Teraz jest 23 lis 2024, 15:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Mam problem ...
PostNapisane: 4 gru 2005, 20:47 

polega na tym ze ... grajac singel player jest wszystko cacy ... podczas grania multipleyer wyskakuje mi wiadaomos problem z poloczeniem gra sie tnie i po jakims czasie mnie wywala w czym rzecz paowie ...???

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2005, 20:51 
Moderator forum

kiepski net?

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2005, 22:54 

No to masz problem :wink:
A tak poważnie to nie podałeś żadnych szczegółów swojego sprzętu i skąd my niby mamy wiedzieć co się dzieje... Ja przynajmniej nie czuję się jasnowidzem, nie wiem jak inni :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2005, 00:05 

procesor: amd athlon 2200,nhz 3500+
plyta glowna: mis rs 480mz/rs 480mz
pamiec :1024
karta grafiki: geforce6200(256mb)
czy to starczy ... a internet 1mb lacze lan bt bo siedze w angli .. co sie dzieje panowie !!! z gory wielke dziex !! pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2005, 00:25 

Sprzęt wygląda w porządku. Natomiast problemy z łączem mogą wynikać z pracy jakichś programów w tle. U mnie sytuacja wygląda tak samo jak np. mam właczonego emula. Rada: wyłaczyć niepotrzebne badziewia oraz poszukać czy jakiegoś śmiecia typu trojany i inne fake'y nie ma na dysku.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2005, 21:38 

niestety wylaczylem brear shera nim ciagne ..przejechalem dysk nod32 i ad aware.. i nic caly czas to samo..aa dodam ze lacze ktore mam rozbite jest na trzy kompy czy tu lezy problem ???pozdro..

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2005, 22:27 

colaps napisał(a):
dodam ze lacze ktore mam rozbite jest na trzy kompy czy tu lezy problem ???pozdro..

Nigdy nie miałem doczynienia z rozdzielaniem łącza więc nie jestem w stanie się wypowiedzieć jak to wpływa na multiplayery. Przykro mi ale nie będę przecież bzdur wymyślał jeśli się na tym nie znam. Może ktoś się wypowie kto miał z tym styczność. Spróbuj założyć topic z tytułem nawiązującym do Twojego łącza i problemu np: Czy na łaczu 1MB na 3 kompy da się grać komforowo? Lub coś w tym stylu. Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2005, 22:37 

No ja mam rozbite łacza z radiowki (30Mbit - czy jakos tak) na 3 kompy... i mi chodzi wszystko cacy ;] oprocz dlugiego logowania a po zalogowaniu odrazu mi wchodzi na jakis server (?) nie wiem czemu... :P

EDIT: Lol juz se odpowiedzialem ;] zalezy od skrotu :P

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2005, 22:46 
Moderator forum

colaps napisał(a):
niestety wylaczylem brear shera nim ciagne ..przejechalem dysk nod32 i ad aware.. i nic caly czas to samo..aa dodam ze lacze ktore mam rozbite jest na trzy kompy czy tu lezy problem ???pozdro..

Może tak, może nie. Wszystko zależy od konfiguracji serwera/routera oraz od tego co jest na innych kompach. Jeżeli nic nie ciągną pozostali userzy to może być ich 20. Ale wystarczy jeden ćwok z Kazą jako supernode i nie pograsz. Tak więc napisz nam czy masz dostęp do pozostałych kompów i wiesz co się na nich dzieje. A co do pinga - nie jest bardzo istotny - ważniejszy jest Packet Loss - z pingiem 150 da się jeszcze grać - przy stałej utracie kilkunastu procent pakietów jest masakra.

Tytuł: packet lost
PostNapisane: 6 gru 2005, 13:25 

popieram hynola w pelnej rozciaglosci - packet losty.
mam to samo,pingi super extra - ale packet losty duze i stale(cholerna tpsa).polecam maly programik WINMTR
w miejsce hosta wpisujesz ip np.212.76.32.54 - aster,odpalasz,pokazuje wszystkie wezly po drodze,lookasz gdzie i jakie straty,zbierasz chlopakow i ruszasz do administratora swej sieci :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2005, 22:36 

Panowie dziekuje za wszystkie rady ...:))Gra hula i pykam.. aczkolwiek pojawil mi sie pewien problem ...:(( Mianowice dzis wlaczam gre i co ... wyszukiwarka nie znajduje mi zadnych serwerow ... w czym rzecz koledzy !!!

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2005, 22:45 
Moderator forum

W zaklikniętych modyfikatorach - same version only (chyba). Proponuje zaopatrzyć się w All Seeing Eye.

Strefa czasowa: UTC + 2