Teraz jest 14 lis 2024, 19:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 gru 2005, 14:44 

Hej ho

Czy ktoś z Was się orientuje, co wolno, a czego nie wolno adminowi serwera rankingowego? Codziennie gram na jakimś innym serwerze i spotkałem się z masą różnego rodzaju śmiesznych reguł, których przestrzegania owi mości państwo admini wymagają (inaczej kick&ban - dostałem ich już w cholerę :-) ). Np.:
- zakaz używania artylerii,
- zakaz bunny hoopingu,
- zakaz dolphin divingu,
- zakaz noobtoobingu (wtf? to może zakazać też strzelania w głowę i w okularników? :-) ),
- zakaz używania jihad jeepów,
- zakaz bombardowania nieprzejmowalnych flag,
- zakaz wstępu w rejon nieprzejmowalnych flag przeciwnika,
- zakaz pojawiania się całym klanem,
- zakaz 'team stackingu' (tu nawet nie rozumiem o co chodzi),
- zakaz kradzieży sprzętu (LOL!)

Oprócz tego widziałem już kilka serwerów "klanowych" (pożal się boże nad tymi ludźmi), w których zasadach stało, że tylko członkowie owego "klanu" mają prawo pilotować samoloty i heli :-) Strasznie mnie to śmieszy jak widzę "klanowiczów", czyli niby elitę graczy, którzy potrzebują jakichś zasad i kickowania, żeby sobie poradzić z bunny hoopingiem czy C4 jeepkami. O ile rozumiem, że to ów klan płaci za serwer, zeby sobie na nim moc statsic odznaki i kickowac lepszych od siebie, to niektóre z wspomnianych zasad wydają mi się po prostu sprzeczne z ideą systemu rankingowego - który ma mierzyć sprawność graczy w takich samych warunkach. Dlatego też jeśli ktoś ma linka do oficjalnych reguł prowadzenia serwera rankingowego, to chętnie poczytam.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 14:55 

Najlepiej zaloz wlasny i huzia na jozia... Jak sie ktos nie potrafi bawic wg zasad w piaskownicy to dostaje kicka ;) Jest pierdyliard innych na ktore mozesz sie przeniesc ale oczywiscie musisz grac na takim na ktorym ktos wpadl na pomysl uatrakcyjnienia gry i zalezc za skore zeby dostac kicka. Brawo!

Edit -> wiem zaraz odpowiesz ze dla ciebie taki sztuczne ograniczenia to zadne atrakcje. Masz racje to kwestia gustu, ale od tego masz duzo serwerow zeby miec wybor.

Ostatnio edytowano 21 gru 2005, 14:57 przez Trigg, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 14:56 

czego oczy nie widza tego sercu nie zal
a z tego co piszesz wnioskuje ze chodzi ci o jeden konkretny i ogolnie znany serw.a nie o ilesc tam innych

i to prawda mocno smierdzi ten serw,jak adminow nie ma to sa mapy 16 ale jak jest ich wieksza ilosc to wskakuja mapki 64 a graczy pozostaje 16 i zaczynaj sie jazda.
jest zatrzymywany obraz i wyskakuja komunikaty co sie adminowi nie podoba w grze.dostosujesz sie to grasz nie to lecisz.
ale cos czuje ze juz niebawem zniknie ten serw z rankingowych
coraz wiec skrennow ludzie robia i coraz wiecej sie o nim mowi

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 14:57 

Takich serwów jest coraz więcej. Niedługo będzie zakaz przeładowania zanim nie skończy się ammo w magazynku albo zakaz skakania - żeby przejść przeszkodę trzeba ją obejść dookoła. Mogliby też wprowadzić ograniczenia prędkości dla pojazdów...

Ale na szczęscie widziałem też kilka z 'normalnymi' zasadami - na jednym widziałem 1-zasadę "wjechali na respa ? no cóż - to wojna" :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 14:59 

No chyba ze jest jak pisze 90s ze chodzi o jakis jeden serwer ;) to faktycznie ... ciezko sie nie zgodzic ;) ja odnioslem sie tylko do pomyslu wprowadzania dodatkowych zasad podczas gry. Pomijam te o ktorych wspomniales dot. klanow i ich czlonkow, to jakas kompletna bzdura.

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 15:10 

Trigg napisał(a):
No chyba ze jest jak pisze 90s ze chodzi o jakis jeden serwer ;) to faktycznie ... ciezko sie nie zgodzic ;) ja odnioslem sie tylko do pomyslu wprowadzania dodatkowych zasad podczas gry. Pomijam te o ktorych wspomniales dot. klanow i ich czlonkow, to jakas kompletna bzdura.

