Teraz jest 22 lis 2024, 22:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 158 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: PROJECT REALITY
PostNapisane: 10 sty 2006, 22:23 

ObrazekZnudzony już trochę podstawową wersją Battlefielda 2, zirytowany żałosna optymalizacją drogiego dodatku Special Forces zacząłem się bardziej interesowac wszelkimi modyfikacjami do BeeFa. Okazało się, że jest juz całkiem wiele działających tak zwanych mini-modów. Przeważająca większość z nich to jakieś bzdurne, nieudane dziwolągi. Inne, nawet werte uwagi, są tak mało znane, że conajwyżej można sobie samemu boty pozabijać...

Jest jednak kilka najprawdę godnych uwagi modyfikacji, które maja już stałych graczy i fanów. Jeden z nich jest wyjątkowy.
Panie i Panowie... Oto ten jeden, niepowtażalny, niemiłosiernie wciągający

Obrazek

Strona oficjalna: http://www.realitymod.com/

Project Reality jak sama nazwa wskazuje stawia na odwzorowanie realizmu. Dlatego zadowoli wszystkich tych którzy lubią grać zespołowo i nie lubia samotnych szarży przeciwko 6 wrogom uzbrojonym w automaty. Wielką zaletą PRMM jest system "flaga po fladze". Przykładowo jak zdobywamy Karkand to zdobywamy flagi po kolei, a nie od du*y strony, że tak powiem. Kurna już tyle napisałem, czeka mnie jeszcze opis instalacji. Zaufajcie mi i zagrajcie. Nie zawiedziecie się. Nie bez powodu się tak rozpisuję! :D

Instalacja:
Jest prostsza niż to wygląda na pierwszy rzut oka. Tyle pukntów napisałem, żeby nie było problemów po prostu. 8)

1. Instalacja BF2
1a. Instalacja dodatku SF (niekonieczne oczywiście, ale jak już instalujesz to tylko w tym miejscu)
2. Instalacja patcha do BFa 2
3. Instalacja Project Reality MM (prmm0.2fullinstall.exe)
4. Instalacja patcha (prmm0.2rev1patch.exe)
5. Instalacja Map-packa
- mirror
6. Instalacja patcha do Map-packa
- mirror
- mirror

Tu wszystko powinno być już ok, ale ponieważ PR korzysta z alternatywnego rankingu, to zdobycie pierwszego medalu = wywalenie do pulpitu. Zatem trzeba zainstalować jeszcze 2 leciutkie programiki które pozbawia nas tego problemu:

5. Rejestrujemy się na http://battlefieldranking.net/ (to chyba można bezproblemowo pominąć, ale podaję po prostu dalej to co jest na oficjalnym forum PR) :wink:
6. Instalujemy program logujący nas do alternatywnego rankingu
7. Uruchamiamy programik
8. Wpisujemy nazwę naszego konta z BeeFa i haslo.
9. Zaznaczamy serwer.
10. Klikamy 'Join Server' i gramy!

Bym zapomniał :!: Jeszcze jeden obowiązkowy punkt!
11. Wchodzimy na http://www.doomlab.com/bf2topmods/index.php i oddajemy głos na Project Reality! :D

EDIT: DLA TYCH KTÓRZY JUŻ ZAINSTALOWALI PROJECT REALITY MM
0. Umawiamy sie na forum BF.pl z innymi fanami Project Reality
1. Odpalamy TeamSpeak'a
2. Dodajemy nowy serwer do listy.
3. Adres serwera TS to:
Kod:
ts.gloryhoundz.com:8767
albo
70.86.97.254:8767

4. Zakładamy odpowiedni kanał.
5. Odpalamy 'PRMM Browser'
6. Wpisujemy nazwę swojego konta w BeeFie i hasło do niego.
7. Zaznaczamy serwer GloryHoundz - PRMM/AAS
7a. Bądź inny ale ten jest najpopularniejszy i pomimo wysokich pingów gra się jakby serwer był postawiony w pokoju obok.
8. Klikamy Join Server
9. GRAMY!!!!

