Teraz jest 27 lis 2024, 12:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 sty 2006, 15:02 

darekw napisał(a):
ja mam x800gto P3GB i gram na medium na mapach 64 i 32 i mam od 20 do 40 fps bez cieni i AAx

Medium (Dynamic Shadow OFF)
1280x1024
Dżwięk hardware i EAX

nie ma poniżej 60 FPS nigdy, górna granica to 90
więc coś słabo Ci wyciąga (moje zegary to 530 GPU i 1080 ram)

bardzo chciałbym pograc na AAx2 ale boje się 30 FPS.

Zawsze widziałem przewage w FPS, w starciu 1vs1 gracz ze 70+ FPS zawsze rozłozy takiego ze 30 FPS - nie wiem dlaczego ale jednak gra chodzi jakoś szybciej mimo ż eróżnica dla oka nie jest zauważalna

Tytuł:
PostNapisane: 13 sty 2006, 15:09 

Cytuj:
Zawsze widziałem przewage w FPS, w starciu 1vs1 gracz ze 70+ FPS zawsze rozłozy takiego ze 30 FPS - nie wiem dlaczego ale jednak gra chodzi jakoś szybciej mimo ż eróżnica dla oka nie jest zauważalna

:lol:

P.S. Zmień avatar, bo mi się pieniądze w kieszeni rozmieniają.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sty 2006, 19:30 

Cytuj:

No chyba ze ten co ma 30 machnie za szybko glowa gdy akurat wali arty i 5 helikopterow lata mu nad glowa. :D :wink:

A co do karty to ja mam gf 6600 256ram i dobrze se sprawuje. Do tego na dzien dzisiejszy jest dosc tania.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sty 2006, 10:47 

Radek255 napisał(a):
Cytuj:

No chyba ze ten co ma 30 machnie za szybko glowa gdy akurat wali arty i 5 helikopterow lata mu nad glowa. :D :wink:
tu jest dobrze opisane dlaczego online to MAX FPS. 50-60 to minimum
http://www.tweak.us/cms/article_bf2_performance.html
"In multi-player (LAN/WAN), you want the highest FPS possible. For example, if your framerate is 30 FPS, and the guy you're shooting at has an FPS of 60, well, he's getting twice as many looks at you to take aim and fire. This is not acceptable on multi-player. You'll want at least 50-60 FPS. In order to do this, you'll have to sacrifice graphics quality in exchange for performance."

poprostu w strciu 1vs1 FPS 30 vs 70 nie ma szans. tu nie chodzi o to że tnie tylko o wiekszą precyzje w celowaniu liczoną w tym samym czasie.

widze że strasznie was śmieszy ta zależność, ale mi to nie przeszkadza :wink: kto bedzie chciał przeczyta i skorzysta a kto nie jego strata

aktualnie gram medium detale, bez aax2, w 1280x1024 i mam około 70-90 FPS, z AAx2 gra wygląda ślicznie ale ja widze różnice pomiędzy 40 a 80 FPS

Ostatnio edytowano 16 sty 2006, 11:58 przez Deshroom, łącznie edytowano 4 razy

Tytuł:
PostNapisane: 16 sty 2006, 10:48 

ciach

Tytuł:
PostNapisane: 16 sty 2006, 12:26 

czytać :!:

http://forum.battlefield.pl/viewtopic.p ... highlight=

nie zaśmiecać forum :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 16 sty 2006, 12:44 

tak w skrócie... niestety nie udaje mi się nawiązać żadnej konstruktywnej dyskusji na tym forum dyskusyjnym 8)

to chyba najciekawsze forum o BF2, polecam :P http://bf2tracker.com/

Tytuł:
PostNapisane: 16 sty 2006, 13:01 

Ho,ho. Nasz kochaś uważa nas za płytkich intelektualnie :)

Cytuj:
niestety nie udaje mi się nawiązać żadnej konstruktywnej dyskusji na tym forum dyskusyjnym

