Teraz jest 5 mar 2025, 20:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 22:38 

[quote="michał"]@ puchaty
zalozylem ten temat zeby sie podzielic pewnym doswiadczeniem z innymi graczami. kiedys pewien madry czloweik zrobil obszerny temat z poradami w bf42 i kazdy przyzna ze to bylo bardzo pozyteczne.

Czyżbyś się utożsamiał z tym mądrym człowiekiem lub chciał go zastąpić :)

Aco do owego kluczato może w jakiś sytłacjach może być zbawieny tak jak paczka amunicji ale sytłcje że ktoś cię naprawia na polu bitwy są bardzo rzadkie a jak kiedyś zaczołem naprawiać czołg gościowi to był tak zaskoczony że nie mógł przetać mi dziękować :wink: , ale w moim poście chodziło mi o to że przesadziłeś z tą wyłącznością na czołgi dla inżynierów :P
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 22:51 

@pabl
on zrobil obszerny temat ja mniejszy ;)

nie wiem czy to dobrze ujolem z ta wylacznoscia czy narzucaniem czegos ale chcialem przekazac ze eng w czolgu to optymalne rozwiazanie poniewaz utrzymanie w walce swojego ciezkiego sprzetu przybliza zwyciestwo druzynie. najskuteczniej utrzymac czolg "przy zyciu" kiedy klucz jest podreka. ta gra jest bardzo dynamiczna i nie zawsze jest czas na wolanie o pomoc komendanta czy tez kolegow z teamu.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 22:52 

[quote="michał"]@ puchaty
zalozylem ten temat zeby sie podzielic pewnym doswiadczeniem z innymi graczami. kiedys pewien madry czloweik zrobil obszerny temat z poradami w bf42 i kazdy przyzna ze to bylo bardzo pozyteczne.
quote]

Drogi Michale rozumiem intencje założenia tego tematu i popieram Ciebie. Chdziło mi tylko o pierwsze zdanie jakiego użyłeś przy jego otwarciu: "Jesli macie chwile czasu przeczytajcie i zastosujcie sie do tego"
Tutaj nikt nikogo nie słucha :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 22:59 

No tu masz racje Puchaty zaraz zmienie :|

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 23:31 

A ja mam jeszcze jedna prosbe:
Jak kogos kiedys rozjade z wlasnego teamu bo np.
a) napieprzam w heli, ktore wali we mnie i staram sie uniknac jego rakiet, a piechurzy biegaja dookola mnie,
b)nawalam sie z czolgiem lub APC ewentualnie AA przeciwnika i ktos jest w poblizu a ja jak wyzej unikam ciosow,
c) zapieprzam pelna para APC-etka lub innym ciezkim sprzetem a zza plotu, muru skrzynki i cholera wie jeszcze zza czego wybiega mi pod kolla gosc z mojej druzyny,
d) wysiadzie ode mnie z pojazdu gosc tak niefortunnie ze prosto pod kola ewentualnie gasienice,
.
.
.
.
.
x)...... wszystko na co nie mam wplywu i nie robie tego dla pzryjemnosci TK

NIE KARAJCIE KIEROWCOW POJAZDOW ZA JE...ANE ********* SMIERCI WYNIKAJACE Z WALKI BADZ WINY GINACEGO.

ZANIM NACISNIESZ PAGE UP ZASTANOW SIE DWA RAZY WEZ ODDECH I WTEDY ZADECYDUJ, KTORY KLAWISZ NACISNAC.

