Teraz jest 15 lis 2024, 06:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 13:01 

Mordoklej napisał(a):
Dzieki.. ale w sumie jest gorzej niż sądziłem :?

Moim zdaniem w BF2 nie jest tak źle. 1 czy 2 cheaterów na mapie nie jest w stanie zmienić wyniku, bo ten zależy bardziej od teamplaya. Najlepszy dowód na to, że mimo 300 godzin spędzonych na rankingowych serwerach tylko dwa razy miałem pewność, że widziałem cheatera.

Co do profilu wiekowego, to rację ma Deshroom. Kolesie szukający cheatów to raczej młodzi ludzie, z ewidentnymi problemami z samooceną. Pocieszające jest to, że szukając cheata znacznie łatwiej zostać orżniętym i zarażonym spywarem, niż go faktycznie dostać :-D A wszystkie znane strony, na których "od ręki" sprzedają cheaty wciskają wykrywalny przez PB kit (GUID+HW ban) i skutecznie przesiewają populację cheaterów.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 13:05 

@Kolec
no tak, z tym że dalej prowadzi to do tego że w zasadzie to trudno miec pretensje do ludzi piszących private hacki za pieniądze a to juz zaczyna być kontrowersyjne ... mam nadzieje.

Rozumiem ze pisanie tego rodzaju softu może byc super zabawa bo nie dość ze trzeba się nakombinowac, znać itd to jeszcze jest smaczek emocji bo wkońcu jak dorwą to może byc niemiło.
Sam bym się za to wziął gdybym umiał :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 13:20 

Dobrze, ze w tej dyskusji znalazly sie osoby, ktore maja cos do powiedzenia a nie tylko placza, ze zabil je ktos z dobrego klanu. Czitowanie jest bardzo ryzykowne dla osoby, ktora to robi, bo przez nia moze poleciec caly klan, przez co w tych "powazniejszych" (klanach) ludzie nie sa tak bezmyslni.

ps. Stefan dobra skonczmy to, nie chce mi sie rozpoczynac znowu dyskusji bo sadzac po ilosci powstajacych tu postow nie mialbym czasu tego czytac w tym nieszczesnym okresie zaliczen i kol :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 13:27 

Cytuj:
Kolec napisał(a):
do połączenia tych trzech elementów najbardziej pasuje IMHO osóbka pr0'gej'mera liczacego na jakieś konkretne korzyści z wysokiej pozycji na scenie

Deshroom napisał(a):
Wydaje mi się że private czity są najlepsze na osób przed dwudziechą grających mecze, często jest tak że nie cwiczy się już tak dużo i forma spada (imprezki etc) a chce się grać dalej tak samo dobrze - to jest pora na private czita
to bardzo zbliżone do siebie definicje, niewiem czemu uważasz że jest odwrotnie ;)

Deshroom napisał(a):
@Kolec
no tak, z tym że dalej prowadzi to do tego że w zasadzie to trudno miec pretensje do ludzi piszących private hacki za pieniądze a to juz zaczyna być kontrowersyjne ... mam nadzieje.

wydaje mi się że w tym przypadku sprawa jest o wiele bardziej jednoznaczna
coprawda na temat hax0w niema wzmianki z żadnych przepisach prawnych to narusza to wytworzony w niepamiętnych czasach kodeks etyczny gracza (nieposiadający w moich oczach żadnej furtki na tego typu zachowania)
piszących haxy można IMHO smiało porównać do dealerów narkotykowych - sami w wiekszości nieuzywają własnego towaru, ale czerpią zyski finansowe z jego wytwarzania i dystrybucji
a "towar" ten jest szkodliwy dla otoczenia osoby która go "używa" i na dłuzszą metę zawsze jest szkodliwy dla samego używającego
czyli smiało można to okreslić działaniem społecznie destrukcyjnym

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 13:36 

jasne. masz racje, troche nie doczytałem Twojego posta :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 13:39 

morthag napisał(a):
Czitowanie jest bardzo ryzykowne dla osoby, ktora to robi, bo przez nia moze poleciec caly klan, przez co w tych "powazniejszych" (klanach) ludzie nie sa tak bezmyslni.

chyba niewyciągnełeś dogłębnych wniosków z wypowiedzi Ognacego --->
---> istnieją haxy które są całkoicie niewykrywalne programowo oraz niemożliwe do udowodnienia przez poszkodowanych graczy - a skoro tak to nieistnieje tu żadne specjalne ryzyko (chyba że "społeczne" - konflikt z twórcą ...bota, badz pośrednikiem który powodowałby ryzyko ujawnienia, względnie szantaż)
---> najbardziej prawdopodobnym odbiorcą takiego robionego na zamówienie deluxe haxa będzie właśnie osoba zajmujaca jedno z bardziej wyrózniających sie pozycji na scenie

