Teraz jest 25 lis 2024, 14:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 gru 2005, 02:37 

Hej ho

Czy odnosicie może wrażenie, że po ostatnim patchu skutecznosc AA zamiast się poprawic, znacznie sie pogorszyla? Przed 1.12 mialem raczej szczescie do zdejmowania z tego latawcow roznego typu. Tymczasem od dawna nic. Nawet TK przestalem w ten sposob zaliczac. AA z niebezpiecznego dla wlasneo zespolu stalo sie chyba zupelnie juz bezuzyteczne - w sam raz jako race na sylwestra, ale nic ponadto.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 07:17 

Ja nieodniosłem takiego wrażenia dalej jest tak samo i cięszko cokolwiek rozwalić. W przyszłym patchu ma to się zmienić.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 08:54 

Ja nie mam takich problemów.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 12:28 

ja tam specjalnie wielkich zmian nie zauważyłem

rakiety niezalockowane nadal ochoczo zakręcają za przyjaznymi latadłami

a heli i bombowce dostają jako tako, mysliwce jeżeli latają wolniej niż z max ciągiem i lecą w miare prosto to też okazyjnie dostają

może strzelasz celując bezpośrednio w samolot lub troszkę za nim - to wydłuża jej lot i wymuszą ostrzejszy skręt, jak się puszcza rakiety przed cel (szacując mniej więcej kierunek lotu, tak aby był ledwo w kółku celowniczym do lockowania) to to zwiększa szanse na sukces o jakieś 30%

zauważyłem też że częstotliwość przenikania przez cel rakiet jest wprost proporcjonalna do jego odległości - w heli który wisi tuż nad AA trafiam ze 100% skutecznością, a takiego co jest na prawie maksymalnym zasięgu namierzania praktycznie nigdy

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 12:48 

Hm... widać prześladuje mnie pech. Przed patchem miałem farta z AA. Dużo z niego korzystałem i zaliczyłem w ten sposób baretkę AA tłukąc tylko i wyłącznie w latadła. Tymczasem ostatnio zdarzają mi się raz po raz sytuacje absurdalne - typu leci na mnie BH, powoli na dobrej wysokości. Odpalam serię z igły - nic. Gość nawet nie skręca, żadnych manewrów ani flar - odpalam drugą serię - znowu nic. Po trzeciej łaskawie zdejmuje mnie gunner i nie muszę się dłużej męczyć. Może jakiś lag mi się zalągł w łączu, albo co - ponoć skuteczność rakietek w znacznym stopniu zależy od poziomu pingów na serwerze.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 12:59 

ognacy napisał(a):
Hm... widać prześladuje mnie pech. Przed patchem miałem farta z AA. Dużo z niego korzystałem i zaliczyłem w ten sposób baretkę AA tłukąc tylko i wyłącznie w latadła. Tymczasem ostatnio zdarzają mi się raz po raz sytuacje absurdalne - typu leci na mnie BH, powoli na dobrej wysokości. Odpalam serię z igły - nic. Gość nawet nie skręca, żadnych manewrów ani flar - odpalam drugą serię - znowu nic. Po trzeciej łaskawie zdejmuje mnie gunner i nie muszę się dłużej męczyć. Może jakiś lag mi się zalągł w łączu, albo co - ponoć skuteczność rakietek w znacznym stopniu zależy od poziomu pingów na serwerze.

pozdr,
Ognacy

mowilem ze chello ssie :wink: a co do AA to ja tez zauwazylem ze jego celnosc sie zmniejszyla i trzeba troche lepiej sie na tym znac niz przed wydaniem patcha...

PostNapisane: 19 gru 2005, 13:51 

Mysle ze to raczej piloci sie wycwanili.
wystarczy pare ostrych zwrotow i rakiety nie trafiaja celu.kiedys szlo samolot z stacionarnego aa sciagnac a teraz....
coraz lepiej ludzie lataja i coraz wieksza robia rzeznie.

PostNapisane: 19 gru 2005, 14:45 
Moderator forum

90s napisał(a):
wystarczy pare ostrych zwrotow

Jeden lekki i juz rakieta leciii, jezeli sie nie strzela praktycznie tuz za samolotem to bez szans :?

PostNapisane: 19 gru 2005, 16:44 

Dumch napisał(a):
90s napisał(a):
wystarczy pare ostrych zwrotow

Jeden lekki i juz rakieta leciii, jezeli sie nie strzela praktycznie tuz za samolotem to bez szans :?

dwa średnie :twisted:

PostNapisane: 19 gru 2005, 21:48 

Kolec napisał(a):
dwa średnie :twisted:

nie bo trzy tyciuskie :)

A co do AA to mi sie jeszcze nie zdazylo zeby rakietka przenikla przez smiglowczyka zawsze ( o ile uniku lub flar nie wypusci ) obrywa 2 Stingerami i pinknie nurkuje tam gdzie jego miejsce ( czyt. ziemia )

Strefa czasowa: UTC + 2