Teraz jest 1 gru 2024, 12:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1034 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 69  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 18:16 

a tak ogólnie to fajnie być snajperem w ASG?

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 19:10 

Wolfram [PL] napisał(a):
Kazimierz20 napisał(a):
ile fps mają wasze spluwy i jaki zasięg?

Ja tyle co twój i 4 razy mniej zapłaciłem :wink: Mowa o Rugerq :D mk1 carabine. :) Zasieg ok.80m :wink:

opowiadasz glupoty - mialem rugera carbine i sprzedalem (byl nawet po tuningu) zasieg max 50m i na dodatek zero celnosci, chyba ze celujesz pod katem 45 stopni to moze z wiatrem doleci na 80m - kazda kulka leci w swoja strone, badziewny hopup ktory rozregulowuje sie po kazdym magazynku kulek, lipny magazynek ktory ciezko sie laduje (szybkoladowarki odpadaja), żre gazu jak smok i na dodatek po strzale bez tlumika wszyscy dokladnie wiedza gdzie cie szukac. Strzel do kogos z bliska to zrobisz krzywde i zaliczysz siniaka od kolby. Ani to celne,ani oplacalne, ani bezpieczne, ani to pistolet ani karabin, ruchoma lufa wewnetrzna.... dwie strzelanki wytrzymalem potem poszedl na sprzedarz.

Nie kupujcie tego!

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 19:14 

Kazimierz20 napisał(a):
a tak ogólnie to fajnie być snajperem w ASG?

nie, ale zalezy co kto lubi - jak chcesz byc aktywnym i nie masz kasy to kup wella r5 albo r6 na poczatek starczy a koszt 400pln jest do przelkniecia - lepsze to niz ruger carbine, jak wolisz lezec i miec szczescie ze cie nie znajda kolesie z magami po 300 kulek (ty masz 10-20) to snajpuj

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 20:33 

snajper w asg musi byc maniakiem takiego rodzaju broni, bo to dla maniakow i twardzieli, a satysfakcja jak dla mnie taka sobie. ja mialem i socoma z cylinder set (naciagalo sie zamek, jak nie przymierzajac naciag w kuszy, ale moze cos skopali w machinegunie, no i zasieg kiepski i slaba moc, ale koles z brt ma i bardzo sobie chwali), jak i mialem/nie mialem ;) psg-1. u nas w bc dwoch (holman i ludzik) i ten drugi robi sobie ghille i bedzie kampil i snajpowal.
@co do lugera: a wsadz go sobie w dupe, to moze wylecisz na 80 metrow, jak tak mowisz ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 22:10 

więc jeżeli można tak powiedzieć to jestem maniakiem snajper i snajperowania...wcześniej miałem Mp5 i nie przypadł mi do gustu...więc chciałbym zakupić coś wypasionego.Na oku mam M24 Socom Military i wymienić w nim cylinder ze sprężyną 300%....w tej sprawie miałbym do Was kilka pytań.Czy jest to dobry karabin i czy ta wymiana to dobry pomysł?Mundur już mam ekwipunek też więc brakuje mi tylko broni...więc prosiłbym o jakieś rady czy porady(szczególnie dotyczące broni) dla początkującego "maniaka" ASG.

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 22:18 

[SBS]PPone napisał(a):
opowiadasz glupoty - mialem rugera carbine i sprzedalem (byl nawet po tuningu) zasieg max 50m i na dodatek zero celnosci, chyba ze celujesz pod katem 45 stopni to moze z wiatrem doleci na 80m - kazda kulka leci w swoja strone, badziewny hopup ktory rozregulowuje sie po kazdym magazynku kulek, lipny magazynek ktory ciezko sie laduje (szybkoladowarki odpadaja), żre gazu jak smok i na dodatek po strzale bez tlumika wszyscy dokladnie wiedza gdzie cie szukac. Strzel do kogos z bliska to zrobisz krzywde i zaliczysz siniaka od kolby. Ani to celne,ani oplacalne, ani bezpieczne, ani to pistolet ani karabin, ruchoma lufa wewnetrzna.... dwie strzelanki wytrzymalem potem poszedl na sprzedarz.

Nie kupujcie tego!

Hmm A ładowałes go moze "red" gazem ? ,no jesli sie ma HU-plastikowy to sie niedziw. Mysl co chcesz o nim ja go polecam i tyle...

Pozdro :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 22:52 

ogolnie luger sucks
co do m24 to kup, lepiej chyba z tym zestawem cylindra, tylko musza to wymienic okej, zebys sie nie krzaczyl jak ja :)
http://ejw.webd.pl/wow/cpg132/albums/us ... CT0017.jpg
http://ejw.webd.pl/wow/cpg132/albums/us ... CT3515.jpg

a tak bys wygladal w realu : http://media.militaryphotos.net/photos/ ... _sfp43.jpg
;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 23:27 

Wolfram [PL] napisał(a):
Hmm A ładowałes go moze "red" gazem ? ,no jesli sie ma HU-plastikowy to sie niedziw. Mysl co chcesz o nim ja go polecam i tyle...

Pozdro :wink:

czlowieku czy ty wiesz co piszesz? Red Gaz to CO2 z domieszka smaru jak rowniez gaz typu R134. Green Gaz to mieszanina propanu z olejkiem silikonowym. Mocy zbytnio ci to nie zwiekszy bo rugerowi potrzebna jest preclufa - stockowa ma srednice 6.08 co przy strzelaniu widac po chmurze gazu wydobywajcej sie z lufy. Jest sporo gazowcow ktore uzywaja naboi z CO2, jednak samo napelnienie magazynka rugera nie da duzego efektu.

