Teraz jest 25 lis 2024, 21:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 12:31 

Zgadzam się z calavero co do drugiego dodatku Armored Fury. Pancerniaki to jest to, w smuie czekałem na tego patcha bo myślałem, że jakąś mapkę nową dadzą, taką bardziej pancerną a tu lipa, więc być może skuszę się na ten drugi dodatek...

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 12:55 

lkasprzak napisał(a):
Zgadzam się z calavero co do drugiego dodatku Armored Fury. Pancerniaki to jest to, w smuie czekałem na tego patcha bo myślałem, że jakąś mapkę nową dadzą, taką bardziej pancerną a tu lipa, więc być może skuszę się na ten drugi dodatek...

Jakby dali coś w stylu Operation Aberdeen z BF'42 - taka centralna młócka na czołgi i AT :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 13:00 

Cytuj:
pozatym to ile można narzekać Rolling Eyes
statystyczne wyjście do kina to 8-10 zł za godzinę przyjemnośći
tutaj płaczisz 40zł a grać będziesz np. ze 100h - co daje 0,4 zł/h

czyli jesli ty grales w podstawke okolo 197h to cena np(5zl za godzine przyjemnosci)985zl bedzie dla ciebie dobra nie? ;>

ja widze spora roznice w cenie. Dla amerykanca 10$ to NIC. Dla anglika 6 funtow to tez NIC ale dla polaka 40zl to juz cos ;/ odbiorcami jest glownie mlodziez bez pracy wiec o ile amerykaniec czy anglik zrezygnuja raz z hot-doga czy czego tam o tyle za 40zl mozna sie zywic przez pare dni...metafora tiaka ;]

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 13:22 

Zamiast dawac dwa boster packi powinni to złożyc jako 1 dodatek na dvd i sprzedac za ok 60 zł a nie dawac dwa boster packi do ściągnięcia i płacenia przez neta :x Ale wiadomo 2x40zł to więcej niż 60.
Już wiadomo kiedy wyjdą 2 kolejne patche. 1 przy pierwszym boster packu (chyba 8 lutego) a drugi 28 marca

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 13:40 

MariuszM6 napisał(a):
Najpierw się ściąga za darmo a potem płacisz za CD keya dlatego że jak byś płacił przed ściąganiem i w trakcie ściągania by np neta wyłączyło to co wtedy.
Ja tam nie ufam płaceniu kartą przez neta jak nie będzie w pudełku jak SF to tego se nie kupie :(

jesli jednak chodzi o platnosci karta, w ***** banku daja karty przedplatnicze, zwane eVisa.

Wrzucasz kase na karte i kupujesz, co pozostaje , cofasz na konto.
Ja tak robie, a co najlepsze dziala jak kredytowa, ale nie masz debetu :D

Niby Prepayd w kredytowkach :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 14:04 

Lailonn -> A pomyśl ile dla kogoś z mongolii wewnętrznej musi znaczyć 40 zł :|, takie porównywanie nic nie da, no chyba, że lubisz narzekać.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 14:19 

Dowodca_Pawel napisał(a):
Lailonn -> A pomyśl ile dla kogoś z mongolii wewnętrznej musi znaczyć 40 zł :|, takie porównywanie nic nie da, no chyba, że lubisz narzekać.

W Mongolii mają jeszcze ZX Spectrum! :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 14:47 

Lailonn napisał(a):
Kolec napisał(a):
pozatym to ile można narzekać :roll:
statystyczne wyjście do kina to 8-10 zł za godzinę przyjemnośći
tutaj płacisz 40zł a grać będziesz np. ze 100h - co daje 0,4 zł/h

czyli jesli ty grales w podstawke okolo 197h to cena np(5zl za godzine przyjemnosci)985zl bedzie dla ciebie dobra nie? ;>

ja widze spora roznice w cenie. Dla amerykanca 10$ to NIC. Dla anglika 6 funtow to tez NIC ale dla polaka 40zl to juz cos ;/ odbiorcami jest glownie mlodziez bez pracy wiec o ile amerykaniec czy anglik zrezygnuja raz z hot-doga czy czego tam o tyle za 40zl mozna sie zywic przez pare dni...metafora tiaka ;]

jak ty wszystko przekręcasz
gram w BeFa od ponad pół roku, dostarcza mi on sporo przyjemnośći - dlatego wydanie 40zł aby zabawa była bardziej urozmaicona to IMHO jaknajbardziej sensowne rozwiązanie

wiadomo - lepiej byłoby za free... ale tak to czasami jedynie w erze potrafią dopasować

dlaczego 10$ dla niepracującego amerykańskiego nastolatka ma być mniejszym wydatkiem niż 40zł dla polskiego niepracującego nastolatka ?
bo ma bogatych (-tszych) rodziców ? u nas też niejeden ma bogatych rodziców

