Teraz jest 26 lis 2024, 15:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 sty 2006, 12:24 

Hej ho

Czy mógłbym prosic doswiadczonych pilotow mysliwcow o rady, jak tym czyms wymiatac? :-) W sumie gram juz wszystkimi klasami i pojazdami w miare zadowalajaco i ostatnim elementem gry, ktorego nie opanowalem w ogole, sa mysliwce i mysliwce bombardujące. Mam w miare dobry joystick, od czasu do czasu kogos zestrzele czy zbombarduje, ale za chiny nie potrafie np. wyjmowac piechociarzy z dzialka - a sa goscie, ktorzy opanowali to do absolutnego mistrzostwa i chyba w ogole nie musza uzywac bomb. Bede wdzieczny za wszelkie porady dot. techniki latania.

pozdr,
Ognacy

p.s. Mysle, ze topic sie tak czy owak przyda biorac pod uwage wielka liczbe nowych graczy na serwerach - ktorzy sie przede wszystkim oczywiscie pchaja do latawcow.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 13:00 

http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=11225

PostNapisane: 3 sty 2006, 13:05 

Nie jestem dobrym pilotem ale co do strzelania z dzialka to latwa sprawa
strzelasz w miejsca gdzie sa pewniaki.
czyli helipady,lotniskowce oraz miejsca pod flaga ktora przejal przeciwnik
bombardowanie to juz kwestia wyczucia,sam mam z nia problemy ale zasada jest jedna pikowanie.wtedy bomby spadaja blisko siebie i szansa zniszczenia jest duzo wieksza.

najtrudniejsza jest jedna walka w powietrzu a raczej zgubienie ogona lub by tobie nie zwiano.
tu juz technik jest wiele,ale sam chetnie poczytam co opowie S@mson lub Owcazbananowca:)
ale jak to mowia "za wiedze sie placi" wiec nie licz na sekrety pilotazu.
poprostu trzeba grac i samemu do wszystkiego dochodzic

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 14:40 
Moderator forum

Bombarduje się tylko czołgi :) Reszta to idze w 2-3 sec z działka :) Nawet mniej :)
Mam nadzieje że ten nowy patch poprawi wydajność, bo jak na razie miałem tylko 2 gości których nie mogłem zgubić, a odlatywali sami jak im się ammo kończylo i rakiety a widze że wszyscy owieczkę chwalą :wink: No czekam na patcha :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 14:53 

To może ja sprecyzuję pytanie Ognacego. Jak u diabła lecieć na tyle wolno żeby mieć te 2-3 sec na ostrzał i na tyle szybko żeby jeszcze wyrobić z poderwaniem maszyny i nie spaść.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 15:10 
Moderator forum

sixstus napisał(a):
To może ja sprecyzuję pytanie Ognacego. Jak u diabła lecieć na tyle wolno żeby mieć te 2-3 sec na ostrzał i na tyle szybko żeby jeszcze wyrobić z poderwaniem maszyny i nie spaść.

Cały czas przepustnica 100% jak zwolnisz to nawet z eryxa da się pociągnąć i tyle z ciebie zostanie. :) Zawsze możesz jeszcze zrzucić bomby lub jesli lecisz na heli przelaczyc na rakiety i pociągnąc :) Rakiety nie polecą za flarami jesli dopiero startuje bo znikną w ziemi. Jak troche polatasz zobaczysz że nawet nie trzeba 2-3 sec. Na joy'u łatwiej, bo on sam lata prosto :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 15:16 

Z tą przepustnicą to mi zabiłeś gwoździa teraz :shock: Byłem przekonany że "prolatacze" nie cisną non stop na maksa. Wybacz, może poczekamy na jeszcze jakieś wypowiedzi, wtedy się upewnię jak mam to robić :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 15:21 
Moderator forum

sixstus napisał(a):
Z tą przepustnicą to mi zabiłeś gwoździa teraz :shock: Byłem przekonany że "prolatacze" nie cisną non stop na maksa. Wybacz, może poczekamy na jeszcze jakieś wypowiedzi, wtedy się upewnię jak mam to robić :wink:

