Teraz jest 15 lis 2024, 22:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 326 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 14:48 
Moderator forum

Nie teraz to nastepnym :) Nie ma żadnego problemu :)
Dzieki tematowi Vatzeque pomogl mi wybrac proca i plyte a z Colonelem sie umowilem żeby polatać razem :)
Powodzenia jeszcze raz :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 14:59 

Mordoklej napisał(a):
90s napisał(a):
popatrzcie np na celnosc granatnika sawika
i wy jestescie meydkami na karkandzie.
to byla by gra?

a sa tacy co uwazaja ze wszystko da sie zabic (np. ja) i strzelaja do celow ktore dla tych pierwszych wydaja sie byc poza zasiegiem, wiecej naboi nie dochodzi celu, wiec celnosc w statsach spada :roll: Sawik ewidentnie strzelal z granatnika do czelu odległego o 300m :P

oO brak Ci troche konsekwencji w tym co napisales:) Lub po prostu zgubiles partkule "nie" :wink: Chyba ze byla to niezywkla wyrafinowana ironia, ktorej nie dostrzeglem. Dla Twojej wiadomosci, zawsze mam ustawiony granatnik, gdy tylko zobacze wroga, oddaje strzal. Zmiana na primary trwa imo zbyt dlugo. Abstrahując od tematu, bo te 5 czy 10 % acc o niczym nie swiadcza...

Do 90s zglosilo sie mysle ze ponad 50 graczy. Czesc z Was zna z serverow, ale to niemozliwe aby gre kazdego dokladnie zapamietal. Powiedzcie mi, czy sa jakies inne, miarodajne wskazniki, ktore wyjasnia nam kto powinien zagrac a kto nie? Ewidentnie k/d spm jest tu najbardziej obiektywne. Ci ktorzy nie znalezli sie w skladzie, imho nie powinni protestowac tylko pomyslec przez chwile co w ich grze jest nie tak, ze maja za slabe statsy.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 15:09 

sawik napisał(a):
Mordoklej napisał(a):
90s napisał(a):
to byla by gra?

a sa tacy co uwazaja ze wszystko da sie zabic (np. ja) i strzelaja do celow ktore dla tych pierwszych wydaja sie byc poza zasiegiem, wiecej naboi nie dochodzi celu, wiec celnosc w statsach spada :roll: Sawik ewidentnie strzelal z granatnika do czelu odległego o 300m :P

oO brak Ci troche konsekwencji w tym co napisales:) Lub po prostu zgubiles partkule "nie" :wink: Chyba ze byla to niezywkla wyrafinowana ironia, ktorej nie dostrzeglem. Dla Twojej wiadomosci, zawsze mam ustawiony granatnik, gdy tylko zobacze wroga, oddaje strzal. Zmiana na primary trwa imo zbyt dlugo. Abstrahując od tematu, bo te 5 czy 10 % acc o niczym nie swiadcza...

Do 90s zglosilo sie mysle ze ponad 50 graczy. Czesc z Was zna z serverow, ale to niemozliwe aby gre kazdego dokladnie zapamietal. Powiedzcie mi, czy sa jakies inne, miarodajne wskazniki, ktore wyjasnia nam kto powinien zagrac a kto nie? Ewidentnie k/d spm jest tu najbardziej obiektywne. Ci ktorzy nie znalezli sie w skladzie, imho nie powinni sie klocic tylko pomyslec przez chwile co w ich grze jest nie tak, ze maja za slabe statsy.

Mala niekonsekwencja,bo 90s pisal "trudno mi bylo pozbyć się wielu znanych gracz....itp.itd."Więc tu chyba nie chodzi o slabe statsy,tylko o ilość pkt. kd ratio (nie mam czym się chwalić 0.96) albo coś podobnego...

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 15:11 
Moderator forum

sawik napisał(a):
ze maja za slabe statsy.