40zł to jest jedna popijawowa imprezka dzieciaków z ogólniaka czy gimnazjum
ja 20zł codzinnie na żywienie wydaje ;P

twoj tekst mi przypomina gadkę mojego kolegi który mając 24 lata i leciuteńkie studia (około 20h godzin zajęć tygodniowo + luzaccy wykładowcy = ostry hardcore ;) ) ciągle mowi że niemoże nigdzie pojść bo brakuje mu kasy (wszystko jest za drogie) a to pomimo tego że codzinnie dostaje od rodziców 10zł na żarcie (głównie cola) i nierobi nic konstruktywnego w swoim wolnym czasie

jedni mają tak i narzekają a inni nic niedostają, zasuwają do jakiejś dorywczej pracy i jest OK

wszystko według zasady - dostałeś palec to narzekaj że powinieneś całą dłoń
wcześniej EA dawało takie bonusy w patczach za free ? no to teraz się z pazernili :twisted:

ale tego że w empiku na półce obok BF2 leżą takie hity jak np. Quake 4 który oferuje około 5h rozrywki max i kosztuje ponad dwie stówy to już niewidać

wszystko zależy od perspektywy

mnie o wiele bardziej boli zabawa kartą kredytową i ściąganie 1-2 gb przez sieć niż te parę złotych które to będzie kosztować :x

a niedługo pojawi się kolejna fala postów/wątków wypełnionych narzekaniami że EA za pieniądze daje ludziom lepszą broń (no bo wiadomo - skoro ktoś inny to ma a ja nie to znaczy żę MUSI być lepsze)

Ps. aby sobie pograć w BF2 też trzeba mieć odpowiednio wiele kosztujący sprzet - a nie konsolę pegasusa za 20zł
pozatym kategoria wiekowa 16+ znacząco sugeruje że odborcami tej gry niemają być "niepracujący nastolatkowie"

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 14:53 

Lailonn napisał(a):
calavero tu nie jest tylko problem ceny. Problemem jest to, ze tak jak opisalem mze byc hcolernie trudno wejsc na jakis serw i pograc w spokoju.

Hmm... jak tylko mam czas to wchodze na KGW(czy jak to sie teraz tam nazywa).. albo jakiś inny rankingowy 16'tkowy serwerek... nie ma z tym problemu. Są ludzie.. są serwery.. nie ma tak zle ;). Po wyjsciu Armored moda.... do szczęścia wystarczy mi 1 serwerek typu EAUK22 Aberdeen.

Lailonn napisał(a):
zapomni o rankingowych serwerach i tyle ;]

.... i nic mnie obchodzi czy będzie rankingowy czy też nie. RANKING tak naprawde kompletnie, kompletnie się nie liczy.. no może można stwierdzić czy gość zaczyna, jest na etapie "srednim" czy tez gra dobrze... nic pozatym. Ja np. nigdy nie zmieniam serwera/drużyny, podczas gdy kompanii to kompletne nooby i mam KDR ok 1.. albo i niżej. A przecież bez problemu na noobowych serwerach da się czołgiem kosić KDR 4.0 i wyżej...

Hokahey napisał(a):
Jakby dali coś w stylu Operation Aberdeen z BF'42 - taka centralna młócka na czołgi i AT :twisted:

W dodatku będą 2 mapy zaczynające się od słowa.. "Operation" .... :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 15:02 

Tak, najlepiej nie narzekać w ogóle i przystawać na to, co podadzą na talerzu. Bez względu na jego zawartość.

Ludzie zapłacili ok 159 zł za pełną wersję BF2. Dostali produkt obarczony różnymi błędami, który z tego powodu nie był wart takiej ceny. Wypuszczono patche częściowo naprawiające sytuację, ale zostało to okupione spadkiem wydajności (i zarazem podniesiono wymagania minimalne). W ten sposób część ludzi ze słabszym sprzętem mogła zostać pozbawiona możliwości grania nawet na LOW - formalnie zostali oszukani, bo spełnili minimalne wymagania, a jakiś patch spaprał wydajność i nie mogą normalnie zagrać. Oprócz tego patche zażądały 3GB miejsca na partycji systemowej (niewiadomo czemu, przecież można skorzystać z każdej innej, która oferuje tyle miejsca), przez co niektórzy mieli problemy z instalacją - kolejna niekompetencja wydawcy.

Potem wypuszczono dodatek - Ci co chceli, kupili. OK. W zamian za to dostaje się trochę broni i map. Teraz wychodzą boostery za ok 40 zł, w których znacznie mniej jest dodatków. I co? I niektórzy piszą, żeby nie narzekać i nie iść raz na piwo, bo 40 zl nie jest dużym wydatkiem.

