Teraz jest 26 lis 2024, 17:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 253 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 17:33 

Dobre szymas bardzo dobre :P Musimy tak kiedys sprobowac :P

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 18:57 

Szymas wiesz spoko pomysł ale lepiej byłoby go przykleić do rakiety i wystrzelić pionowo do góry :) Co do tematu to IMHO najlepiej najpierw nauczyć się utrzymywać w powietrzu i poznać mapy tak aby się nie rozbijaćprzy byle manewrze. Potem poczytać troche o podstawowych manewrach. Może się to niektórym wydać śmieszne, ale naprawde przydaje się to czasem w grze. Potem wystarczy zagrać pare razy z botami, ale bez przesady bo się złych nawyków nauczycie. A potem wejść na jakiś server i przez miesiąc wysłuchiwać jaką to jest się lamą :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 17 lis 2005, 20:32 
Redaktor Battlefield.pl

Jeśli chodzi o śmigłowce to zacznij latać klawiaturą nie używając zbyt wiele klawiszy naraz. Kiedy opanujesz latanie klawiaturą, zamiast strzałek używaj myszki. ( moim zdaniem latanie helim WSAD+myszka jest nie tylko wygodniejsze, ale pozwala na robienie bardziej skomplikowanych manewrów i szybką reakcję maszyny ) Z samolotem będzie trudniej, bo ma się mało czasu na reakcję ;). Używaj klawiatury, bo latanie samolotem myszką jest totalnie schizowane... Jakby co to E i 9 ;) ;) ;)

PS nie patrz na mój pierwszy post ty pedofilu :!: :!: :!: :D

I'm as cold as the cold wind blows

Ostatnio edytowano 3 maja 2009, 13:57 przez _Dominiko_PL, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2005, 01:08 

:twisted: :twisted: rob tak jak ci pisze ognacy i inni (no moze nie dawaj sie przyklejac do sukhoi'a :twisted: ) .. jesli chcesz dobrze latac to poczytaj troche o manewrach heli i samolotow .. ja latam heli na klawie, ale na dzoju mam ustawiona przepustnice na 26 - 30 % , to pozwoli ci zawisnac w powietrzu (w zaleznosci od tego jakim heli latasz) - powinno ci pomoc na poczatku , potem naucz sie strefowania heli (strafing - chyba jakos tak :? ) i szybkich nawrotow + postrzelaj sobie do ruchomych celow (jepy etc.) :arrow: jesli chodzi o samolot (nie wiem co wolisz - bombardowac czy dogfight), to wazne zebys sprawdzal czesto polozenie swoich na mapie (zeby ich przypadkiem nie zabic), naucz sie manewrowania - http://www.voodoo.cz/falcon/AFT.html -podstawy..
skonfiguruj joya tak, zebys mogl spottowac za jego pomoca samolot wroga ( bedzie ci go latwiej znalezc jak sproboje uciekac) , no i nie lec na dogfight hudzie tylko na tym od bombardowania (wtedy nie zauwazy ze za nicm lecisz - malo osob uzywa back view camera, zeby sprawdzic co sie za nim dzieje - ale ty oczywiscie powinienes miec to gdzies skonfigurowane na swoim joyu i sprawdzac co 5 s 8) )
ucz sie, lataj , poznawaj taktyki i czesciej to ty bedziesz zestrzeliwal innych niz oni ciebie ( uwazaj na matke ziemie :twisted: :twisted: , wredna jest jak sie zbyt zblizysz)... duzo by pisac o tym jak latac, a tak w ogole to chyba jest faq na http://www.krackhose.net , czy jakos tak ...
daj znac to ci znajde ( ale chyba nie masz problemow z googlowaniem ???)

dobra to sie rozpisalem.. :evil: :evil:
pozdrawiam

edit - tu masz bezposrednio linka do pilotin in bf2 guide - http://krackhouse.net/forum/showthread. ... t=piloting

Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2005, 09:02 

Ja do latania w heli stosuje pada z analogami. Wydaje mi sie ze w miare mi to idzie.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2005, 09:32 

smiglowiec - myszka + klawa / pamietaj o ustawieniu nie tylko sens.. ale tez o ustawieniu wychylenia i szybkosci obrotu, ( yaw i pitch factor , chyba jakos tak ) \
samolot - tez latam klawa i myszka , fajna zabawa, szczegolnie wtedy kiedy widzisz ze juz go za ch.. nie wyciagniesz, a docelowe miejsc ladowania znajduje sie po srodku zatoki, albo lasu ... wtedy korzystasz z podpowiedzi poprzednika e -> 9 ... albo dzielnie czekasz na pocalunek matki ziemi, badz wpadasz w niebieskie ramiona posejdona... niestety w zadnym przypadku nie wychodzisz calo :)
ale czego sie nie robi zeby byl rollercoaster :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2005, 11:12 

Najgorsze co można zrobić to wyskoczyć kiedy ja was mam zaraz zestrzelić :) Strasznie tego nie lubie. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2005, 11:15 

:shock: :shock: przeraza mnie twoja skromnosc PotulnY :lol: :lol:
zawsze to post nabity ,nie ....... (OT)

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 13:10 

w sumie latam już drugi dzień (tylko heli, bo samoloty zupełnie mnie nie interesują)

w sumie mam dwa kłopoty w których prosiłbym o rade:

1. z jakiego widoku "siadacie" w obcej bazie. mam kłopoty zeby na wyczucie wpasować się pomiędzy budynki etc. Nie rozbijam się ale trwa to stanowczo za długo. może jakieś tipy :P

2. mam kłopot ze stanowiskiem strzelca w heli. Po pierwsze nie dokńca czaje jak działa celowanie rakiet z kamerą a dodatkowo mam kłopoty z rozpoznaniem czy to mój czy wrogi czołg (czy korzystacie z mapy żeby określić przynależność celu ?)