Ale nie wszyscy grają dla statsów, mala czesc :) gra dla przyjemności i np gra przewaznie tym czym lubi :) Lub tym czym musi grac :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 15:13 

Ranking - już dzisiaj o tym pisałem - jest do #####.

Naprawde nie wiem jak można decydować o tym, kto ma grać a kto nie na podstawie czegoś tak niemiarodajnego jak ranking.

po1. mozna grac na serwerach nierankingowych.
po 2. KDR nic nie znaczy - można grac na serwerach w slabej druzynie i dostawac po ####, albo mozna byc lamką i dbając o swój KDR, zmieniać druzyne/serwer...
po 3. czas gry tez nie za duzo daje.. .poniewaz jedna osoba gra malutko i juz wymiata (ot. byla powaznym graczem w innej grze), a inna gra godzinami.. a i tak nie za dobrze jej idzie.
po 4. z tego co sie orientuje to mial byc mecz gracze VS klanowcy... gracze - to każdy... ten co dzisiaj kupił BF'a.. i ten co gra w niego 2 miesiące... albo pół roku. albo nawet od premiery ale bez klanu - każdy z nich to gracz! Moim zdaniem nikt nie ma prawa powiedzieć komuś - "sorry, nie zagrasz, jesteś za wielkim lamką, nie potrafiłbyś zabic nikogo z klanowców, więc sorry winetou.. nie grasz.. idz do piaskownicy" więc powinna decydować kolejność zgłoszeń - przecież można zorganizować taki meczyk za 2 tygodnie znowu... tym razem dając szanse gry kolejnym graczom...
Po 5. Wiadomo ze bezklanowcy przegrają z kretesem.
Po 6. Wiadomo że żadna taktyka, ani najlepsza nawet organizacja nie uchronią przed chaosem. O czym Wy marzycie? Profesjonalne klany grając 8vs8 czasami popadają w chaos... a Wy myślicie że 32zbieranychvs32klanowych.. i jakaś taktyka? hehehheheh :lol: :lol: :lol: :lol: Chyba tylko. wszystkie nickname'y od a do h bronią flagi a od i do z atakują flage po prawej :D :D :D

To wszystko miało być 4 fun.. a swoim postępowaniem możecie zrazić do naszej społeczności graczy, którzy dopiero zaczynają przygode z BF'em. Shame on you.... :oops:

Cal

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 15:40 

Wyjasnij mi "moze malo czasu grac i wymiatac"
ja nie szukam statsiarzy RAMBO
i patrzylem na wszystkie istotne funkcje
i jesli ktos gra 100 godzin to nic nie wie o tej grze
taka jest prawda.moze biegac skakac miec mega skilla
ale nic poza tym
nie zna doskonale map
nie wie gdzie mozna sie schowac i bezpiecznie flage przejac,jak sie gra w zespole i sie uzypelnia.
Nikomu nie umniejszam jego wartosci,
moze ktos sie poswiecac dla zespolu i dlatego tak slabo wypada w statsach
tego ja nie wiem
ale co jak ktos jest nowy i sie zakreci??bedzie mial 4FUN z tego ze gra i ginie co chwile??

wybaczcie ale klanowcy to dobrzy gracze,zajebiscie dobrzy
i jakie to bedzie 4FUN gdy bedziemy przegrywac w kazdy mozliwy sposob
w koncu sie znudza i na noze beda z nami walczyc
to ma byc zabawa??
a 4FUN to nie kto sie pierwszy na liste wpisze,to gra dla zabawy,ale zeby sie bawic to trzeba umiec to robic.
a czas to najlepszy nauczyciel

ma byc wyrownany pojedynek wiec i my musimy cos soba reprezentowac
i grac w najmocniejszym skladzie.