Ostatnio edytowano 4 lut 2006, 23:43 przez Uncle Blues, łącznie edytowano 9 razy

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 22:32 

Czy po instalacji moda można wybrać czy chcę grać w podstawke czy właśnie w moda ?
Jak nie to aby pozbyc się moda trzeba przeinstalować giere ? czy wystarczy odinstalować moda ?
Czy jak zainstaluje na dysku pod jednym systemem 2 razy bfa pierwszy normalny i 2 z modem będzie jakiś problem ?
Pozdro Zabka(PL)

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 22:42 

Zabol napisał(a):
Czy po instalacji moda można wybrać czy chcę grać w podstawke czy właśnie w moda?

Oczywiście, że można wybrać. Wystarczy jedna instalacja BeeFa. Niektórzy tego może nie zauważyli, ale Special Forces to też mod. Po instalacji moda bez problemu możemy wybrać czy chcemy grać w postawkę, w jednostki specjalne czy może w Project Reality.

Uprzedzając kolejne pytania. Nietórzy obawiają się, że jak zainstalują PR to rankingowe serwery podstawki będą kickowały za "zmienianą zawartość" (czy jakoś tak). Nic bardziej błędnego. Wszystko dział pięknie. W razie czego PR odinstalowujemy bezproblemowo spod start->ustawienia->dodaj/usun programy..

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2006, 01:03 

Zapodaj jakieś screeny jakbyś mógł...
No, no, no... Wygląda całkiem ciekawie... :D

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2006, 01:08 

screenów nie ma sensu dawać, bo i w zasadzie nic nowego na nich nie zobaczysz :) to jest ten sam BF2, tylko z modyfikacjami wprowadzającymi większy realizm - nie wiesz ile masz życia, nie wiesz ile masz ammo, nie masz celownika, jak mocno dostaniesz to się wykrwawiasz, na mapach nie ma ciężkiego sprzętu (przynajmniej na 16 nie ma, same jeepki), broń troszkę inaczej strzela, bardziej zabójczo - ogólnie gra się fajnie, tylko że Rambo się nie będzie podobało, bo respawn jest po 30 sekundach :) to tyle co zaobserwowałem dzisiaj po jakiejś godzinie grania - a gra się bardzo przyjemnie, chyba że się ma same lamy w drużynie (oczywiście) :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2006, 01:12 

lkasprzak napisał(a):

Zajrzyj do działu "śmieszne screeny", trochę tam wrzuciłem.
Co do moda (z patchem):
1. Wreszcie można szybciej rozwalić czołg.
2. Nie ma celowniczka.
3. Nie ma info o stanie pojazdu.
4. Nie można zmienić kamery w pojeździe.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2006, 01:17 

_OskaR napisał(a):
lkasprzak napisał(a):

Zajrzyj do działu "śmieszne screeny", trochę tam wrzuciłem.

Nie sugerujcie się tym. :!: Oskar zrobił te 'zdjęcia' przed instalacją patcha. wersja bez patcha była dostosowana do porzedniej wersji BeeFa'...

BTW
Sorry Keyser, że tak nagle uciekłem... :( siły wyższe... :wink:

PostNapisane: 11 sty 2006, 01:35 

A jak jest z ilością graczy i serwerów? I drugie pytanie, w którym miejscu aplikować patche do samego bf'a - przed instalką moda czy po? Czy może zupełnie obojętne? Szkoda tylko, że zrobili jakiś ranking... Znowu będą gracze, których wali wszystko oprócz tego, czy mają platynowy medal za 120 napraw w jednej rundzie i 60 rzutów oszczepem :-)

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2006, 02:14 

Chętnie bym w to pograł skoro wymusza większy teamplay.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2006, 02:33 

ETCS Uncle Blues napisał(a):
BTW
Sorry Keyser, że tak nagle uciekłem... :( siły wyższe... :wink:

spoko, nic się nie stało :) pograłem jeszcze chwilę, ale mnie też głowę suszyli, żebym kończył :)

lkasprzak---> serwerów jest sztuk kilka, bo mod się dopiero rozwija - to co jest teraz to na razie tzw. mini-mod, czyli nawet nie jakaś wczesna wersja zwykłego moda :) ale i tak jest ciekawie, bo ani kangurów granatniczków, ani pomylonych lotników nie ma :) i bez teamplaya długo nie pograsz, bo jak nie ma przy tobie medyka, to więcej patrzysz na napis "critically wounded" niż grasz :D

aha, dodam jeszcze, że nie ma w tym modzie informacji o tym kto, kogo i kiedy zastrzelił a na mapie zaznaczani są tylko squadmates :) nie wiadomo kogo się zabiło, nie wiadomo kto dostał a kto nie, i tak dalej :) jazda jest niezła :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2006, 02:56 