Może i nie jest, ale takie afirmacyjne podejście tylko zachęca producentów do sprzedawania towarów w cenach kompletnie nieproporcjonalnych do kosztów wytworzenia. To nie dotyczy tylko rynku gier - w życiu codziennym jest sporo takich przykładów. Idąc tą ideologią za niedługo będzie nas czekać miesięczny abonament za granie w BF2/BF3.

Przyjmując taką postawę człowiek daje się obdzierać ze skóry za najmniejsze pierdoły, bo "przecież to niewiele kosztuje". Więcej takich produktów i to niewiele się pomnoży i w efekcie puści ludzi z torbami. Gratuluję krótkowzrocznej postawy.

P.S.
Tylko proszę nie pisać, że mam słaby sprzęt i próbuję zrzucić winę na EA. O poziom swojego kompa się nie martwię (w tym o pojemnośc dysku), ani nie czuję jakiejś niechęci do tej gry. Argumentów w stylu: "nie podoba się to nie graj" też nie przedstawiajcie, bo konsumenci zapłacili sporo pieniędzy za produkt i mają prawo żądać pełnej funkcjonalności oraz bezawaryjności. Tymczasem firma to olewa i wypuszcza kolejne shity za pieniądze, a niektórzy temu przyklaskują.

Jak w dorosłym życiu też tak będziecie przyklaskiwać z pozoru drobnym podwyżkom za jakieś usługi, to daleko możecie na tym nie zajechać.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 15:22 

tu nikt nie przyklaskuje temu że patche paprają wydajność czy temu że do ich instalacji potrzebne są 4 gb wolnego miejsca (chociaż śmieszne jest to że posiadacz karty gfx uciągającej tą grę niema dysku conajmniej z 40gb)

poprostu absurdalne jest to że osoba która spędziła przy tytule dającym jej radochę z pięćset godzin - będzie się licytować o 10zł :roll:

a narzekanie się rozpoczeło w momencie gdy jeszcze nic dokładnie niewiadomo

ile będzie tych modeli
jakie bedą te mapy
o ile poprawili wydajność

jeszcze się może okazać że pod względem grywalności te marne 3 mapki z boosterpacka za 40zł zjedzą całą podstawkę :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 15:23 

Nol napisał(a):
Tak, najlepiej nie narzekać w ogóle i przystawać na to, co podadzą na talerzu. Bez względu na jego zawartość.

Lepiej narzekać... narzekać.. narzekać... przecież tak i tak to nic nie zmieni że sobie o tym ludzie popiszą na forum.

Nie musisz przystawać na to co podadzą Ci na talerzu.. możesz "podziękować" i wziąść tależ z innej firmy... Jesteś wolnym człowiekiem.. Twój wybór w co będziesz grał :)

Kolec napisał(a):

jeszcze się może okazać że pod względem grywalności te marne 3 mapki z boosterpacka za 40zł zjedzą całą podstawkę

Dokładnie... jeśli nie dla wszystkich.. to przynajmniej dla części graczy może to okazać się prawdą.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 15:48 

Lailonn napisał(a):
Teraz tylko 1 numer. Jesli booster packi beda traktowane jako minimody to pojawia sie nowe servery rankingowe. Bedziemy wiec mieli tak:
-server bf2
-server bf:sf
-server bf2+booster pack 1
-server bf2+booster pack 2
-server bf2+booster pack 1 i 2

A ty biedny garczu dostaneisz ku***cy zeby moc gdziekolwiek zagrac jesli posiadasz tylko bf2 :}

Nie podejzewam ze tak zrobia. Patch ktory ma wyjsc (1.2) pewnie bedzie zawieral cosik co pozwoli ludzia bez zakupionych dodatkow grac na serwerach normalnych/mapach poniewaz to sa minimody do BF2 a nie zupelnie cos innego jak np BF2:SF.
poprostu nie beda mogli np uzywac broni/pojazdow/specjalnosci.
Ale to tylko moja teoria.

