Teraz jest 29 lis 2024, 08:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 sie 2003, 23:51 

Dzis zaintalowalem Windowsa Me (wczesniej mialem XP i wszystko chodzilo) i ponownie Battlefielda 1942 jednak nie chce mi sie on uruchomic... Gdy chce sie polaczyc przez The All-Seeing Eye to niby gra sie wlacza... jest czarny ekran i po chwili znowu wraca do windowsa... nie ma zadnego komunikatu ani nic innego... tylko wchodzi i po chwili wychodzi tak jak by nigdy nic...

Patch 1.4: zainstalowany

System operacyjny: Windows ME
Sprzet: AMD Athlon 900MHz, 384MB RAM, Nvidia GeForce 2 64MB

Help... =]

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2003, 23:59 
Moderator forum

przeszedles z XP na najbardziej szajsowaty sys wszechczasow Me ? :shock: duuuzy blad

a tak btw ustaw allow refresh rates w pliku videodefault na 1, to moze pomoc, lub ustaw w sterownikach inne odswiezanie dla tej rozdzielczosci

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 00:10 

Zmienilem niestety nic nie pomoglo...

Zmienilem z XP na ME bo...
po 1 XP na moim sprzecie strasznie wolno chodzil i procek i pamiec byly za bardzo obciazone...
po 2 nie mialem nic innego w chacie ^^ jak tka bedzie chodzic to zmieniam na 98 SE ^^ do XP z tym sprzetem nei wroce...

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 00:23 
Moderator forum

to wroc do 98se, me to jest nieporozumienie, ja jechalem na 98se dopoki sie nie pojawil XP

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 08:03 

Ewentualnie polecam window 2000 Proffesional, jest stabilny i tak dobry jak xp, ale ma mniej wodotrysków i pożera przez to mnie zasobów komputera. Po win 98 jechałem bardzo długo na win 2000 i zero jakichkolwiek problemów, potem przesiadka na XP bo to to samo tylko bardziej kolorowe. Tak więc polecam win2k.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 08:29 
Moderator forum

Ja od 3 lat jade na 98. Cały czas ten sam. (nie przeinstalowywany nawet ;) )

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 09:06 

XENA ja troszke krócej bo 2 lata bez reinstalik na 98 :!:
Pusiek miałem PIII 550@609 i 256 RAM czipset BX system XP i działał NAWET BF42, a ty masz lepszy sprzet niż ten co miałem ja i narzekasz (sic!)
Jeżeli masz zmieniać to 98 albo 2000 =>> Me to kicha :!:

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 10:23 

Jestem prawie pewien ze to wina odświerzania moze masz zainstalowany jakis programik do zmiany odswierzania jesli tak to go wyłącz i powinno byc okey.

ps. ME to największy szjas jaki wyszedł od microshitu miałęm go kiedyś szainstalowanego całe 0.5 h :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 10:39 
Moderator forum

jedyne co można powiedziec o dobrego o ME to to że to był dobry myśliwiec :D :D :D :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 11:00 
Moderator forum

kamikaze_boski_wiatr napisał(a):
Pusiek miałem PIII 550@609 i 256 RAM czipset BX

Ja miałem P3 550 przez 3 lata - spokojnie go do 666 (magistrala 121 x 5.5 - dokładnie to 665,5 było, ale benchmarki do 666 zakraglały) kręciłem Procek wytrzymywał nawet 730, ale muza powodowała zwisy windy. P3 550 to był bardzo dobry procek. Acha - miałem do niego płyte Abit-a BE6-II.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 11:25 

miałem dwie kości pamieci 100 i jedną 133, i to przez 100 nie mogłem bardziej podkęcać

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 13:16 
Moderator forum

kamikaze_boski_wiatr napisał(a):
miałem dwie kości pamieci 100 i jedną 133, i to przez 100 nie mogłem bardziej podkęcać

Aaaaa. Ja staram się nie oszczędzać na pamieciach - nie opłaca sie..

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 13:33 

baaaardzo ciekawe ja jade na ME od ponad trzech lat(wcześniej 98se)i to jest git system mam go odpowiednio skonfigurowanego i wsio nowych gierek(i sprzętu) chodzi bez problemu o wiele lepiej niż na 98se bo sprawdzałem
niewiem skąd wszyscy tak jadą na ME???? natomiast największa kichą jest XP przereklamowany shit i badziew o kolosalnych wymaganiach systemowych "godzinnym ładowaniu,zamykaniu itp"nic nie dając w zamian...to ma być nowy dobry windows???buhahaha(chwyt marketingowy nic więcej) testowałem ten badziew przez kilka dni i do niczego sensownego nie doszłem(wszystko było jush w poprzednich winach)+ troche groficznych nowości ikonek itp...
acha i większość nowych gierek o wiele szybciej chodzi na ME niż na XP!!

podsumowując>>>>nie ma w XP takiej rzeczy dla której warto go zainstalować zamiast np.ME

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 14:22 
Moderator forum

MK napisał(a):
baaaardzo ciekawe ja jade na ME od ponad trzech lat(wcześniej 98se)i to jest git system mam go odpowiednio skonfigurowanego i wsio nowych gierek(i sprzętu) chodzi bez problemu o wiele lepiej niż na 98se bo sprawdzałem
niewiem skąd wszyscy tak jadą na ME???? natomiast największa kichą jest XP przereklamowany shit i badziew o kolosalnych wymaganiach systemowych "godzinnym ładowaniu,zamykaniu itp"nic nie dając w zamian...to ma być nowy dobry windows???buhahaha(chwyt marketingowy nic więcej) testowałem ten badziew przez kilka dni i do niczego sensownego nie doszłem(wszystko było jush w poprzednich winach)+ troche groficznych nowości ikonek itp...
acha i większość nowych gierek o wiele szybciej chodzi na ME niż na XP!!

podsumowując>>>>nie ma w XP takiej rzeczy dla której warto go zainstalować zamiast np.ME

co czlowiek to opinia, dla me mnie me to szajs nie z tej ziemi bo jest bardzo niestabilny przy oc, a xp po odpowiednim skonfigurowaniu i wylaczeniu niepotrzebnych uslug smiga jak rakieta, a o predkosci dzialania juz gadalismy zreszta, kazdy wie swoje :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2003, 14:58 

Panoram napisał(a):
Jestem prawie pewien ze to wina odświerzania moze masz zainstalowany jakis programik do zmiany odswierzania jesli tak to go wyłącz i powinno byc okey.

ps. ME to największy szjas jaki wyszedł od microshitu miałęm go kiedyś szainstalowanego całe 0.5 h :lol:

Nie nic nei instalowalem... zadnych smiesznych odswierzaczy... tylko najnowsze detonatory...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2