Teraz jest 18 cze 2025, 23:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 11:09 

Holman napisał(a):
haslo na serwy tro glupota bo beda pustki, to potrafi odstraszyc nawet polskich slabszych graczy, poza tym zamiast haslowac nauczmy sie glosowac bo to jest sysetm na tk a nie haslowanie serwow, i nie po 5 razy po 2 glosy ale WSZYSCY RAZEM jak ktos prosi o kicka dla tk, czesto jest tak ze jest full ludzi z PL klanow i prosi sie o kicka i nic z tego bo wszyscy gonia za fragami :shock:

2 rzeczy
1. przeczytaj co jest napisane wyżej
2. zastanawiamy się nad realnymi możliwościami wywalenia tk......wyobraź sobie fakt chociażby z wczoraj ...większość graczy na servie byli za granicy......prosiłem o vota na kick dostalem odpowiedź.........what? how do it? ...wytłumaczyłem i tak gościu tego nie zrobił........byłoby fajnie jakby wszyscy byli solidarni i dali kicka .....ale mówimy o realiach ........a hasło jakbyś wyżej przeczytał jest jedną z wersji i należy podać jakieś rozwiązanie....twoje jest cięzkie do zrealizowania chociażby na coraz to większe zainteresowanie nowych graczy tą grą którzy często nie wiedzą jaki klawisz nacisnąć żeby coś napisac nie wspomnę że jak mu napiszesz konsola to nie wie co to ....a jak ma jush wpisać kick ( i numer ) to dla niego szczyt .............lepsze omysły widze wyżej.....

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 11:16 

Dowodca_Pawel napisał(a):
Ps. Co do organizacji z zagranicy. Gram w RtR (bo polskich nie ma) na serwerach EA i ździwilibyście jaka tam jest dyscyplina :P. Gra tam dużo ludzi a mało jest TK :)

Bo na wszystkich EA UK np. jest wylaczone Friendly Fire, dlatego taka dyscyplina :lol:. Co jest oczywiscie do dupy, bo mozna miotac czym sie da i nie patrzyc czy sa nasi czy nie.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 11:19 
Oldboy Battlefield.pl

Cytuj:
Holman:
.............lepsze omysły widze wyżej.....

jakie?
pawel a czy widziales aby ktos chcial aby zostal ff wylaczony?? nie?? to co to za niekonstruktywna wypowiedz??? 8)

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 11:26 
Moderator forum

Tin napisał(a):
Holman napisał(a):
haslo na serwy tro glupota bo beda pustki, to potrafi odstraszyc nawet polskich slabszych graczy, poza tym zamiast haslowac nauczmy sie glosowac bo to jest sysetm na tk a nie haslowanie serwow, i nie po 5 razy po 2 glosy ale WSZYSCY RAZEM jak ktos prosi o kicka dla tk, czesto jest tak ze jest full ludzi z PL klanow i prosi sie o kicka i nic z tego bo wszyscy gonia za fragami :shock:

2 rzeczy
1. przeczytaj co jest napisane wyżej
2. zastanawiamy się nad realnymi możliwościami wywalenia tk......wyobraź sobie fakt chociażby z wczoraj ...większość graczy na servie byli za granicy......prosiłem o vota na kick dostalem odpowiedź.........what? how do it? ...wytłumaczyłem i tak gościu tego nie zrobił........byłoby fajnie jakby wszyscy byli solidarni i dali kicka .....ale mówimy o realiach ........a hasło jakbyś wyżej przeczytał jest jedną z wersji i należy podać jakieś rozwiązanie....twoje jest cięzkie do zrealizowania chociażby na coraz to większe zainteresowanie nowych graczy tą grą którzy często nie wiedzą jaki klawisz nacisnąć żeby coś napisac nie wspomnę że jak mu napiszesz konsola to nie wie co to ....a jak ma jush wpisać kick ( i numer ) to dla niego szczyt .............lepsze omysły widze wyżej.....

zaraz o co ci chodzi ? :shock: oczywioscie ze przeczytalem ale ja podnosze nowa kwestie, uwazasz ze zamiast wrowadzic dyscypline miedzyklanowa w kopaniu TK na serwach lepiej jest haslowac serwy ?, przeciez ja nie mowie o solidarnosci wsrod przypadkowych graczy tylko o tym zeby PL klanowicze jak maja tk na chwile sie zatrzymali (nawet czolgiem na pustyni ;) ) i wpisali te proste kick # co zajmuje max 3 sekundy, no chyba ze ktos jest w klanie i sobie z tym nie radzi, jak tak to sorry...

innym rozwiazaniem jest zeby pare kompetentnych osob z roznych klanow dostaly mozliwosci adminowania kickowaniem na serwach, wtedy zwiekszy sie szansa ze ktos bedzie na serwie i zareaguje w wypadku masowego zagranicznego TK

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 11:35 

ok ,....ale powiedz Holman ile sytuacji jest takich że klanowicze są większości ana servie? ...żadko....a jak jush są to kickuja ...a pozatym sa też w śród nich admini i nie ma problemu....Ja próbuję znaleźść stały środek zapobiegania tk bez względu kto jest na serverze.......i prawdopodobnie nie czytałeś dokładnie to co jest wyżej napisane lub bez wniosków powtarzasz że nie dawać hasła na servie...to jest jedna z opcji .......i pozatym mozna w nazwie servera wpisać hasło....nie ma problemu.....ale jak jush tez napisałem a ty prawdopodobnie to przeczytałeś można ustawić server z automatycznym kickowaniem po 2 lub 4 tk..ale ok ...nic nie mam do ciebie ani nie staram się ciebie obrazić ....piszesz ponownie tylko coś co jush zostało poruszone. over

