Directt. napisał(a):
niewiem wyszytałem rozne opinie a zadecydowała wielkosc MB
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
no to sciagam 1.12
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Własnie wszystko odinstalowalem... i narazie zainstluje tylko to co mam na DVD.. i sciagne tego patcha
...a jak już zainstalujesz, to posłuchaj dobrej rady i *nie* graj na polskich serwerach (gamesnet, aster). Tam z jakichś powodów siedzą całkiem dobrzy gracze, którzy z upodobaniem masakrują początkujących, rżną na spawnach, bombardują do znudzenia, itp. Będziesz konczył każdą rundę 20 razy ginąc i zabijając może paru przeciwników. Zamiast tego, wybieraj serwery zachodnie, gdzie jest stosunkowo niewielka liczba graczy (<32), i nie ma wielkich dysproporcji pomiędzy ilością punktów najlepszych graczy w drużynie, a całą resztą (po kliknięciu na nazwie serwera pokaże Ci się aktualna punktacja). Jeśli zobaczysz, że pierwsi dwaj maja po 100 punktów, a reszta po 30 i w dół, to znaczy że na takim serwerze latają heli lub myśliwcami wymiatacze i tylko się zirytujesz. Na początek w ogóle lepsze są chyba mapki infantrowe, tj. Karkand, Sharqi i Mashtuur. Dopiero potem polecam mapki sprzętowe, takie jak Dalian, Daquin i Gulf of Oman jak już będziesz miał skilla w walce bezpośredniej i wyczucie tego, co się dzieje na mapce. Grając w mieście staraj się trzymać, non stop, dobrych graczy i robić mniej więcej to, co oni. Jak uciekają - uciekaj, jak atakują - trzymaj się za nimi
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Acha, no i pamiętaj, że to, że giniesz nie pozostaje bez wpływu na przebieg rundy - każda twoja śmierć kosztuje zespół 1 ticket, a rundę przegrywa z reguły ta drużyna, której najpierw skończa się tickety. Więc na początku proponuję nie szarżować. No i zacznij od gry granatnikiem - daruj sobie całkowicie ładnie wyglądające shotguny, snajperkę, cały ten syf - najlepszą bronią na mapki miejskie jest granatnik z kałacha i M16A1, ew. SRAW.
I tyle porad. Rozpisałem, bo od świąt pojawiła się cała masa nowych graczy, którzy systematycznie kończą rundy z K/D ratio 5:30 itp.
pozdr,
Ognacy