Bede bardzo wdzięczny za wszelką konkretna pomoc :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 15:38 

Jak latasz na TV to pojazdy z twojej druzyny sa w przekreslonych kwadracikach.celuj zawsze w przod,jak np czolg jedzie to celuj przed niego tak samo gdy walczysz ze smiglowce.strzelanie z dzialka podobnie i tak samo zwykle rakiety.skrecajac musisz wziasc poprawke bo rakieta leci prosto,troche zakrecone ale najlepiej potrenuj na pustym serwie
gdzie jest lotniskowiec.

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 15:56 

90s napisał(a):
Jak latasz na TV to pojazdy z twojej druzyny sa w przekreslonych kwadracikach.celuj zawsze w przod,jak np czolg jedzie to celuj przed niego tak samo gdy walczysz ze smiglowce.strzelanie z dzialka podobnie i tak samo zwykle rakiety.skrecajac musisz wziasc poprawke bo rakieta leci prosto,troche zakrecone ale najlepiej potrenuj na pustym serwie
gdzie jest lotniskowiec.
spoko dzięki. myślałem że na TV wogóle nie przekreśla bo nie zaznacza też celów.
Wydaje mi sie że się mylisz. W helikopterze nie daje locków na cel (ani własny ani wrogi) ?

Ni ejestem pewien czy mówisz o tym samym o co pytałem - w smigłowcu dwumiejscowym, pozycja gunnera, rakiety z kamerą wideo - chodzi mi wyłacznie o celowanie i rozpoznawanie celu w tym widoku

Ostatnio edytowano 4 sty 2006, 16:00 przez Deshroom, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 15:59 

Jezeli chcesz byc pilotem to musisz potrafic manewrowac samolotem jezeli masz dogfighta z jakas lamka to wystarczy go zgubic robaic 2, 3 beczki i koles sie gubi ale jezeli masz lepszego kolesia to musisz sie juz niezle z nim nameczyc zeby go trafic i najlepiej jezeli walczysz z kims 1v1 wez lataj na bombach nie na rakietach bo wtedy ten kwadracik czerwony u niemiga i niewie ze go gonisz no ale doswiadczeni piloci manewroja kamerami :) jak masz dogfighta to uzywaj kamer najlepiej uzywaj kamery od tylu i tej telewizyjnej bo wtedy wiesz ze zgubiles delikwenta ktory cie goni :D pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 16:03 

hmmm, słuchajcie mam dwa pytania - te same co wcześniej - nie inne :D

1. z jakiego widoku schodzicie heli jak jest bardzo ciasno i dużo przeszkód. robie to za wolno

2. w pozycji gunnera w dwumiejscowym heli sa rakiety z kamerą video - nie zaznaczaja żadnych celów na ziemi, nie przekresla przyjaciół i nie lockuje - jak szybko upewniacie się ze to wróg ?

nic innego aktualnie mnie nie interesuje :P bede wdzieczny za konkret

Ostatnio edytowano 4 sty 2006, 16:05 przez Deshroom, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 16:04 

Deshroom napisał(a):
90s napisał(a):
gdzie jest lotniskowiec.
spoko dzięki. myślałem że na TV wogóle nie przekreśla bo nie zaznacza też celów.
Wydaje mi sie że się mylisz. W helikopterze nie daje locków na cel (ani własny ani wrogi) ?

Ni ejestem pewien czy mówisz o tym samym o co pytałem - w smigłowcu dwumiejscowym, pozycja gunnera, rakiety z kamerą wideo - chodzi mi wyłacznie o celowanie i rozpoznawanie celu w tym widoku

masz rozpoznanie wrog,przyjaciel
a co do drugiej sprawy to mi chodzi o rakiety pilota
sporob robic kolka smiglowcem albo skrecac i strzelac
to tez warto opanowac by trafiac nie tylko lecac centralnie na cel

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 16:07 

90s napisał(a):
masz rozpoznanie wrog,przyjaciel
wg mnie nie ma takiego w widoku wideo ale sprawdze wieczorkiem :-)

naprawde interesuja mnie tylko 2 rzeczy

celowanie z widoku wideo i widok przy lądowaniu - nic więcej :P

EDIT:
ok, pierwsze mamy z głowy
"5. Using the TV missle - The TV missle is the most important weapon of the chopper, if used correctly you can completely dominate everything in sight and out of sight . First off, to guide the tv missle you just left click to shoot and then keep guiding/redirecting it by left clicking on your tv screen to where you want it to go. You can even redirect the missle by more than 180 degrees to either side, it's a lot more flexible than it appears.It has a range of a bit over 600m which is much further then u can actually see and with a little bit of guiding practice you can hit pretty much any target at that range. For example if you hover as Mec above the beach on Gulf of Oman you can easily hit anything on the carrier 600m away and you're completley safe since they can't see you."

Ostatnio edytowano 4 sty 2006, 16:19 przez Deshroom, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 253 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2