a teraz troche szczeg. PO POLSKU o patch'u 1.2

• Filtry wyszukiwania serwerów teraz działają już poprawnie
• Wszystkie miny (kierunkowe, przeciwczołgowe i C4) mogą być podnoszone przez żołnierzy tej samej klasy, która je upuściła – przy użyciu klawisza „G”.
• Min nie można już niszczyć za pomocą innych materiałów wybuchowych
• Zmniejszono promień rażenia granatów błyskowych
• Dodano elementy do odblokowania dla jednostek snajperskich i przeciwczołgowych
• Naprawiono błąd renderowania ciemnego terenu, uaktywniający się w trakcie korzystania z noktowizora
• Naprawiono błąd związany z nieprawidłowym funkcjonowaniem tzw. shaderów w trakcie korzystania z niektórych modyfikacji do gry, za każdym razem po wczytaniu planszy.
• Naprawiono błąd sprawiający, że modyfikacje typu non-xpack nie mogły wykorzystywać tzw. shaderów xpack
• Naprawiono problem związany z pociskami kierowanymi helikoptera Havoc
• Naprawiono błąd szybkostrzelności MP7. Zwiększono liczbę amunicji, natomiast zmniejszono liczbę magazynków i siłę rażenia
• Poprawka dla pojazdów typu APC - należące do Chin i Koalicji MEC pojazdy tego typu nie mogą już strzelać przez materiały możliwe do przeniknięcia. Również pojazd LAV25 nie może już strzelać przez materiały możliwe do przeniknięcia.
• Wyeliminowano błąd powodujący znikanie pojazdów z ekranu w momencie, gdy gracz korzystał z pojazdów posiadających graficzny system wyświetlania typu HUD (np. czołgi)
• Zwiększono wydajność systemu odpowiedzialnego za renderowanie grafiki
• Zmniejszono promień rażenia pocisków wystrzeliwanych przy użyciu granatnika
• Wprowadzono minimalny ogranicznik czasowy uzbrajania pocisków wystrzeliwanych przy użyciu granatnika

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 16:15 

tak tu marudzicie że drogo, że bezsensu, ze ....

Spójrzcie na to z innej strony.
Niedługo wyjdzie pełna wersja edytora do map. I tak dzięki boosterpackom będziecie mieli więcej obiektów, pojazdów i armii do wykorzystania przy robieni customowych mapek. Założę się że niedługo scenę zdominują mody.
W końcu nie każdy jest wstanie modelować takie obiekty jak Forgoten Hope.

Poczekamy zobaczymy.

Panowie i Panie, najpierw przeżyjmy nowego patcha, który wisi nad nami
8)

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 16:34 

Chwile mnie nie bylo a tu tyle postow. A wczesniej nabazgralem to tylko nei zdazylem wyslac:

Dowodca ale o to chodzi. Ceny zawsze zmieniaja sie w stosunku do rynku. Bo gdyby ustalic 1 ogolna cene na podstawie najbogatszego to pozostali beda mieli do tylu...Tu wlasnie tak zrobiono. Zapowiadano(i wciaz tak mowia) ze booster pack ma byc w 1/3 ceny DODATKU. Dodatek byl u nas za 60zl wiec booster pack powinien 20zl. Ale dzieki i tylko dzieki roznicy wartosci walut musimy placic 2x wiecej. O tym nie pomyslano. Chociaz jakby sprzedawano np z polskiej strony 2x taniej to wtedy z ameryki mogliby kupowac u nas dla zysku ;] tak czy siak dupa. Mogli to inaczej rozwiazac...

Earth 2160 kosztowal 20zl w edycji gazetowej oraz 30zl w pudelkowej. Jednak w ameryce(bo tam uderzyli ostatnio) kosztuje 30$ !!!

Widzisz tu logike? Bo ja tak. EA jak widac przestalo kierowac sie logika(brak nowosci w patchac...)

edit:

Cytuj:
wszystko według zasady - dostałeś palec to narzekaj że powinieneś całą dłoń
wcześniej EA dawało takie bonusy w patczach za free ? no to teraz się z pazernili Twisted Evil

w kazdej grze dodatkowe patche etc mialy graczom zatkac usta gdy narzekali na bugi. I dzialalo. Mapy, pojazdy t obyla rekompensata graczowi za to ,ze kupil produkt wadliwy i nie ma co tu sie oszukiwac. BF2 BYL WADLIWY pcozatkowo a i nadal jest(no bo jak nazwac wymagania z dupska czy wyalczanie sie gry?) SKoro przestaja to rekompensowac to dla mnie jest proste przeslanie. "NIc nie jestesmy wam winni. Cieszcie sie, ze cokolwiek robimy" a tak nie pozwole siebie traktowac. Jako klient ich utrzymuje(mowie ogolnikowo) i jako klient wymagam. Od wielu lat jest przyslowie klient nasz pan. EA ma nagle w dupie klienta. O dziwo czesc osob to chwali :o

Cytuj:
Nie podejzewam ze tak zrobia. Patch ktory ma wyjsc (1.2) pewnie bedzie zawieral cosik co pozwoli ludzia bez zakupionych dodatkow grac na serwerach normalnych/mapach poniewaz to sa minimody do BF2 a nie zupelnie cos innego jak np BF2:SF.
poprostu nie beda mogli np uzywac broni/pojazdow/specjalnosci.
Ale to tylko moja teoria.

A jak niby ci bez dodatkow maja grac na mapach z dodatkow z pojazdami z dodatkow? NIE POSIADAJAC ICH bo aby je miec tzreba wlasnie zaplacic. Co wiecej juz widze tych wszystkich ludzi z bronmi z SF,BP1 i BP2 latajacych w czystym BF2...

Ostatnio edytowano 12 sty 2006, 16:44 przez Lailonn, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2