Teraz jest 26 lis 2024, 10:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 gru 2005, 11:14 

siema, jeszcze niegrałem w zadna część Battlefielda, ale chciał bym sobie ta gierke kupic, wydaje sie fajna, i moje pytanie brzmi która cześć jest najlepsza/najpopularniejsza/w którą gra najwięcej osób itd. czy Battlefield 1942, Vietnam czy Battlefield 2?? a moze z jakimis dodatkami np. Battlefield 2: Special Forces czy jakies inne, polecajcie coś....

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 11:23 

Wg. mnie 1942 i Vietnam są bardziej rozbudowane, ale to już niestety przeszłość, bierz BF2 :) najlepiej z SF.

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 11:25 

Człowieku jak napiszesz na forum BF:V to tam Ci powiedzą, że BF:V jest najlepszy a jak napiszesz tu to czego się spodziewasz.

Jest opcja szukaj wystarczy poszukać jest mnóstwo takich topiców gdzie jest wszystko obszernie wyjaśnione

a najpopularniejszą częścią BF jest w tej chwili BF2, ale jak w wiekszości
tematach pisze, że to zależy od gustu.

:arrow: BF2 - gra mieszcząca się w realiach XXI w. Bardzo dobra grafika (która wymaga równie dobrego komputera)

:arrow: BFV - Wojna w Vietnamie (nie grałem nie mogę się wypowiedzieć)

:arrow: BF42/Classic - II WŚ grafika niezbyt pociągająca ale za to sama gra ma klimat i ma to coś
RESZTA W OPCJI SZUKAJ

:arrow: ...Boże kiedy to się skończy... :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 11:42 

a ja powiem ci tak. jeżeli chcesz być dobrym sznowanym graczem a nie noobem kup za te 25zł BF1942 pograj pare map z botami na single player (poznasz gre!!!!) potem zacznij grać na necie jak poznasz całe zasady panujące w grze jak i BFowy savoir vivre graj dalej. W bf 1942 gra na necie jeszcze sporo osób a pozatym dostępne mody sprawiają ze gra jest jeszcze lepsza, więc nie sądze aby gra ci sie szybciej niż po miesiącu bardzo intensywnej gry znudziła. Jeżeli BF 1942 ci się znudzi (co nieprędko się zdaży) Kup sobie BF2 (jeżeli masz odpowiednio mocny komputer) i zobaczysz że gra w bf 1942 była nie tylko przyjemnością ale swego rodzaju przedszkolem przed BF2. Po grze w 42 nie bedziesz miał zbyt dużych problemów z panującymi zasadami ogólnymi gry wiec pozostanie ci tylko przyzwyczaic się do nowych broni/pojazdów i poznać opcje squadów i comandera!
A tak pozatym są święta trza być miłym i wyjaśnić nowym kolegom :D
PS. a pozatym ściągnij demo BF2 i zobacz który bf lepszy!!! ale sądze że klimaty IIwojny przyciągną cie na dłużej :D pamiętam te wszystkie podniety w rodzaju pierwszej gry na Battle of britain czy Midway o El Alamein nie wspominając.

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 12:00 

Ja nigdy nie grałem w poprzednie części bf, odrazu zaczełem od 2, i nigdy nie czyłem tego, że brak mi doświadczenia. Jeśli ktoś jest dobry to po kilku chwilach załapie o co chodzi w grze(ze mną tak było). Najlepiej jak zagra kilka rundek z botami zobaczy co i jak (taki miły pan wszytko ci powie) i jak wejdziesz na serwer spokojnie będziesz sobie dawał rade. W tej chwili szkoda już wydawać kasy na bf1942, mimo swojego całego uroku, coraz więcej ludzi odchodzsi od tej gry na rzecz dwójki.

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 12:19 

ja jednak bym stawiał na Battlefield 2, ale wybrac zwykłe BF 2, czy np BF 2: Special Forces, a moze jeszcze jakis inny mod do Battlefield 2?

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 12:25 

ZwieRZak napisał(a):
a ja powiem ci tak. jeżeli chcesz być dobrym sznowanym graczem a nie noobem kup za te 25zł BF1942 pograj pare map z botami na single player (poznasz gre!!!!) potem zacznij grać na necie jak poznasz całe zasady panujące w grze jak i BFowy savoir vivre graj dalej. W bf 1942 gra na necie jeszcze sporo osób a pozatym dostępne mody sprawiają ze gra jest jeszcze lepsza, więc nie sądze aby gra ci sie szybciej niż po miesiącu bardzo intensywnej gry znudziła. Jeżeli BF 1942 ci się znudzi (co nieprędko się zdaży) Kup sobie BF2 (jeżeli masz odpowiednio mocny komputer) i zobaczysz że gra w bf 1942 była nie tylko przyjemnością ale swego rodzaju przedszkolem przed BF2. Po grze w 42 nie bedziesz miał zbyt dużych problemów z panującymi zasadami ogólnymi gry wiec pozostanie ci tylko przyzwyczaic się do nowych broni/pojazdów i poznać opcje squadów i comandera!
A tak pozatym są święta trza być miłym i wyjaśnić nowym kolegom :D
PS. a pozatym ściągnij demo BF2 i zobacz który bf lepszy!!! ale sądze że klimaty IIwojny przyciągną cie na dłużej :D pamiętam te wszystkie podniety w rodzaju pierwszej gry na Battle of britain czy Midway o El Alamein nie wspominając.

kolega skomentował i strescił all :) powiem tak staruszek bf1942 ma to coś i naprawde jak pograsz to zrozumiesz... pozatym nie odejdzie w zapomnienie tak szybko oj nie!

