Teraz jest 27 lis 2024, 12:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 00:30 

Chara napisał(a):
Mam jeszcze jedno pytanie:

Czy kazda karta graf. pasuje pod kazdy komputer ? Czy np. jezeli mam jakas slaba plyte glowna to karta graf. nie bedzie pasowac albo dzialac ? Prosze o odpowiedz :D

są dwa "łącza" pci express 16 i agp 8 sprawdz jaką masz płyte główną tzn. na jakim złączu i przy zakupie wybierz odpowiednio :P niestety najnowsze karty z tego co wiem nie są robione na agp bo ludzie uwazają go za przeżytek ale 6800gt jest na agp bo sam mam :) i ten radek też.

ps. jak zdecydujesz się na radeona 800 to zamiast gt bierz gto jest wydajniejszy i niewiele z droższy (z tego co mi wiadomo :P ) ale 6800gt jest wydajnieszy od 800gt i gto więc jak masz kase bierz 6800gt

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 12:17 

Ubi napisał(a):
Chara napisał(a):
Cytuj:
Swirol napisał:
chara wez se Sapphire Radeon X 800 GTO FireBlade wypas karta bf2 dziala na Ultra high w 1024Xxxx i ma 40 fpsow na high mam 70 fpsow POLECAM!! a cena na Proline.pl 755zł Chłodzenie ma świetne ogromy wiatrak zamkniety z wypuszczeniem powietrza poza obudowe.
jakie taktowanie ?

Taktowanie rdzenia - 400 MHz
Taktowanie pamieci - 1 120 MHz
Dobre taktowanie ma ta karta ? Bo sie za bardzo nie znam :)
zajeb...... bardzo dobre :P
hmm moje X800 GTO chodzi bez kaszlnięcia na 530 (z 400) @ 1070
Jaki GF się tak kręci :P

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 12:48 

pawko napisał(a):
Chara napisał(a):
Mam jeszcze jedno pytanie:

Czy kazda karta graf. pasuje pod kazdy komputer ? Czy np. jezeli mam jakas slaba plyte glowna to karta graf. nie bedzie pasowac albo dzialac ? Prosze o odpowiedz :D

są dwa "łącza" pci express 16 i agp 8 sprawdz jaką masz płyte główną tzn. na jakim złączu i przy zakupie wybierz odpowiednio :P niestety najnowsze karty z tego co wiem nie są robione na agp bo ludzie uwazają go za przeżytek ale 6800gt jest na agp bo sam mam :) i ten radek też.

ps. jak zdecydujesz się na radeona 800 to zamiast gt bierz gto jest wydajniejszy i niewiele z droższy (z tego co mi wiadomo :P ) ale 6800gt jest wydajnieszy od 800gt i gto więc jak masz kase bierz 6800gt

Sprawdzilem w papierach od kompa i tam niestety nie pisze czy jest Pci czy Agp :( Jest jakis inny sposob sprawdzenia tego ?

Ps: Mam plyte glowna: MB ASUS VIA A7V8X-X/L - tylko tyle mam w papierach :P

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 13:31 

Chara napisał(a):
Sprawdzilem w papierach od kompa i tam niestety nie pisze czy jest Pci czy Agp Sad Jest jakis inny sposob sprawdzenia tego ?

Jest wiele sposobów. Np. praktycznie każdy program testujący(PCMark, 3D Mark, Sandra itp) poda Ci taką informację.
BTW, w instrukcji płyty głównej masz opis wszystkiego.

Chara napisał(a):
Mam plyte glowna: MB ASUS VIA A7V8X-X/L - tylko tyle mam w papierach

To ciekawe, a nie dostałeś do płyty żadnego podręcznika ?

Co do twojej płyty: chipset VIA KT400, czyli zdecydowanie AGP

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 13:43 

Deshroom napisał(a):
Ubi napisał(a):
Chara napisał(a):
Cytuj:
Swirol napisał:
chara wez se Sapphire Radeon X 800 GTO FireBlade wypas karta bf2 dziala na Ultra high w 1024Xxxx i ma 40 fpsow na high mam 70 fpsow POLECAM!! a cena na Proline.pl 755zł Chłodzenie ma świetne ogromy wiatrak zamkniety z wypuszczeniem powietrza poza obudowe.
jakie taktowanie ?

Taktowanie rdzenia - 400 MHz
Taktowanie pamieci - 1 120 MHz
Dobre taktowanie ma ta karta ? Bo sie za bardzo nie znam :)
zajeb...... bardzo dobre :P
hmm moje X800 GTO chodzi bez kaszlnięcia na 530 (z 400) @ 1070
Jaki GF się tak kręci :P

Bez problemu. Moj GF6600GT nominalnie chodzi na 500/1120.

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 13:48 

moj sprzet to :
Grafika : GeForce 6600GT
Procek : AMD Athlon 64 3200+ (Venice)
Pamiec : 1gb DDR (400)

I giera smiga prawie na full detalach przy rozdzielczosci 1024... bez zarzutow :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 14:10 

http://pl.asus.com/products.aspx?l1=3&l ... odelmenu=1

starusieńka płytka.