Jak to nie wiaadomo kto kogo??? Przed chwilą grałem i było normalnie: dostajesz pkt za zabitego, pasqdny zabija xxx.
Nie podoba mi się tylko flag by flag. Grałem akurat w teamie lolków którzy nie umieli się wyrwać z bazy i było z to deczka frustrujące. I nie wiem czemu nie mogłem zrobić drużyny??? parę razy udawalo mi się wyrawać z locka i już prawie przejąć jakąś wrogą flagę ale nie mogłem zrobić sqadu i nikt nie mógł mi przyjśc z pomocą. Więc jak tylko flagę wybieliłem to wiecie co się ze mną działo :x

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2006, 09:41 

ognacy napisał(a):
I drugie pytanie, w którym miejscu aplikować patche do samego bf'a - przed instalką moda czy po? Czy może zupełnie obojętne?
Nie, nie jest to zupełnie obojętne. Patcha 1.12 musisz zainstalowac przed instalacją PRMM. Gdzieś mi tu umknęło... :roll:

Cytuj:
A jak jest z ilością graczy i serwerów?

Z ilością graczy w PRMM jest jak z serwerem GamesNetu. Czasem nie ma nikogo, ale jak ktoś już wejdzie, to zbiera się gromadka. Mod ma wielu fanów w stanach, a co za tym idzie są obecni na serwerach w bardzo dziwnych porach. :wink: W każdym razie liczą się 2 serwery.

GloryHoundz - PRMM/AAS - serwer na którym przeważnie ktoś jest, duuuże pingi, ale zero pocket lossów, gra się jakby ping był 2liczbowy

Project Reality BF2 - serwer postawiony gdzieś na bezkresnych pustkowiach Rosji. Pingi czasem mylą graczy i wchodzą na niego, ale są duże lagi. Więc sobie darujcie. Wchodźcie w zasadzie tylko na serwery GloryHoundz'a.

Cytuj:
Znowu będą gracze, których wali wszystko oprócz tego, czy mają platynowy medal za 120 napraw w jednej rundzie i 60 rzutów oszczepem
System rankingowy jest dopiero w postaci testów. Można zobaczyć swój ogólny wynik i kilka podstawowych wyników cząstkowych, ale już medali nie pooglądasz. Poza tym w grze nie masz pojęcia czy dostałeś za coś punkt czy nie. Czy Zabiłeś tego gościa po drugiej stronie kanału czy tylko się schował za murek. Statsienie jest mocno utrudnione... :wink:

Cytuj:
Jak to nie wiaadomo kto kogo??? Przed chwilą grałem i było normalnie: dostajesz pkt za zabitego, pasqdny zabija xxx.
:o :shock: Nie może być! To jest jedno z podstawowych założeń moda... Możliwe, że Ci którzy bawili się w podmienianie plików lokalizacyjnych (widziałem gdzieś tu taki temat...) będą widzieli... don't know... ja nie widzę tych komunikatów.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2006, 10:48 

No mam zmienione pliki lokalizacyjne. Pewnie dlatego widzę.
Update: zainstalowałem na patcha 1.12. Nie przeinstalowywałem gry i wszystko śmigało.

Ostatnio edytowano 11 sty 2006, 11:04 przez pasqdnick, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2006, 10:49 

Nie, nie jest to zupełnie obojętne. Patcha 1.12 musisz zainstalowac przed instalacją PRMM. Gdzieś mi tu umknęło... :roll:

Dzięki za info. Ja w takim razie poczekam chyba z instalacją do następnego patcha, bo nie będzie mi się pewnie chciało przeinstalowywać BFa :) Ale to, co piszesz brzmi bardzo fajnie. Tak ta gra powinna wyglądać od początku.

pozdrawiam,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2006, 11:15 

ognacy napisał(a):

Dzięki za info. Ja w takim razie poczekam chyba z instalacją do następnego patcha, bo nie będzie mi się pewnie chciało przeinstalowywać BFa :)

Nie mów nam, że grasz na starym pachu do BF'a... :shock: Jesli masz zainstalowany najnowszy patch do Battlefielda, to po prostu instalujesz na to PR i nie musisz nic przeinstalowywac... :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 158 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2