sawik napisał(a):
Cytuj:
Te osoby **muszą** być na TSie z aktywacją głosową, bo w warunkach ostrej i szybkiej walki szukanie dodatkowego przycisku to zbędny problem
Aktywacja glosowa, raczej przyspaza wiecej klopotow niz przynoisi korzysci. Gram w meczach po necie dobre kilka lat i nigdy jej nie uzywalem, w meczu 32v32 odradzam Wam tym bardziej gdyz:
- srednio co 5 minut jednej osobie zachce sie kichnac w takim razie 300 dzielone 32 to kichniecie co mniej wiecej 10 sekund
- co 10 minut mama / zona / corka domagaja sie by poswiecic im nieco czaszu, np. otworzyc sloik z ogorkami bo same nie potrafia... czyli co 20 sekund zbedne zdanie na tsie:)
-Niewatpliwie trafia sie wsrod Was gaduly - jak wszedzie, a takze ludzie dosyc nerwowi... konczyc nie musze;)
prawda jest taka, ze na meczu w bfie ilosc komunikatow ograniczona powinna byc do minimum. Gdy walczysz z 4 kolesiami to logiczne ze nie gadasz tylko koncentrujesz sie na walce. Zawsze znajdzie sie czas aby nacisnac przycisk, nawet jesli ktos nie ma tego w odruchu.
Juz bardzo dlugo mam gadanie pod lewy altem, wiec moj kciuk lawiruje miedzy tym przyciskiem a spacja ( skok) i nie odbija sie to zle na mojej grze. Oczywiscie to kwestia idywidulana i wlasnie dlatego sprzeciwialbym sie takiemu kategorycznemu stwierdzaniu: aktywacja musi byc! Bo nawet lepper wie ze balcerowicz taki zly juz nie jest

Moze to co mowisz

to i prawda, jednak 3/4 Wildy uzywa wlasnie aktywacji glosowej, nawet na lanie mialem ja zalaczona - kwestia jak ustawisz ts'a, jedyny przycisk jaki mam to do on/off mic'a - czasem sie zdarzy ze trzeba z kims pogadac poza ts'em badz cos zrobic

i wtedy taki przycisk jest jak znalazl

, a co do przycisku, jesli w moim przypadku latam helim na klawie

i czasem ona mi sie przyblokuje od nadmiaru przyciskow, to co dopiero jak bym mial ten 1 dodatkowy pod TS'a?