Teraz jest 13 sty 2025, 01:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2005, 01:38 

Dopiero zaczynam latanie. Narazie na klawie i na myszce, ale nie jest źle ;) Mam jednak zamiar zainwestowac w Joy`a, bo wydaje mi sie mozna więcej w powietrzu zdziałac :P

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2005, 18:50 
Redaktor Battlefield.pl

Ja próbowałem latać helikopterem na klawie - i nie potrafię. Latanie czyms innym niz myszka [ew joyem] na heli jest bez sensu. Ciężko[czyt. nie da się ;) ] zrobić gwałtowniejszy ruch czy unik. Jedyne do czego się nadaje klawiatura to o czywiście do samolotów, a w śmigłowcach przepustnica i ew. beczki i pętle

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2005, 19:08 

Ja wam mowie ze Latanie Helkiem to tylko klawa or jakies pady ew. Joy 2 Osiowy, Samolot joy 3 Osiowy i tyle :!: :arrow: :wink: :arrow: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 16:41 

Mowa o heli !!
Najpierw latałem na klawie potem na dzoju i na klawie i myszcze, na temat dzoja się nie będę wypowiadał bo spróbowałem i stwierdziłem ze zamiast tracić czas na naukę doszkole klawe i myszką

Klawa:

Zalety: duża dynamika, ostre i bardzo dynamiczne skręty, precyzja latania i strzelania z podejścia, możliwość ostrego poderwania nosa jak walimy prosto w ziemie.

Wady : Gorzej utrzymać równy „zawis”, ciężko wykonać precyzyjne manewry na niskich wysokościach ( i powoli ) tak aby guner ściągał ludków z garaży i budynków, ciężko na klawie kręcić kółka dookoła budynku tuz nad ziemią. Generalnie bujanka podczas ostrych manewrów ciężko zatrzynmac celownik w rządanym miejscu zawsze ucieknie zadaleko i trzeba korygować ( i heli się buja  )

Klawa + mycha:

Zalety: na niskich wysokościach bardzo precyzyjnie można kręcić kółka aby guner szalał, celownik zatrzymuje się dokładnie tam gdzie chcemy, latanie bokiem do tyłu na skos żaden problem, powoli i precyzyjnie, zawis równiutko i bez drgnięcia.

Wady: mniejsza dynamika, troszkę większy poślizg, nie da się tak ostro poderwać nosa jak na klawie, szybkie uniki i ostre skręty gorzej niż na klawie.

Ja wybrałem klawa + mycha, chociaż ciężko mi się było przerzucić z samej klawy,
Wybrałem precyzje na niskich wysokościach ponieważ pilot jest tylko kierowcą dla gunera, a jak ten nie trafi rakietą to wtedy poprawiamy, ale przeważnie musimy się ustawiać dość precyzyjnie aby guner trafiał z rakiety no i tak aby wyciągał schowanych ludków z parteru budynku.
Dodam jeszcze że na klawie nie potrafiłem wylądować na waskich kominach a tym bardziej wlecieć do szerokiego komina, a na klawie + myszce do spokojnie wlatuje do szerokiego komina na 1/3 wysokości ( poćwiczę to i wyląduje w środku :P)

Jest to tylko i wyłącznie moja SUBIEKTYWNA opina podparta niewielkim doświadczeniam.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 19 gru 2005, 22:32 przez Zabol, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 21:51 

zaleta DZOJA :P lata sie INSTYNKTOWNIE

minus klawi+myszki
miedzy innymi taki ze samolotami ( w realu ) nie lata sie klawia i myszka :P :P :P :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 22:52 
Redaktor Battlefield.pl

Zabol napisał(a):
Mowa o heli !!
Najpierw latałem na klawie potem na dzoju i na klawie i myszcze, na temat dzoja się nie będę wypowiadał bo spróbowałem i stwierdziłem ze zamiast tracić czas na naukę doszkole klawe i myszką

Klawa:

Zalety: duża dynamika, ostre i bardzo dynamiczne skręty, precyzja latania i strzelania z podejścia, możliwość ostrego poderwania nosa jak walimy prosto w ziemie.

Wady : Gorzej utrzymać równy „zawis”, ciężko wykonać precyzyjne manewry na niskich wysokościach ( i powoli ) tak aby guner ściągał ludków z garaży i budynków, ciężko na klawie kręcić kółka dookoła budynku tuz nad ziemią. Generalnie bujanka podczas ostrych manewrów ciężko zatrzynmac celownik w rządanym miejscu zawsze ucieknie zadaleko i trzeba korygować ( i heli się buja  )

Klawa + mycha:

Zalety: na niskich wysokościach bardzo precyzyjnie można kręcić kółka aby guner szalał, celownik zatrzymuje się dokładnie tam gdzie chcemy, latanie bokiem do tyłu na skos żaden problem, powoli i precyzyjnie, zawis równiutko i bez drgnięcia.