Zanudzilem Was pewnie, ale musialem to napisac

Pozdrawiam wszystkich

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 23:31 

hehe a ja mam prośbę do czołgistów żeby nie rozjeżdżali innych i uważali co robią a nie jeździli z hasłem "ja mam duży sprzęt więc rządze :P" takie są moje odczucia :D nie mówię ,że wszyscy tacy są ale jakaś część to takie staty ,że szok i zero tp tylko jeździ i szuka piechoty :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 23:38 

A ja proponuje zamknąc ten temat bo jest bezcelowy i tak kazdy bedzie gral jak chce i nawet porady doswiadczonego pana MICHAŁA nic nie zmienia :lol:
A propo engina panowi wsiadajcie do heli i samolotow tylko inżynierami bo jak by co mozna wysiac i sie naprawic :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2006, 23:51 

BLEKIHETMAN napisał(a):
A ja proponuje zamknąc ten temat bo jest bezcelowy i tak kazdy bedzie gral jak chce i nawet porady doswiadczonego pana MICHAŁA nic nie zmienia :lol:
A propo engina panowi wsiadajcie do heli i samolotow tylko inżynierami bo jak by co mozna wysiac i sie naprawic :lol:

nic nie pisalem zeby wsiadac do heli czy tez samolotu engiem.
proponujesz zeby zamknac ten temat bo nie chcialem ci wytlumaczyc ze wysadzanie wlasnego czolgu to nie najlepszy sposob na specopsow przeciwnika?
sa kamery w czolgu dzieki ktorym mozesz zobaczyc i zabic przeciwnika zanim do ciebie dobiegnie.
moze i nikt nie bedzie bral moich porad pod uwage ale moze ty zastanowisz sie nad nimi chwile i to cos zmieni w twojej grze na lepsze a to byl by duzy sukces tego tematu.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 00:28 

powiem tak, odblokowałem praktycznie ostatnią broń jakiej potrzebowałem i szok :D
G36E to broń jak cziterska. FN2000 się chowa. każdy kto do zabijania używa robienia dziur w głowie to potwierdzi. G36E wymiata , jest boska :D

Kazdy w czołgu powinien być medykiem, wogóle każdy powinien być medykiem
Medyk FTW

Bardzo przepraszam, strasznie się podjarałem - wreście zabijam max 6 kulami :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 00:49 

Deshroom kazda bron jest taka samo dobra. Jesli celniejsza to slabsza etc Wynik wychodzi na balans :P Klanowcy dla wprawy na FFA tez graja bez unlockow a jakos nie widzialem by lamili :P

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 00:54 

Lailonn napisał(a):
Deshroom kazda bron jest taka samo dobra. Jesli celniejsza to slabsza etc Wynik wychodzi na balans :P Klanowcy dla wprawy na FFA tez graja bez unlockow a jakos nie widzialem by lamili :P
jasne przeciez nie mówie że się nie da tylko to jedyna broń która ma tak wysoki dmg, burst, bardzo szybko strzela i ma taką wysoką celność. (popatrz w statystyki G36E)
Bez unlocków też jest medyk najlepszy bo ma M4 - najcejniejsza broń z burstem :D

G36E jest najlepsza dla mojego - precyzyjnego - stylu gry :P
Bardzo lubiłem G3 i FN2000 ale obie strzelały wolniej i nie było bursta
thats all

wiem że sie zajarałem ale ta broń to instant kill :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 01:11 

IMHO wszystko oprócz tego inzyniera jest ok. Natomiast inżynier-czołgista to dobre na jakies klanówki, gdzie wiadomo co każdy ma robić. Na free playu z z góra jednym czołgiem na spawnie nie mam zamiaru jako inżynier połowę czasu spędzać w oczekiwaniu na respawn czołgu, którego zresztą pewnie i tak podebrałbym też engowi-poprzedniemu właścicielowi. I w przeciwieństwie do BF42 (gdzie jeździłem tylko engiem a i na spawnach było po parę czołgów do wyboru) gdzie były "prawdziwe" bitwy czołgowe w BF2 czołgów używam głównie do zdobywania flag i czy zniszczą mi go czy nie płakać zbytnio nie będę. Gram ATekiem (jedna lufa w czołgu więcej :) zresztą AT roxx) i mam podniszczony czołg (a nie ma w pobliżu inżyniera lub nie otrzymuje zrzutu) posyłam mu Erixa lub walczę do końca w czołgu. Natomiast jak pisano już wyżej nie jest problemem zabicie inżyniera naprawiającego czołg (no chyba, że czołgista lubi sobie kampować gdzieś na uboczu :) ) i przejęcie czołgu, do tego naprawianie czołgu wiąże się z ujawnieniem swojej pozycji.