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 13:59 

Kolec napisał(a):
coprawda na temat hax0w niema wzmianki z żadnych przepisach prawnych

Wg jurysdykcji kilku krajów, w tym USA (DMCA) i zapewnie niedługo również UE, tworzenie/dystrybuowanie cheatów i cracków jest nielegalne (jak pisanie każdego typu oprogramowania wymagającego reverse-engineeringu cudzego programu). Nie ma tu znaczenia sposób wykorzystywania.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 14:05 

ognacy napisał(a):
Kolec napisał(a):
coprawda na temat hax0w niema wzmianki z żadnych przepisach prawnych

Wg jurysdykcji kilku krajów, w tym USA (DMCA) i zapewnie niedługo również UE, tworzenie/dystrybuowanie cheatów i cracków jest nielegalne (jak pisanie każdego typu oprogramowania wymagającego reverse-engineeringu cudzego programu). Nie ma tu znaczenia sposób wykorzystywania.

pozdr,
Ognacy
ta, pamietam jak Clone CD i chyba Alcohol przeniosło się z Niemiec na jakieś wyspy na oceanie :P
Pewnie cos pomyliłem ale ogólnie o to chodziło :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 14:26 

no popatrz
tyż ładnie :lol:

kto by się spodziewał że któryś polityk przemie się społecznością graczy sieciowych... czyżby urosła na tyle aby szukać u nas siły wyborczej

francja o ile sobie przypominam poluzowała ostatnio kwestie programów p2p oraz robienia kopi zapasowych
szwedzkie prawo też jest dosyć pobłażliwe w tych sprawach

reverse-engineering chyba zawsze był zabroniony z racji ingerowania w prawa autorskie ?

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 14:35 

ta, we francji nic nie zamkneli, firmy przegrały procesy
za to u nas Gutek ostatnio szaleje po napisach 8)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 15:16 

E tam. czity byly sa i beda. Zazwyczaj uzywaja ich malolaty co to sie tym podniecaja albo znudzeni gracze, ktorzy ten moment traktuja jako ostatnie chwile z gra. Co by tu nie gadac. nie jest w bf2 tak zle ;D w AA co moze Deshroom potwierdzic ludzie sie wrecz chwalili, ze uzywaja czitow :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 15:20 

Lailonn napisał(a):
Deshroom potwierdzic ludzie sie wrecz chwalili, ze uzywaja czitow :lol:
Tak był pamiętam - Kwasek.
natomiast jeśli znasz temat była też Hydra która praktycznie zapewniała czyste mecze na TWL :wink:
Przyznam że rozegrałem dużo meczy w pierwszej 10 EU i nigdy nie było kłopotów "z dupy head" ami :P
To ważne że możesz zagrać mecze na skilla, a nie pojedynek na soft :P

Już pytałem ale nie padła odpowiedz: Czy BF2 w TWL ma Hydre ? czy gracie ?
http://www.teamwarfare.com/ - najbardziej bezlitosny ladder :wink:
Serdecznie polecam. nie ma nic bardziej PRO w necie, wypas, skill, obserwatorzy, admini, nie ma wybacz

EDIT sam sprawdze tylko pewnie jak zwykle regulamin ma 20 stron maszynopisu - kocham TWL :P
http://www.teamwarfare.com/rules.asp?se ... EU+Ladders

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 15:44 

pff, jak już nie mówicie o "Wilda" to zamknijcie temat :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 16:44 

morthag napisał(a):
ps. Stefan dobra skonczmy to, nie chce mi sie rozpoczynac znowu dyskusji bo sadzac po ilosci powstajacych tu postow nie mialbym czasu tego czytac w tym nieszczesnym okresie zaliczen i kol :wink:

W takim razie nastepnym razem pomysl zanim cos napiszesz.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 17:23 

Pizdziedz napisał(a):
Zygfryt to nie wojna a gra, nie zycze ci zebys na wojne pojechal tak samo ci nie zycze headow w dziwnych okolicznosciach.
Nie bylem jedynym ktory tak padal od tych headow, dlatego ten post
I nikog na prawde nie oskarzam, widocznie jestem lamka i mam we lbie plytke z magnezu ktora na maxa przyciaga kulki. :lol:

proste jeżeli nie umiesz graćto bedziesz miał same head shoty, a pozatym to gra wojenna więc tu nie ma wybacz i to nie są jakieś Teletubisie, uważam że wszyscy którzy myślą podobnie jak ty powinni zastanowić się nad sobą bo świat nie jest tak różowy jak sie wydaje, OBUDŹCIE SIE pomomo tego faktu iż jest to gra to i tak jest to wojna :P

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2