Nie chce sie z wami spierac,zrobilem najmocniejszy sklad
przepraszam poraz 10 wszystkich tych ktorych przenioslem
mowie to nie tylko punkty i czas,bylo bardzo duzo chetnych.
duzo pracy w to wlozylem
przydzielilem specializacje i pojazdy
obmyslilem starategie i bede dowodzil
jak damy dupy to odpowiedzialnosc spada na mnie
wiec potrzebuje psy wojny

To ma byc pokaz co potrafi w pelni ta gra zaoferowac
gra zespolowa calych skladow, pod komenda komandera
i to byl moj cel tego spotkania
choc raz zagrac w pelni zespolowo
na tak duzej mapie
i ze kazdy sie slucha i druzyny wspolpracuja
a nie tylko dokopac klanowca.

Wiec uwazam tamat listy za zamkniety

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 15:41 

Cal, nie odpowiedziales mi na moje pytanie. Co jest bardziej miarodajne i obiektywne ( sic! ) niz statsy, w momencie gdy to nie jest klan, wiec 90s nie zna swoich "podopiecznych"?

Pozatym, to 90s wpadl na ten pomysl i on ma prawo go realizowac... jak mu sie zywnie podoba. Gdyby chcial wystawic sojego kuzyna i prababcie to moglibyscie tylko przyklasnac i powiedziec:

o jak mi milo, ze bede mogl zagrac z rodzina 90s.

Cytuj:
To wszystko miało być 4 fun.. a swoim postępowaniem możecie zrazić do naszej społeczności graczy, którzy dopiero zaczynają przygode z BF'em. Shame on you....

Mam na ten temat nieco inne zdanie. Nikt kto jest nowicjuszem nie bedzie sie pchac do meczu, a takim oratorstwem jakie teraz uprawiasz, mozesz zrazic... ale ludzi niezywkle aktywnych jak 90s . Im takich wiecej, tym scena mocniejsza, bardziej zgrana i wieksza.

Eot z mojej strony:) do zobaczyska w sobote. GL HF!

btw:
Cytuj:
Więc tu chyba nie chodzi o slabe statsy,tylko o ilość pkt. kd ratio (nie mam czym się chwalić 0.96) albo coś podobnego...

statsy to nie tylko punkty, to caloksztalt twoich wynikow.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 15:49 

Cytuj:
Wiadomo ze bezklanowcy przegrają z kretesem

Wszyscy tak myślą i jak przerżniemy to będzie kicha :lol:
Cytuj:
KDR nic nie znaczy - można grac na serwerach w slabej druzynie i dostawac po ####, albo mozna byc lamką i dbając o swój KDR, zmieniać druzyne/serwer...

Nie zawsze jesteś w drużynie lam. Nawet jeśli to kd ci wtedy też znaczącą nie spadnie. Ile rund grasz w cienkiej drużynie 1\3? Pozostałem grasz w składach wyrównanych albo lepszych. Myślę że można założyć zę każdy makd niższe o te 30% z powodu zwykłego pecha. Ale nie więcej.
Cytuj:
To wszystko miało być 4 fun

I dla tego sądzę że powinna decydować kolejność zgłoszeń. Bo do pewnego stopnia świadczy to o zangażowaniu w życie sceny patrz śledzeniu forum :wink: to nie klanówka. 4fun to 4fun.[/quote]

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 16:01 

Cytuj:
pecha. Ale nie więcej.
Cytuj:
To wszystko miało być 4 fun

I dla tego sądzę że powinna decydować kolejność zgłoszeń. Bo do pewnego stopnia świadczy to o zangażowaniu w życie sceny patrz śledzeniu forum :wink: to nie klanówka. 4fun to 4fun

co ma scena do 4FUN?
temat powinnien powstac na serwie by bylo sprawiedliwie
wielu graczy nie wiedzialo ze jest taki mecz organizowany.

co do tego ze gracze z gory dostana manto to zobaczymy w sobote
mysle ze jak wszystko mi wypali to sie mocno napocicie.
i nie zapominajmy gramy przeciwko grupi klanow a nie jednemu poteznemu
wiec mecz bedzie ciekawy sam juz w sobie.