Próbuj jak ci pasuje :) Ja czuje sie jak w 42 jesli nie mam na 100% :) Inaczej "boje sie" że dostane z eryxa lub gorzej... z m95 :lol: Na szczescie jeszcze sie nie udało :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 17:09 

ja moge powiedziec ze zaj*** mi sie gra na myszcze samolotem , najlepszy jh10 , jak slysze ze mnie anmierza AA to manewruje od lewej strony na prawą i prawie zawsze spokojnie si4e da uciec

na bank nic nowego dla wiekszosci ale nie wiem co by napisac innego ;o

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 17:10 
Moderator forum

Ja tam na maxa daje przepustnice - wyjątkiem jest J-10 i zbieranie ammo - na full nie da się uzupełnić bomb do pełna. A 2-3 sek na ostrzał ma się wtedy gdy jeszcze przed rozpoczęciem podejścia do celu wie się gdzie on dokładnie jest i nie trzeba kręcić mocno co by wycelować.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 17:37 
Moderator forum

J-10 nie zabiera całości jak się nie przejedzie pasa od początku do końca. Całego a nie tak jak wiekszosc 2-3 metry poza wlatuje z boku najczesciej, a jak zwalniają to jest chwilka zeby takiego sciagnąć :) Lepsze f35b bo wiecej i szybciej nabiera ammo :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 18:10 

:D :D Latanie to już chyba przeżytek, ostatnio dwukrotnie widziałem gości, którzy sobie samolotami lądowali na plaży w Omanie i "naziemnie" ostrzeliwali spawn-pointy z działek. Może to taka nowa moda? Zetknął się ktoś już z czymś takim?
8)

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 18:32 
Moderator forum

Aproxymat napisał(a):
:D :D Latanie to już chyba przeżytek, ostatnio dwukrotnie widziałem gości, którzy sobie samolotami lądowali na plaży w Omanie i "naziemnie" ostrzeliwali spawn-pointy z działek. Może to taka nowa moda? Zetknął się ktoś już z czymś takim?
8)

Na wake to norma, tylko że 1 eryx załatwia sprawe :) Tyle że oni zwykle ustawiają się na wprost spawna w tych wnękach budynków, tam gdzie najwiekszy spawn :) Tak samo robią BH jak jest to ostatni spawn wroga :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 18:46 

Heh, jako jeden z lepszych pilotow w BF musze powiedziec ze robicie duze bledy. Pzepustnice powinno sie przesatwiac caly czas w zalerznosci od sutuacjii, lecac caly czas z wcisnieta na maxa moze i lawto unkikac zestrzelenia ale trudniej celowac i mniej ma sie czasu na reaksce... J-10 to najlepszy samolot w grze, przynajmniej dla mnie, najbardziej zwrotny, najszybszy, cudo. Helikoprety przy samolotach nie maja absolutnych szans, zadko kiedy mi sie zdarzylo ze ktorys mi zwial, trik polega na tym aby odleciec na duzo odleglosc od niego, zawrocic, zwolnic, poczekac az wypusci wabiki i w tedy wpakowac 2 rakiety + seryjka z karabinu. Troche w prawy a za kazdym razem sie udaje. Pojazdy naziemne to juz w ogole sa bezbronne jak dziecko, 2 celne bombki i taki czolg znika z powierzchni ziemi...

*Ciah* :wink:

Obrazek

Ostatnio edytowano 3 sty 2006, 19:31 przez Fox808, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 18:51 

Fox808 napisał(a):
Heh, jako jeden z najlepszych pilotow w BF musze powiedziec ze robicie duze bledy. Pzepustnice powinno sie przesatwiac caly czas w zalerznosci od sutuacjii... J-10 to najlepszy samolot w grze, przynajmniej dla mnie, najbardziej zwrotny, najszybszy, cudo. Helikoprety przy samolotach nie maja absolutnych szans, zadko kiedy mi sie zdarzylo ze ktorys mi zwial, trik polega na tym aby odleciec na duzo odleglosc od niego zawrocic, zwolnic, poczekac az wypusci wabiki i w tedy wpakowac 2 rakiety + seryjka z karabinu. Troche w prawy a za kazdym razem sie udaje. Pojazdy naziemne to juz w ogole sa bezbronne jak dziecko, 2 celne bombki i taki czolg znika z powierzchni ziemi...

Pare screenow, wszystkie punkty zdobyte w samolocie oczywiscie ;]

*CIACH*

Powinnismy ufundowac ołtarzyk i sie pomodlic do niego :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2