Teraz jest 23 lis 2024, 19:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 gru 2005, 03:50 

Moze sie powatarzam, ale może komus to pomoze. Nie musiałem tworzyc nowego konta. System Widnows ma zaszyte konto Administrator. Po zainstalowaniu Battlefielda na konicie Michał i nieudanej probie patchowania zrobiłem tak. Na wersji instalacyjnej patcha (sciagnieta z EA) prawy klawisz -> uruchom jako -> Administrator. Patch przeszedł cały poprawnie, ale znowu miałem błąd cd-keya. Wziałem wiec plik BF2CDKEYCHECK.exe ktory był w folderze z pachem. Wgrałem go do folderu z gra prawy klawisz na nim -> uruchom jako -> Administrator. Następnie odpaliłem gre tak jak wszystko wyzej czyli jako administrator i wszystko ruszyło. Nie ma błędu o cd-key. Dzieki temu nie trzeba tworzyc nowego konta, nie trzeba reinstalować windowsów, i nie trzeba sie przelogowywać zeby gra. Wystarczy uruchomic gre jako Administrator i już działa. Jak ktoś ma podobne problemy jak ja miałem (a duzo osob ma) to moze sprobowac mojego sposobu.

A tak w ogole to chciałem sie ze wszystkimi przywitac bo jestem u Was nowy i w Battlefield 2 jestem nowy choć grałem dużo w Vietnam. Więc dobry wieczór wszystkim :).

Przygody z patchem nauczyly mnie jednej prawdy. Nigdy nie zakldaja konta z polskimi czcionkami. Teraz obejde sie z kontem Admina ale potem format dobrze bedzie zrobic. Bo Battlefield to nie jedyny program ktory mial z tym problem.

Mam jeszcze pytanie. Czy taka informacja ze wygasł moj cd-key nie bedzie miala zadnych nastepstw typu ban cd-keya albo cos takiego ??

Tytuł:
PostNapisane: 11 gru 2005, 14:50 

Jak to jest z tym BF2 i cdkeyem ?? Przy instalacji on szyfruje klucz i przez to mozna uruchomic BFa tylko na koncie na ktorym sie instalowało tak? Albo inaczej na koncie na którym zaszyfrowany został cdkey. Jak sie chce na innym koncie grac niz sie instalowało to trzba ten BF2CDKEYCHECK odpalic? I nie zostane przez zadne sily EA posadzony o piractwo ?? :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 gru 2005, 22:32 

hmmm...na to nie wpadlem, a co do tego co napisalem w innym watku to podsumowalem tylko to co napisali gdzies wczesniej. Chcialem tylko napisac ludziom czarno na bialem ze te problemy z wychodzeniem do windy i z patchem ktory nie chce sie sam instalowac to JEST WINA polskich znakow a od poczatku o tym wiedzialem tylko chcialem to obejzc. Niestety nie udalo sie wiec napisalem ze to jedyne wyjscie, a moze i sie mylilem tylko mam jeszcze jedno pytanie "ale to nie prawda" (cytat z wypowiedzi jakiegos kolesia ktory mnie podsumowal) skoro nie to czemu tylko tak udalo sie zalatwic sprawe z patchem? ...no ale coz ja sie tam nie znam. Polecam wszystkim moj sposob ale jesli sie wam nie chce tak robic to pomysl z "prawym i uruchom jako administrator" jest w sam raz. Pozdrawiam i zycze milej gry.

Tytuł:
PostNapisane: 11 gru 2005, 23:10 

moze to dziwne ale ja nie mam tam administrator :( ... tylko właściciel i nie odpala :P wiec juz nie wiem. <zamyka temat> :!:

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2005, 00:18 

No własnie niektóre windowsy maja właściciel. I wtedy dupa :/. Ja mialem administrator i dzieki temu wszystko chodzi. Ale planuje w swieta format i usera bez polskich znakow. Idzie nowy patch to moze cos z tym zrobia.....

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2005, 17:30 

Serio? mam dosc tych patchy co sie przezuce na jeden to wszyscy mi uciekaja na drugi! Niech zrobia jeden a dobrze.

Mam tez pytanie nie na temat. Czy wam tez zacina sie(przeskakuje dziwnie) monitor tv rocket w helikopterze? To strasznie wnerwia!

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2005, 18:26 

A mi czasem wychodzi do windy jak gram. To znaczy jak np wyjde z battlefielda do windowsow a potem wejde jeszcze raz to zaczyna tak mulic jak gram ze pojawia sie czarny ekran a potem widze windowsy. A jak robie restart i odpalam to gram godzine i nic. Wyglada tak jakby nie wyrabial moj komp wtedy z komunikacja z serwerem. Ma ktoś coś takiego ?? Ze gra gra po czym ekran robi sie czarny i widnows... Wtedy musze reset kompa i moge grac dalej.

Strefa czasowa: UTC + 2