mam tez pare nowych pomyslow ale zobaczymy jak ten sie zakonczy.

i nie jest to moj mecz!! tylko nas wszystkich,graczy i klanowcow
wspolnie udalo sie do niego doprowadzic.
kazdy mial w niego wklad
a to ze nie kazdy bedzie mogl zagrac
to tylko wina EA ze nie stworzyla opcji by moglo grac 50 na 50

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 16:40 

1. 90 wszystko organizuje - 90 podejmuje decyzje i konsekwencje... i chwala mu za pomysł i siły do realizacji. Jak najbardziej ZA - i moje słowa uznania dla Niego.

2. Sawik... kolejność zgłoszeń. Ci "wymiatacze" i tak nic nie wskurają... taktyka nic nie wskóra... :twisted: szkoda ze nie ma spectatora w bf2... :roll: a pomyśl jak Ty bys sie czuł.. zapisując się do tej super imprezy... a potem został z niej usunięty? Nie za miło.. no nie? ale mam nadzieje że 90 zrobi 2nd edition.. i sprawa będzie rozwiązana :)

3. gracze dostaną od klanowców tak i tak po 4 literach. ;) A jeżeli nie.. to wracam do Bf42 :D. Stawka meczu jest wysoka ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 16:59 

sawik napisał(a):
Mordoklej napisał(a):
90s napisał(a):
to byla by gra?

Tak to jest jak się przycina czyjąś wypowiedź.. Ja napisalem tak...
Mordoklej napisał(a):
90s napisał(a):
to byla by gra?

Parametr celnosc niewiele znaczy.. wszystko zalezy od stylu gry.. niektorzy strzelaja tylko do pewniakow z dosyc bliska to celnosc jest wyzsza.. a sa tacy co uwazaja ze wszystko da sie zabic (np. ja) i strzelaja do celow ktore dla tych pierwszych wydaja sie byc poza zasiegiem, wiecej naboi nie dochodzi celu, wiec celnosc w statsach spada :roll: Sawik ewidentnie strzelal z granatnika do celu odległego o 300m :P

Pisalem to o parametrze celnosci a nie o 'medykach na Karkandzie'. Moim zdaniem ten parametr mało znaczy. Moja aluzja o Twoim strzelaniu z granatnika z 300m była nieco ironiczna, ale nie w negatywnym tego słowa znaczeniu.. Widać przecież, że Ty granatnika nie używasz (przynajmniej na rankingowych) i masz z ta bronia 0 kills, 0 deaths.. pewnie te 6% celnosci po prostu zarobiłes ot tak strzelając "na pałę" z nudow :wink:

Ostatnio edytowano 12 sty 2006, 17:13 przez Mordoklej, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 17:04 

calavero napisał(a):
1. 90 wszystko organizuje - 90 podejmuje decyzje i konsekwencje... i chwala mu za pomysł i siły do realizacji. Jak najbardziej ZA - i moje słowa uznania dla Niego.

2. Sawik... kolejność zgłoszeń. Ci "wymiatacze" i tak nic nie wskurają... taktyka nic nie wskóra... :twisted: szkoda ze nie ma spectatora w bf2... :roll: a pomyśl jak Ty bys sie czuł.. zapisując się do tej super imprezy... a potem został z niej usunięty? Nie za miło.. no nie? ale mam nadzieje że 90 zrobi 2nd edition.. i sprawa będzie rozwiązana :)

3. gracze dostaną od klanowców tak i tak po 4 literach. ;) A jeżeli nie.. to wracam do Bf42 :D. Stawka meczu jest wysoka ;)

chce by byla druga edycja
dlatego chialbym by na pierwszy ogien poszli najlepsi.
by gra sie obu strona spodobala
a w tedy bedzie tak jak chcecie kto pierwszy ten lepszy

ale puki co zrobmy mecz na poziomie
i jesli mamy dostac po dupie i dostaniemy to nawet nie chce sobie wyobrazac jakby to lanie wygladalo bez tej selekcji