Nie, Trigg, ja nie mialem na mysli zadnego konkretnego serwera. I czytaj ze zrozumieniem - ja nigdzie nie pisze, ze mi zle, bo nie mam gdzie grac i akurat musze grac z tymi cieniarzami, ktorzy bez kickow nie sa w stanie pojezdzic czolgiem dluzej nia 30 sekund.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 15:16 

co to jest ten noobtoobing ??
cos ala zakaz strzelania do slabych graczy czy cos??
to jak oni maja sie nauczyc grac??

jak dla mnie ognacy napisz co to za server, bede go omijal szeeeerokim łukiem :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 15:18 

Ognacy-> To o co chodzi ? Kazdy gra jak lubi ;) ludzi jest duzo, upodoban pewno tez kolo tego :) wiec i rozne dziwactwa sie znajda. Dla ciebie dziwactwa dla innych dobra zabawa. Co innego gdy ktos kickuje zeby jak piszesz pojezdzic czolgiem czy wsiasc do samolotu. To po prostu totalne lamienie i normalnie laloby sie w morde ;) ale sie nie da z przyczyn technicznych. Co wiec pozostaje? Imho olac cieplym moczem. Jest takie trafne przyslowie ludowe ;) "Jedni lubia wachac kwiatki a inni jak im nogi smierdza".

Swoja droga nie sadze zeby istnial jakis kodeks prowadzenia serwera rankingowego i zeby ktos czyli EA czy inne takie jakies zasady probowal egzekwowac.

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 15:19 

PapiTHC napisał(a):
co to jest ten noobtoobing ??
cos ala zakaz strzelania do slabych graczy czy cos??
to jak oni maja sie nauczyc grac??

jak dla mnie ognacy napisz co to za server, bede go omijal szeeeerokim łukiem :)

Heh, to bylo podsumowanie wszystkich smiesznych regul, jakie ostatnio widzialem na roznych serwerach. Najwiecej, bo chyba wszystkie wymienione za wyjatkiem zakazu arty, widzialem niedawno na jakims niemieckim serwerze. Smiac mi sie chcialo, bo caly "message of the day" zapelniony był litanią zakazów, czego to nie można robić. A noobtoobing to strzelanie z granatników.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 15:23 

Trigg napisał(a):
Swoja droga nie sadze zeby istnial jakis kodeks prowadzenia serwera rankingowego i zeby ktos czyli EA czy inne takie jakies zasady probowal egzekwowac.

Podejrzewam, ze EA to zlewa równo, bo liczy się kasa, ale pewnie jakiś tam regulamin jest. A skoro jest, to niech będzie przestrzegany. Np. nie można postawić serwera rankingowego knives only, czy np. karkandu z zakazem wstępu do pojazdów (w tych akurat sprawach EA się raczyła jakiś czas temu wypowiedzieć).

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 15:25 

lol walenie granatnikami we wszystko co sie rusza jest dobra zabawa??
to chyba tylko dla tych co tymi granatnikami wala, bo jak dla mnie to jest chore jak 90% servera nawala granatnikami.
Cala gra traci dobry smak, bo co to za radocha, jak dookola spawnow czekaja juz zniecierpliwieni granatnikostrzelcy, a jak tylko pojawia sie tam przeciwnik, od razu leci w jego strone kilka granatow.

dla mnie to paranoja :D
ale oczywiscie to moja prywatna opinia.

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 16:16 
Moderator forum

Jak przeciwny team cienki to obrywa z granatników jak się patrzy. Niech jednak pojawi sie z jeden czołg to taka drużyna Assaultów pada. Granatnikami trudno T90 rozwalić. Anyway - każda brpoń ma swoje dobre i złe strony i nie uważam by jakakolwiek z n ich miała wyraźną pzrewagę. Trzeba tylko umieć grać.

Anyway - wiekszość sztucznych zakazów jest IMHO głupia i tylko psuje grę. Jedyny z jakim się zgadzam to zakaz kampienia w nieprzejmowalnych bazach (podobny jak w BF1942).

Zaś jak jakiś serw (a głównie zasady na nim panujące) mi nie pasi piszę to wyraźnie na czacie po czym go opuszczam i więcej tam nie wracam. Proste, co nie? Dobrych serwów jest na świecie pod dostatkiem.

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 16:23 

jak zwykle masz racje :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 16:32 
Moderator forum

PapiTHC napisał(a):
jak zwykle masz racje :wink:

Gram AT i granatników się nie boję. Jak taki assault jest blisko, staram się podejść jeszcze bliżej (by nie mógł strzelić bez zabicia siebie) i przywalić mu rakietą (a potem poprawić DAO-12), jak daleko - SRAW jest dużo celniejszy od granatnika. A jakby przeżył - dobijam z pistla... :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 16:33 

Cytuj:
"wjechali na respa ? no cóż - to wojna"

I to lubię :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2