A może na bf2tracker jest więcej bałwanów do pogadania o dupsach?
:D

Tytuł:
PostNapisane: 16 sty 2006, 13:17 

nie oceniam ludzi których nie znam,
stwierdzam fakt że to forum jest mało uzyteczne jako sposób rozrywki na nudne godziny siedzenia w pracy, własnie dlatego że nie jesteście skorzy pogadać o głupotach :wink:

co do twoich komentarzy, nie wiem jakiego rodzaju kłopoty masz prywatnie ale musisz być nieszczęśliwy

Tytuł:
PostNapisane: 16 sty 2006, 13:50 

Deshroom napisał(a):
nie oceniam ludzi których nie znam,
stwierdzam fakt że to forum jest mało uzyteczne jako sposób rozrywki na nudne godziny siedzenia w pracy, własnie dlatego że nie jesteście skorzy pogadać o głupotach :wink:

co do twoich komentarzy, nie wiem jakiego rodzaju kłopoty masz prywatnie ale musisz być nieszczęśliwy

Co do glupot to masz hyde park.
A taki nieszczęśliwy nie jestem :o

Tytuł:
PostNapisane: 16 sty 2006, 14:08 

Vatzeque napisał(a):
A taki nieszczęśliwy nie jestem :o
Kazdy tak mówi :D

Podsumowywując - przy wyborze karty graficznej do BF2 trzeba przedewszystkim zastanowić się czy chce się wygrywać 1vs1. Jeżeli tak to trzeba ustawić grafikę tak żeby FPS spadało do minimum 50-60 klatek na sekunde.
następnie trzeba się zastanowic czy przywiązuje się duża wagę do "ładności gry".

Jako właściciel LCD musze zawsze mieć jedną rozdzielczość (1280x1024) w każdej mniejszej lub większej obraz wygląda gorzej.
jako optymalna grafikę polecam Sapphire X800GTO (mam na AGP - podobno lepiej się kręci od PCI - ale PCI często można odblokować dodatkowe potoki)
Przy ustawieniach Medium, 1280x1024 z dystansem widoczności 100% klatki nie spadają poniżej 60 FPS (zwykle 80-90) a gra wciąż wygląda bardzo ładnie.

gra z włączonym AAx2 lub x4 wygląda o niebo ładniej ale klatki spadają o około połowe. 30-40 FPS znacząco wpływa na ilości przegranych starć 1vs1. często wygląda to jak instant kill jedną kulą dlatego nie polecam :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 16 sty 2006, 14:12 

Niestety 1vs1 podczas gry to nie wszystko. Jednak i podczas takich pojedynków trzeba myśleć a na myślenie żadna grafika nie pomoże. :P

Tytuł:
PostNapisane: 16 sty 2006, 14:17 

*CQF*Dr4go napisał(a):
Niestety 1vs1 podczas gry to nie wszystko. Jednak i podczas takich pojedynków trzeba myśleć a na myślenie żadna grafika nie pomoże. :P
wiesz może zabrzmi to nieskromnie ale troche już pograłem (około 2000 godzin w Americas Army, 2 razy pierwsi w Europie)
starcie 1vs1 - ty biegniesz on biegnie. widzicie się jednocześnie, każdy wywala ten swój kosmiczny pad z multi rolami aimując i strzelając jednocześnie. umiera ten kto miał wyższego pinga i mniej FPS.
Zawsze tak jest przy założeniu że skill jest identyczny. Myslenie w tu nie ma nic do rzeczy
pozatym z takim załozeniem możesz wygrać tylko z głupim przeciwnikiem :D

oczywiście zgadzam się że zabić nożem zakradając się od tyłu można z pingiem 1000ms i 3 klatkami na sek :wink:
w BF2 mój skill jest mierny dlatego też staram się nadrabiać głową - gram głównie na 32 osobowych serwach bo na 64ce nie ma czasu żeby coś pokombinować :wink:

BTW UAV bedzie latał i bedzie można go zestrzelić :P http://planetbattlefield.gamespy.com/fu ... p?id=22152

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2