ALE I TAK WIERZE W NASZE ZWYCIENSTWO,W NASZA WALKE AZ DO KONCA,ZGRANIE,DETERMINACJE I MORALE.
I GDY PRZYJDZIE NAM WALCZYC TO DAMY Z SIEBIE WSZYSTKO.
WBIJEMY ZEBY W WASZE KARKI GDY KUL NAM JUZ ZABRAKNIE

DO SOBOTY KLANOWCY :!: :!: :D TO WOJNA

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 17:05 

Cytuj:
2. Sawik... kolejność zgłoszeń. Ci "wymiatacze" i tak nic nie wskurają... taktyka nic nie wskóra... Twisted Evil szkoda ze nie ma spectatora w bf2... Rolling Eyes a pomyśl jak Ty bys sie czuł.. zapisując się do tej super imprezy... a potem został z niej usunięty? Nie za miło.. no nie? ale mam nadzieje że 90 zrobi 2nd edition.. i sprawa będzie rozwiązana Smile

Klanowcy takie uczucie juz maja za soba. To wybor reprezentacji polski. Bylo paru ludzi co mysleli, ze beda ale nie sa i zrobili ai vai no ale ogolnie bylo ok. I o to tu chodzi. Trzeba znac swoje mozliwosci. Tak jak TP jedynie zycze powodzenia tak na miejscu no klanowcow tez bym tylko zyczyl dobrej zabawy. Jesli mecz sie uda i spodoba sie obu stronom to nic nie stoi na przeszkodzie by np za miesiac znowu takie cos zrobic.

Zapominacie o jednym. Klanowcy tez nie wszyscy zagraja. W 3c chetnych bylo z 7-8 tymczasem grac moze 4. O ile pamietam z Wildy ktos mowil, ze ma ponad 4 chetnych ale nie zagraja jesli nie beda mogli wszyscy?(no i nie graja) A mimo to nie narzekamy i sie nie klocimy. Traktujemy to jako zabawe i tyle.

Co do szans obu stron to nie bylbym taki pewien co do wygranej klanowcow. Owszem w wiekszosci sa to bdb gracze znajacy mapy i majacy za soba wiele meczy ALE meczy w swoim gronie. Tu bedziemy jak pierwszaki. Rzuceni na nowe terytorium, ktorego nei znamy. Nie grywamy na 64. na 32 tylko 2? klany. Do tego taka ilosc osob i brak znajomosci sprawi, ze bedzie ciezko o zgranie.

Dlatego wlasnie meczyk ten bedzie ciekawy;] No i moze przy okazji wychwyci sie jakiegos mastera ;>

Co do statystyk. w grze zespolowej nie istnieja statystyki. Np gunner wh eli majacy ogromny k/d ratio. Master? No nie koniecznie bo czym bylby gunner bez dobrego pilota? NICZYM. I w takich kategoriach rozumujcie a zauwazycie, ze statsiarstwo nie ma sensu. Jednak w przypadku graczy FFA poza statami nie ma podstaw do oceny. Nic sie nie poradzi.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 17:22 

nosz kurde 90s ,co tyrobisz jasne ze gramy bez unlocków co to za zabawa ,,,jak chcesz dac sznase wstapienia zwyklym gracza do klanu to musza grac bez unlockow,,no teraz chlopie to zes mnie zalamal tym co powiedziales,badz troche przychylny wiem ze to ty organizujesz i jestes gluchy na wszystko,,ale stary gramy bez unlockow!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2006, 17:34 

MAM ograomna prośbe

Jesli meczj jest w sobote czy ktos moglby w sobote okolo 19 w tym temacie podaj ip serva ?!?!

Bardzo prosze o to

Nie masz szans... :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 326 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2