało mi się zdjąc z działka wieżyczkę z minigunem na lotniskowcu i... jestem zadowolony.. :)
Polatałem najpierw troche na własnym "serwerze" gdzie nikogo nie było, potem na jakimś niemieckim serwerze z wake island. Bombardując nawet udało mi się trafić jadący samochód - ale to przypadek... Jak najlepiej uczyc się bombardować, a konkretniej jak obserwować efekty bombardowania? Widokiem od przodu do tyłu? :o

Z dog fightami narazie tragedia.. Dwóch panów z jakiegoś klanu wsiadło mi J-10 na ogon, i siedzili tak dość długo, wprawiając się w srzelaniu z działka... niestety za chiny ludowe nie mam pojęcia jak stracić taki ogon, więc po jakims czasie po prostu ..... wyskoczyłem....
na polskich serwerach jednak dłuuugo nie polatam... :?

P.s. Cenne uwagi dotyczące konfiguracji i zbindowania klawiszy cybera - mile widziane... Latać zamierzam na joyu tylko samolotem bo jesli chodzi o heli to z konfiguracji klawa+mysz raczej nie zrezygnuje :twisted:

PostNapisane: 30 lis 2005, 07:34 

CS_JUBY napisał(a):
Mam zamiar kupic Joystick do BF2, no ale nie wiem czy się opłaca w to zainwestować. Głownie interesuje mnie latanie Helikopterem (samolot tez ale to jużw mniejszym stopniu) polatałem troche Helikopterem na myszce i klawie i nie jest tak zle. Spodobało mi się latanie, no ale nie będe się uczył na klawie i myszce czy na Joysticku, chce wybraćm jedna z tych dwuch opci by nauczyć sie latać dobrze a nie kopinować raz na tym raz na tamtym. Więc pytanie jest proste kupić czy nie i dlaczego? Jak co możcie podać modele dobrych Joysticków te co polecacie.

Nie kupowlabym joya tylko do bfa.choc bez niego latanie samolotem jest beznadziejne,to jednak ile masz okazji nim latac podczas calej gry?
do smiglowca tez sie nie nadaje.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2