Teraz jest 4 mar 2025, 12:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Podkręcony!
PostNapisane: 7 gru 2005, 16:55 

Syn gra na moim starym R 9600pro 256 ma przetaktowany texstura wysoka reszta średnie bez cieni i nic się nietnie +8 radiatorków miedzianych i dodatkowy wiatrak :lol: :lol: Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2005, 17:06 

na 9600 xt dało rade grać wszystko na hi prócz cieni i świateł (wyłaczone) aa2x na 800x600 po podkręceniu (pamiątki się kręciło na maxa) i było wtedy tak od 20 do 40 fpsów (w powietrzu najwięcej xD), ale jak wyskakiwały artefakty to się neinadawały kompletnie :/

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2005, 17:27 

mam ten sam problem chęć zmiany karty graficznej lecz wolałbym na PCI-E bo nie ma sensu inwestować w starą technologię lecz za zmianą grafy idzię zmiana płyty głównej i procka, mam możliwość dokupienia przystawki do mojej płyty głównej na procesor 64 bit lecz pozostaje kwestia PCI-E :( którego w owej płycie brak :cry: Więc pozostaje mi albo albo nowa płyta + procek bądź karta graficzna.

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2005, 09:16 

Ja gram na Rdeonie 9800 pro z 2 giga ramu
w rozdziałce 1024x768 praktycznie wszystko mam poustaiwne na high oprócz cieni i czegoś tam jeszcze i jestem bardzo zadowolony.
Drastyczny skok wydajności jest po dołożeniu ramu, mapy wczytują sie szybciej, nie doczytuje żadnych map, komputer nie jest zamulony po zakończeniu gry.

(A R 9800 pro można już mieć za 400 zł !)

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2005, 09:30 

Cytuj:
Drastyczny skok wydajności jest po dołożeniu ramu

:!: Muszę to potwierdzić! Kto jeszcze nie ma przynajmniej 1 GB RAMu, niech nie narzeka, tylko czem prędzej dokupuje pamięci.

Różnica jest diametralna! O wczytywaniu szybciej map nie ma co mówić, bo jest to sprawa drugorzędna... FPSy! Z GB RAMu moglem wreszcie bez walenia piesciami w klawiature i bez puszczania piany z ust pograc na Iron Gatorze :!: - nadal nie była to czysta przyjemnosc, ale dalo sie grac w miare normalnie. Fpsy czasem tylko spadaly ponizej 24(no w dymie czasem nizej :wink: )

Podsumowując. Jeśli nie masz jeszcze przynajmniej GB RAMu, a zastanawiasz się co dokupić/wymienić, to przede wszystkim dokup RAMu!

Tytuł: Podkręcony!
PostNapisane: 8 gru 2005, 14:36 

http://www.pc-max.pl/?load=shownews&pid=287 :lol: :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2