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 11:45 
Moderator forum

Tin napisał(a):
ok ,....ale powiedz Holman ile sytuacji jest takich że klanowicze są większości ana servie? ...żadko....a jak jush są to kickuja ...a pozatym sa też w śród nich admini i nie ma problemu....Ja próbuję znaleźść stały środek zapobiegania tk bez względu kto jest na serverze.......i prawdopodobnie nie czytałeś dokładnie to co jest wyżej napisane lub bez wniosków powtarzasz że nie dawać hasła na servie...to jest jedna z opcji .......i pozatym mozna w nazwie servera wpisać hasło....nie ma problemu.....ale jak jush tez napisałem a ty prawdopodobnie to przeczytałeś można ustawić server z automatycznym kickowaniem po 2 lub 4 tk..ale ok ...nic nie mam do ciebie ani nie staram się ciebie obrazić ....piszesz ponownie tylko coś co jush zostało poruszone. over

dobra luz juz :), czytalem czytalem, zawsze czytam co jest wyzej :), chcialem tylko rzucic troche nowego swiatla na sprawe w kwesti dyscypliny, a ze czesc sie powtorzyla to sorry, automatyczne kickowanie to jest bardzo dobry plan i jest to na pewno lepsze rozwiazanie niz haslowanie serwow, dlatego reasumujac :
1. przestawic serwy na automatyczny kick za TK od -5 (wyzej tzn -2/-3 nie bo jak pisales b17 mozna pojechac paru swoich )
2. wprowadzmy miedzyklanowa dyscypline za jak ktos z PL klanu prosi o TK to inni sie stosuja bez zbednych dyskusji nie czekajac az gosc bedzioe mial te -5 do autokicka (mialem juz pare takich akcji ze bez gadania wywalalismy goscia po 5 sek. od prosby , i to bylo naprawde fajne)

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 11:47 

najprościej dać kilkunastu rozsądnym osobom dostęp do konsoli, wtedy prawie zawsze ktoś bedzie na servie, a jak nie to online na gg czy coś, poprosi się i zrobi porządek.

jak zahasłujemy servery, to pozbawimy się świeżej krwi bo nie wsyscy nowi przychodzą tu na forum, a hasło po jakimś czasie i tak trzeba będzie zmienić bo ktoś wyniucha...

ignorancją jest natomiast brak reakcji na prośby o wpisanie kilku znaczków z klawiatury żeby zavotować. Na HQ ustawiłem to na 40%, sprawdzało się, ale nie zawsze czego sam doświadczyłem kiedy pod wymyślonym nickiem uczyłem się latać: było nas 6 i 3 lotników nie zniosło że dobiegałem pierwszy do samolotu :lol: - WNIOSEK - nie da rady dogodzić wszystkim ;)

Tak więc najlepsze moim zdaniem rozwiązanie to żywy admin czuwający na serwerze lub na gadu-gadu naprzykład, ale to musi być kilkanascie osób.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 11:58 

Serwerek FS jest naprawde porzadnie ustawiony. TK sie zdarzaja ale Vote na 30% załatwia sprawe. Mysle , ze hasla sa niepotzrebne , pogadam z Piaskiem zeby i PRGK tak ustawic i bedzie git. przy 30 osobach wystarczy ze 10 klanowcow zavotuje i po krzyku admini nie sa az tak potrzebni.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 12:15 
Oldboy Battlefield.pl

Tin, Holman, Scae... nie ogkrywajcie znowu ameryki poprostu ustawcie server tak jak my (FS) to naprawde dziala no i rozdajcie adminki na kicki i banny swoim klanowiczom...
Nieprawdasz PepSSSSee? 8)

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 12:15 

Scae dobrze gadasz 8)
Wystarczy aby było conajmniej kilkunastu PORZĄDNYCH adminów na serwer i problem TK/FF powinien zostać wyeliminowany banami.
Niestety sporo adminów spotykanych na serwerach jest tak zajętych własną gra że o adminowaniu przypominają sobie dopiero jak jakiś TK zacznie wyżywać się na nich lub jak trzeba mapke zmienić bo akurat jest taka której admin nie lubi :) I dla TK'erów nie ma litości, bany a nie kicki i tempbany bo nigdy się chwastów nie pozbędziemy.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 12:16 

przeciez jak napiszem w nazwie serwera na przyklad "Serwer PRGK haslo polska" to zaden zagraniczniak nie rozkmini ze "haslo" to "password" :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 12:20 
Oldboy Battlefield.pl

Massca: :!: NIE :!:
Admini zainstalujcie u siebie Remote server manager (a dokladniej server manager) z http://www.blackbagops.com/ , rozdajcie klanowiczom tylko adminki na kicki i banny i bedzie spokuj :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 12:41 

Okota>>> nadmiar adminów jest o wiele gorszy niz ich brak.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 12:50 
Oldboy Battlefield.pl

a czy ja mowie kazdemu i calkowita kontrole???

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2003, 13:18 

Nie cierpię Team Killerów , to zakompleksieni gówniarze , nieraz mi gnojki posuli rozgrywkę :evil:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2