Mamy juz serwer! Za serwer podziękowania należą się klanowi PRGK. Zapraszamy do testowania.
Nazwa: .pl PRGK Multimedia War Arena
Adres: 81.190.159.250:17567
Mapy: Strike at Karkand 2 (32), Steel Thunder (32)
Status serwera:
Instalacja mapy Strike at Karkand 2
Nic prostszego! SatK2 jest ładnie spakowany do wersji instalacyjnej .exe. Wystarczy zatem double-click i robic to o co prosi instalator.
Warto jednak zaznaczyć, że domyślna ścieżka instalatora prowadzi na dysk C. Ja mam BeeF'a zainstalowanego na E i początkowo nie wiedziełem o co chodzi...

Zainstalowałem a mapki nie ma. Zainstalowała się na dysk C, kiedy gra była na innym dysku...
Instalacja mapy Steel Thunder
Tu sprawa jest nieco trudniejsza. Mapa jest po prostu spakowana zipem. Rozpakowujemy archiwum zip, np. na pulpit, i przenosimy katalog z mapą do odpowiedniego katalogu w grze. Powinno to wyglądać tak:
Kod:
X:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2\mods\bf2\Levels\Steel_Thunder\ [tu są już pliki mapy]
***************************************************************************************************************
Oryginalny pierwszy post tego tematu:
Wujek Blues znowu ma pomysła!
Przypomnijmy sobie inne online strzelanki. RTCW, ET, CS'y, UT'ki, Q'aki, OFP. We wszystkich tych gierkach mocną pozycję miały mapy tworzone przez graczy. Oficjalne mapy oczywiscie byly w obiegu, ale te tzn custom mapy byly w rotacji nawet na oficjalnych serwerach. Nie wspominając już o tym, że grało się na nich w turniejach i drabinkach.
W BF2 mamy ten problem, że naprzeciw nowych mapek stoi polityka EA i ich straszliwa broń - RANKINGI!.
Prowadzenie tego serwera nie było by trudne. Trzeba by co jakiś czas wyszukac nową fajną mapkę, przetestować, wpisać do obiegu na serwerze, poinformowac o tym społeczność na forum i dać im oczywiście link do mapki. To tyle.
Gdyby serwis battlefield.pl objął nad tym przedsięwzięciem partonat i odpowiednio się w to zaangarzował (przyklejenie tematu, informacja na stronie głównej i takie tam) to nie było by problemów z frekwencją.
Na początek już 2 wygrzebałem mapki. Są wręcz genialne i bardzo dobrze działają (brak spadku FPS i inne takie).
http://battlefield2.filefront.com/file/ ... nder;47457
oraz
http://battlefield2.filefront.com/file/ ... nd_2;52211
Problemem jest tylko sam serwer...

przydał by się jakiś sponsor, bądź ktoś wsperany przez sponsorów (może Wilda by zechciała?

)
Jak wiadomo serwer nierankingowy jest tańszy o wiele od rankingowego, więc można by postawić na trochę więcej slotów (40?).
Dobra koniec ględzenia.
CZEKAM NA WASZE OPINIE
JESTEŚ ZA CZY MOZE PRZECIW
LICZE NA DUŻĄ POPULARNOSC TEGO TEMATU