Wady: mniejsza dynamika, troszkę większy poślizg, nie da się tak ostro poderwać nosa jak na klawie, szybkie uniki i ostre skręty gorzej niż na klawie.

Ja wybrałem klawa + mycha, chociaż ciężko mi się było przerzucić z samej klawy,
Wybrałem precyzje na niskich wysokościach ponieważ pilot jest tylko kierowcą dla gunera, a jak ten nie trafi rakietą to wtedy poprawiamy, ale przeważnie musimy się ustawiać dość precyzyjnie aby guner trafiał z rakiety no i tak aby wyciągał schowanych ludków z parteru budynku.
Dodam jeszcze że na klawie nie potrafiłem wylądować na waskich kominach a tym bardziej wlecieć do szerokiego komina, a na klawie + myszce do spokojnie wlatuje do szerokiego komina na 1/3 wysokości ( poćwiczę to i wyląduje w środku :P)

Jest to tylko i wyłącznie moja SUBIEKTYWNA opina podparta niewielkim doświadczeniam.

Pozdrawiam.

Heh, a pochyl śmigłowiec w np. lewo o jakieś 80 stopni, naciśnij A i pociągnij do siebie myszkę... napewno nie skręcisz tak samo szybklo klawiaturą... :P

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, 16:34 

No nie ale doswiadczony pilot na myszce potrafi zrobic wszystko i wogole lepiej sie lata na myscze + klawie helkiem a do latatnia samolotem polecam joya Saitek Cyborg Evo :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 07:22 

Roba_PL napisał(a):
No nie ale doswiadczony pilot na myszce potrafi zrobic wszystko i wogole lepiej sie lata na myscze + klawie helkiem a do latatnia samolotem polecam joya Saitek Cyborg Evo :wink:

wlasnie kupilem sobie tego joya i mam pytanie.
nie chce zakladac nowego tematu dlatego tutaj pisze

jak wlaczyc opcje FORCE FEEDBACK w bf2?
a jesli gra nie jest napisana na ten bajer to znacie moze jakis ciekawy symulator na ktorym mozna poszalec?

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 08:46 

Falcon 4 - AF
Il Sturmovik

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 11:10 

Powiedzcie mi, czy latając na joy`u naprawde odczuwa sie DUŻĄ różnice przy Force Feedback?? Bo upatrzyłem sobie coś takiego, ale nima FF :)

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1992 8)

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 11:40 

falcon_eye7 napisał(a):
Powiedzcie mi, czy latając na joy`u naprawde odczuwa sie DUŻĄ różnice przy Force Feedback?? Bo upatrzyłem sobie coś takiego, ale nima FF :)

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1992 8)

mam trzy dni joya i nawet nie drgną:)
nie wiem czy bf2 byl pisany pod ff,chyba nie

a tak w ogole to czytajac juz wiele postow na temat joyow to moge ci powiedziec ze lepiej spisuje sie cyborg evo.mniej awaryjny itp
ale to nie moje sa slowa,no i ma ff a roznica w cenie to 20zl

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2005, 02:25 

A Ty czym latasz?? I co to znaczy "mniej awaryjny" :P

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2005, 07:58 

falcon_eye7 napisał(a):
A Ty czym latasz?? I co to znaczy "mniej awaryjny" :P

gram na cyborg evo,a mniej awaryjny to znaczy ze potenciometry sie nie zluzywaja tak szybko jak logitechu.proponuje pochodzic po forach symulatorow lotniczych.jest tam duzo postow o joyach i z tego co wyczytalem to najwiecej zachwala wlasnie evo.
ponoc w logitechu po 3 miesiacach ostrej jazdy potenciometry siadaja a sam joy "skrzypi"(nie wiem co to znaczy:)) ).ale tak jak juz mowilem to wszystko sa info zaslyszane,osobiscie moge powiedziec tylko ze cybor swietnie wyglada i swietnie sie na nim gra.ma pelna regulacje raczki od wysokosci oparacia po kat i wychylenie przyciskow,oraz orczyk i FF

ps.nie kupuj pochopnie w koncu 150zl to troche kasy jest

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2005, 09:22 

Mam Logitech'aa od 6 miesiecy.. kupiony specjalnie do BF2 i jak na razie nic nie skrzypi i nie nawala, aczkolwiek nie latam duzo wiec trudno powiedziec ze katuje go. Bez awarii i mam nadzieje ze tak pozostanie, bo jak nie to lece po tego Saitek'a :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2005, 22:27 

Ja swojego log'a extreme3dpro specjalnie kupilem do heli, ale w... MS:FL The Century Of Flight :D latalo sie niesamowicie - precyzja nie do opisania. W BFie strasznie ulatwili latanie 'domoroslym' pilotom - przez to duzo latwiej lata sie bez joy'a - za to chociaz jetem jest lepiej latac "kijkiem przyjemnosci" :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2