edit

edit:
A propo zabierania czołgu naprawiającemu, już od czasu BF42 marzyło mi się żeby w czasie naprawiania czołgu nikt inny z druzyny nie mógł do niego wejść, co myślę rozwiązałoby problem podkradania sobie czołgów.

edit2
sorki za składnie po paru pifkach jestem:)

edi3 :twisted:

'składnię' - powinno być

Ostatnio edytowano 18 sty 2006, 01:27 przez skandal, łącznie edytowano 4 razy

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 01:12 

Deshroom napisał(a):
Lailonn napisał(a):
jasne przeciez nie mówie że się nie da tylko to jedyna broń która ma tak wysoki dmg, burst, bardzo szybko strzela i ma taką wysoką celność. (popatrz w statystyki G36E)
Bez unlocków też jest medyk najlepszy bo ma M4 - najcejniejsza broń z burstem :D

G36E jest najlepsza dla mojego - precyzyjnego - stylu gry :P
Bardzo lubiłem G3 i FN2000 ale obie strzelały wolniej i nie było bursta
thats all

wiem że sie zajarałem ale ta broń to instant kill :wink:

medyk ma m16, a m4 ma specops...

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 01:15 

no jasne, pomyłka. przecież M4 to Auto nie Burst :wink:
Czesto sie myle :wink:
No więc Medyk FTW 8)

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 02:05 

BLEKIHETMAN napisał(a):

1. Każdy gra tak jak mu się podoba.

2. Ktoś rzucił mądre zdanie gdzieś po drodze.. iż trzeba grać z głową.. i dobierać wszystko do panującej sytuacji.

3. Eryksiarzy z bliska się ściąga. Jeżeli walczysz na odległość tym bardziej klucz się przydaje.. chowasz się za budynek i naprawiasz... a rakietką to możesz sobie strzelić wtedy w # ;). Ale nie.. serio.. wygodnie CI sie tak gra.. nie ma sprawy. Jednakże, myślę iż naprawde ENG najlepiej się sprawdza w czołgu w 80%. Wiadomo, że czasami się żałuje iż nie ma się assaulta.. czy tez eryxa.. jednakże najbardziej przydatny jest ENG.

4. Wysiadanie z czołgu złe? Jeżeli tracicie w ten sposob czołg... to tylko źle o Was świadczy. Trzeba wiedzieć kiedy można wysiąść z czołgu.. a kiedy nie.

Istnieje troche sztuczek dla czołgisty.. ale w sumie.. po co pomagać konkurencji ;) I tak każdy będzie grał tak jak gra.

5. Mimo wszystko mam nadzieję, iż temat ten założony przez Michała.. przyczyni się do większego poszanowania ciężkiego sprzętu .. I przykro mi, jeżeli ktoś poczuł się urażony. Nie taki był mój zamiar.. chciałem tylko podzielić się spostrzeżeniami. Niestety część ludzi zamiast pomyśleć przez chwilkę o tym co piszą.. i o tym iż gościu grający non stop w czołgu może mieć troche racji.. to się wyśmiewają.. a i tak im nie wychodzi... bo :

6. ENG w samolocie? Nie.. bo samolot nie może wylądować tak.. aby można było go spokojnie gdzieś naprawić. ENG w heli? Myślę, iż byłby dosyć popularny (gdy heli się dymi, gościu leci za drzewa w jakieś pustkowie.. i napieprza kluczem).. jednakże NIE JEST tak... PONIEWAŻ są lądowiska dla heli, które naprawiają je... (coś jak naprawiarki dla czołgów w starym dobrym BF1942). Gdyby nie było lądowisk... widzielibyście jaka klasa oblega helikoptery.. ale pewnie znalazłby się ktoś, kto by napisał iż lepiej wziąść eryksiarza... bo przecież można wylądować.. i najpierw odpalić rakiete... a potem dopiero walczyć normalnie. ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2