@zwierzak: 4Fun sie reaktywuje :) :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 12:54 

zipooo napisał(a):
ja jednak bym stawiał na Battlefield 2, ale wybrac zwykłe BF 2, czy np BF 2: Special Forces, a moze jeszcze jakis inny mod do Battlefield 2?

Battelfield 2 - Special Forces to dodatek do podstawki czyli BF2. Mowiac krotko, sam dodatek, bez gry mozesz sobie postawic na polce - bedzie cudnie wygladal i tyle.

Jesli natomiast chodzi o dylemat - Czy BF1, czy BF Vietnam czy....
To troche tak jak byas sie zastanawial czy grac w Cywilizacje 1, 2, 3 czy 4. Jakoś osob grajacych teraz w cywilizacje 1 jest chyba raczej malo. To byla swietna gra, ale wiele lat temu. Dwojka tez byla niezła - wiele lat temu.... Wiec i BF1, czy BF Vietnam bvyly swietne, ale... Jakis czas temu...

Co by nie mowić, to BF2 jest z tych wszystkich czesci najnowszy, ma najlepszą grafikę, i w tej chwili zdaje sie ze wiekszosc osob z poprzednich BF sie przesiadla na BF2. Poprzednie sie najzwyczajniej w swiecie prezentuja gorzej - bo sa starsze.

Wg mnie kupno ktorejs z poprzednich czesci - to strata czasu.

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 13:37 

ZwieRZak napisał(a):
a ja powiem ci tak. jeżeli chcesz być dobrym sznowanym graczem a nie noobem kup za te 25zł BF1942 [ciach...]
muhahah... masz Nagrode Jobla, pomidor i nieprzemijalny tytul "Szanowanego Gracza A.D. 2005"
idz umyj zeby :f
i pisz wiecej - lubie takie swiateczne dzolki

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 13:55 

capri napisał(a):
ZwieRZak napisał(a):
a ja powiem ci tak. jeżeli chcesz być dobrym sznowanym graczem a nie noobem kup za te 25zł BF1942 [ciach...]
muhahah... masz Nagrode Jobla, pomidor i nieprzemijalny tytul "Szanowanego Gracza A.D. 2005"
idz umyj zeby :f
i pisz wiecej - lubie takie swiateczne dzolki

ZwieRZak bardzo dobrze napisał - BF1942 i boty, boty i jeszcze raz boty :lol:
Po roku grania zdobędziesz szacunek wśród botów i wtedy możesz kombinować z ludzmi :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 14:13 

ba lol zwierzak dawno na dotoxie nie był i mu się język/ręce plączą :D

anyway bf1942 jest tak tani że można sobie go kupić razem z bf2 żeby poczuć klimat tamtych lat i pobawić się na polach walki II wś :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 15:03 

Dokładnie sory was bardzo są święta więc pominę milczeniem wrażo nastawione do mnie posty co by nie zniżać sie do poziomu tych co je pisali...
a co do dylematu... BF1942 jest troche młodszy niż civ 1 i jeszcze troche ludzi w niego gra a pozatym ma ten sympatyczny klimat uśmiechniętych Rosjan na Kursku...
a jak Turek napisał 25 zł to niedużo za tą wspaniałą grę
PS. Wesołych Świąt wszystkim którzy o tym zapomnieli
PPS. Jakto 4Fun sie reaktywuje...???

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 16:17 

ZwieRZak napisał(a):
Dokładnie sory was bardzo są święta więc pominę milczeniem wrażo nastawione do mnie posty co by nie zniżać sie do poziomu tych co je pisali...
smiem sugerowac, ze to Ty zanizyles poziom wypowiedzi, sugerujac, ze gracze BF'42 sa *uber_pwznr*, i samo posiadanie *klasika* automatycznie wrzuca kogos do *smitanki* towarzyskiej - kupujesz BF'42 i od razu nie jestes n00bem i szanuje cie kazdy na serwerze - litosci, przeczytaj raz jeszcze to, co napisales :P

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 16:32 

Exil napisał(a):
Jeśli ktoś jest dobry to po kilku chwilach załapie o co chodzi w grze(ze mną tak było)

Skromnosc przedewszystkim ;)

Exil napisał(a):
W tej chwili szkoda już wydawać kasy na bf1942,

Z tym stwierdzeniem pozwole sie niezgodzic :)

Battlefield2 ma przewage nad poprzedniczka w postaci ladnej oprawy graficznej......... i tylko tego.
Co nieznaczy ze bf2 jest gra slaba :)

dgszary napisał(a):
To troche tak jak byas sie zastanawial czy grac w Cywilizacje 1, 2, 3 czy 4. Jakoś osob grajacych teraz w cywilizacje 1 jest chyba raczej malo. To byla swietna gra, ale wiele lat temu. Dwojka tez byla niezła - wiele lat temu.... Wiec i BF1, czy BF Vietnam bvyly swietne, ale... Jakis czas temu

Mozna tez za przyklad wziasc gry Heroes III oraz Heroes IV :) ktora czesc jest lepsza?

Sa gry dobre przy ktorych naprawde milo spedza sie czas ale sa tez gry wybitne o ktorych sie niezapomina ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 16:39 

ZwieRZak napisał(a):
PPS. Jakto 4Fun sie reaktywuje...???

normalka ... wracamy na starych zasadach tak jak na paczątku ;) to jak wracasz na stare śmieci? :D wiecho miro i inne lamki też sie zgdzily

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2