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 14:49 

Vatzeque napisał(a):
http://pl.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=13&l3=62&model=227&modelmenu=1

starusieńka płytka.

Jak napisales ze jest stara tzn. ze jest tez chyba slaba wiec nie pogram na niej w bf2 ?

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 15:03 

Chara napisał(a):
Vatzeque napisał(a):

starusieńka płytka.

Jak napisales ze jest stara tzn. ze jest tez chyba slaba wiec nie pogram na niej w bf2 ?

Pograsz bardzo komfortowo. Wsadzając 2GB RAM, jakiegoś X800GTO no i jadąc na Bartonie 3000+

http://support.asus.com/download/downlo ... uage=pl-pl tu masz biosy. Jeśli masz jakiś starszy to taki Bartek może Ci nie działać. Trza upgradować.

Powodzenia :P

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 15:29 

Vatzeque napisał(a):
Chara napisał(a):
Vatzeque napisał(a):

starusieńka płytka.

Pograsz bardzo komfortowo. Wsadzając 2GB RAM, jakiegoś X800GTO no i jadąc na Bartonie 3000+

http://support.asus.com/download/downlo ... uage=pl-pl tu masz biosy. Jeśli masz jakiś starszy to taki Bartek może Ci nie działać. Trza upgradować.

Powodzenia :P

Mam zamiar dokupic 1Gb ramu bo mam teraz 256 :/ Wiec ile to bedzie okolo kosztowalo ? 1Gb ramu, Barton 3000+ i X800GTO ?

btw.
Sprawdzilem swoja plyte glowna i tam pisze o mojej plycie cos takiego
Bus(es) - AGP PCI IMB USB i2c/SMBus (sprawdzalem programem Sandra) ale nie wiem czy to jest wlasnie moja plyta glowna ale chyba tak. Wiec z tego co tu pisze to jednak PCI

znalazlem jeszcze cos takiego:
Model - ASUSTeK Computer Inc VT8377 Apollo KT400/A/600 CPU to PCI Bridge ( wiec moja plyta glowna to chyba PCI jednak :P )

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 17:33 

Chara napisał(a):
Bus(es) - AGP PCI IMB USB i2c/SMBus (sprawdzalem programem Sandra) ale nie wiem czy to jest wlasnie moja plyta glowna ale chyba tak. Wiec z tego co tu pisze to jednak PCI

Model - ASUSTeK Computer Inc VT8377 Apollo KT400/A/600 CPU to PCI Bridge ( wiec moja plyta glowna to chyba PCI jednak Razz )

buhahahahaha :lol: :lol: :lol:

Sorry ale nie mogłem się powstrzymać.
Od kiedy masz komputer ? Nie obraź się, ale zdajesz się zupełnie nie mieć pojęcia w tej materii. Mylisz PCI z PCI-E, co mimo podobnych nazw, różni się bardzo istotnie. Gdy twoja płyta główna była nowością w sklepach, płyty i karty grafiki pod PCI-E nie były jeszcze dostępne.

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 18:06 

Yamsza napisał(a):
Jak najbardziej GF 6800GT. Ja mam GF 6600 i mogr grać na polowie najwyższych i połowie średnich detali. Niestety mój RAM nie wyrabia i musze grać na średnich :cry:

Zgadzam się, mam GF 6600GT + 1 GB RAM'u - wszystko chodzi no problem na 1024x786 na średnich, procek Athlon XP2500 na 100% a RAM nie sięga nawet 75% zasobów :))) ale daje radę hi hi hi

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 20:12 

werewolf napisał(a):
Chara napisał(a):

Model - ASUSTeK Computer Inc VT8377 Apollo KT400/A/600 CPU to PCI Bridge ( wiec moja plyta glowna to chyba PCI jednak Razz )

Od kiedy masz komputer ? Nie obraź się, ale zdajesz się zupełnie nie mieć pojęcia w tej materii. Mylisz PCI z PCI-E, co mimo podobnych nazw, różni się bardzo istotnie. Gdy twoja płyta główna była nowością w sklepach, płyty i karty grafiki pod PCI-E nie były jeszcze dostępne.

Oto chodzi ze wlasnie nie mam pojecia dlatego sie pytam...

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 20:21 

Chara napisał(a):
werewolf napisał(a):
Chara napisał(a):

Oto chodzi ze wlasnie nie mam pojecia dlatego sie pytam...

słuchaj na opakowaniu napewno jest napisane czy to AGP x8 czy pci express 16 :P ale raczej to AGP.... ja bym na twoim miejscu kupił już nowego kompa bo wkładanie nowego proca na socket A (bo pewnie ta płyta chodzi na nim :P ) jest krokiem do tylu :P dam ci pare linków zobacz je...

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18050
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18116
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13261
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16373

i do tego jakaś karta dzwiękowa i tyle... ale lepiej pogadaj z kim kto się na tym zna :P

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 21:02 

Ale ja nie mam kasy na nowego kompa :/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2