Czekam wiec na opis tego jak stuningowales Rugera tak aby nosil ci na 80m - chyba ze uzywasz kulek 0.11 :)
na stronie http://www.arniesairsoft.co.uk/?filnavn ... s_calc.htm mozna obliczyc matematycznie jaka energie ma kulka i jaki powinna miec zasieg - Ruger Carbine ma 540fps czyli przy kulce 0.33 osiaga predkosc 164.16 m/s i energie 4.45J co daje zasieg teoretyczny 73.94m - trzeba jeszcze wziac porpawke ze ze zwyklego fizycznego wzoru nie ma szans zeby przy kulce 0.33 ruger mial 540fps (wieksza masa=mniejsza predkosc) wiec aby kulka doleciala teoretycznie na 80m musisz uzywac 0.11 i miec ponad 700fps - czekam na opis twojego tuningu.

co do HU to nie ma zbytniej roznicy czy plastikowy (vide komory HU w replikach TM) czy metalowy (w moim rugerze byl wlasnie taki) - jedyna roznica to taka ze metalowy jest bardziej zywotny a w przypadku rugera carbine eliminuje efekt pekajacej komory HU ktory to mial miejsce wlasnie w rugerach z plastikowym HU a bylo to skutkiem duzej mocy jaka osiaga ruger. Wiec przestan pi.erdolic ze nosi na 80m bo na tyle to nawet Holmanowa SPRka nie nosi

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 00:34 

[SBS]PPone napisał(a):

Czekam wiec na opis tego jak stuningowales Rugera tak aby nosil ci na 80m - chyba ze uzywasz kulek 0.11 :)
na stronie http://www.arniesairsoft.co.uk/?filnavn ... s_calc.htm mozna obliczyc matematycznie jaka energie ma kulka i jaki powinna miec zasieg - Ruger Carbine ma 540fps czyli przy kulce 0.33 osiaga predkosc 164.16 m/s i energie 4.45J co daje zasieg teoretyczny 73.94m - trzeba jeszcze wziac porpawke ze ze zwyklego fizycznego wzoru nie ma szans zeby przy kulce 0.33 ruger mial 540fps (wieksza masa=mniejsza predkosc) wiec aby kulka doleciala teoretycznie na 80m musisz uzywac 0.11 i miec ponad 700fps - czekam na opis twojego tuningu.

co do HU to nie ma zbytniej roznicy czy plastikowy (vide komory HU w replikach TM) czy metalowy (w moim rugerze byl wlasnie taki) - jedyna roznica to taka ze metalowy jest bardziej zywotny a w przypadku rugera carbine eliminuje efekt pekajacej komory HU ktory to mial miejsce wlasnie w rugerach z plastikowym HU a bylo to skutkiem duzej mocy jaka osiaga ruger. Wiec przestan pi.erdolic ze nosi na 80m bo na tyle to nawet Holmanowa SPRka nie nosi

Pozdrawiam

Ehh czytaj uwaznie napisałem około niemam linijki w oku :wink: ze bede wiedział ile wycisnąl moze sie pomyliłem o te 8m ...
Co do tuningu:
Wymieniłem lufe na ciaśniejszą i dłuższa ...
Kulek uzywam:0,25g

Pozdrawiam :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 20:04 

a w jaki sposob? zarzuc fotka jak wyglada wydluzona preculfa w carbine i jak rozwaiazales problem tego ze lufa jest ruchoma i przy kazdym strzale jest dociskana do maga?

PS.
72.m na kulce 0.25 :) haha powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 21:17 

[SBS]PPone napisał(a):
a w jaki sposob? zarzuc fotka jak wyglada wydluzona preculfa w carbine i jak rozwaiazales problem tego ze lufa jest ruchoma i przy kazdym strzale jest dociskana do maga?

PS.
72.m na kulce 0.25 :) haha powodzenia

Z chęcią wciepne fote ... ale narazie niemam jak :/

Lufa zewnętrzna to rurka alum. z castoramy za Bodajze10 zł juz niepamietam ... , (średnica zewn. 15mm, wewn. 13mm) ...

Pozdrawiam ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 21:31 

Wolfram [PL] napisał(a):

Lufa zewnętrzna to rurka alum. z castoramy za Bodajze10 zł juz niepamietam ... , (średnica zewn. 15mm, wewn. 13mm) ...

Pozdrawiam ;)

chodzi mi o lufe wewnetrzna
Obrazek
moj rugerek mial 120cm dlugosci a celnosci mu to nie dodalo

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 21:57 

[SBS]PPone napisał(a):
chodzi mi o lufe wewnetrzna
Obrazek
moj rugerek mial 120cm dlugosci a celnosci mu to nie dodalo

:lol: :lol: ||

A mi chodziło o Lufe zew. wewnetrzną wymienie prawdopodobnie po nowym roku... Co do zasięgu to z 50m sciągałem ludzi ... a 70 to maksimum ...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2005, 14:25 

ma może ktoś z was jakieś info na temat tej broni....

http://www.arniesairsoft.co.uk/news/nov ... ms/svd.jpg

chodzi mi o to czy jest na gaz,czy jest dostępna w Polsce jaka jest jest cena moc.itd,itp.

Byłbym bardzo wdzięczny na wszelakie informacje

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2005, 16:35 

na gaz, dostaniesz nie w polsce, poza tym ostatnio koles sprzedawal go za chyba cos ok 2500 pln
http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.ph ... r%20Rifles jest tu i dragunov i reszta ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1034 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 69  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2