Teraz jest 5 mar 2025, 20:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 02:27 

calavero---> wyobraź sobie, że też mam tyle wyjeżdżone czołgiem co autor wątku i wiem co mówię, eng się przydaje, ale na mapie gdzie jest więcej czołgów lepszy będzie AT, eng tylko w przypadku gdy dwa czołgi zasuwają razem (ale to z kolei świetny cel dla lotnictwa)

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 03:09 

ImRo|Keyser.Soze napisał(a):
calavero---> wyobraź sobie, że też mam tyle wyjeżdżone czołgiem co autor wątku i wiem co mówię, eng się przydaje, ale na mapie gdzie jest więcej czołgów lepszy będzie AT, eng tylko w przypadku gdy dwa czołgi zasuwają razem (ale to z kolei świetny cel dla lotnictwa)

Nie będe się spierał. Widze, że trwasz przy swoim zdaniu a ja trwam przy swoim.. Ci którzy czytają forum.. pójdą swoim śladem :) A my.. cóż.. może kiedyś spotkamy się w boju :).

Być może coś w AT jest na większych mapach - chociaż też mi się w to nie chce wierzyć... ale w sumie 99% mojego czasu gry to czołg na 16 osobowych mapkach - więc nie będe się spierał co do większych map.

A ile łącznie godzin wyjeździłęm? Ojjojoj.. (różne konta).. napewno sporo :).

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 07:13 
Moderator forum

ImRo|Keyser.Soze napisał(a):
calavero---> wyobraź sobie, że też mam tyle wyjeżdżone czołgiem co autor wątku

Tak na marginesie uwagi autora wątku pasują również do BF42 w którym wcześniej wspomniany miał sporoooo godzina na koncie. Tym samym nie musiał opracowywać technik czołgowych a jedynie adaptować to co już znał. To daje mu pewną czasową przewagę.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 08:50 

tylko, ze jakos tak w bf2 czolgowanie o wiele sie uproscilo. Tu juz nie ma p.panc dzialek czy pojazdow, ktore zrobia ci z dupy sito. Cokolwiek by to nei bylo 2-3 strzaly oddac musi. Lot pocisku z czolgu tez ulatwia gre. w classicu trzeba bylo celowac troche bardziej nie? ;> Nie wiem wiec czy mozna porownywac te 2 gry bo sa baaardzo rozne. A zasady typu "nie kradnij gdy naprawiaja" "nie wlaz pod kola" etc to sa podstawowe zasady, na ktore wpadnie poczatkujacy gracz po 1h gry jesli tylko ma mozg. A do tych co ow mozgu nie posiadaja i takie apele nie trafia ;D

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 10:37 

Racja Lailonn. Ehh.. no właśnie z braku możliwości gry w BF2 przez jakiś czas.. pogrywam sobie znowu w 42 od kilku dni. I tym bardziej widzę, jak bardzo BF2 się cofnął pod względem walk pancerniaków. Mam tylko nadzieję, że armored fury coś niecoś naprawi.... chociaż wątpie żeby w patchu 1.2 zmienili chociaż hitboxy.

Z tej okazji przyszła mi kolejna "oczywista" sprawa do głowy, a mianowicie:

6) Zaznaczajcie czołg wroga, gdy tylko je widzicie. Jest to o tyle istotne, iż wygrywa walke ten, kto jest lepiej ustawiony.. lub też potrafi podejść przeciwnika z zaskoczenia.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 12:04 

czym sie rozni czolg BF42 od BF2, wygladem i parabola lotu pocisku niczym wiecej. ogolne zasady walki sa te same.

tu maly edit : kolega powyzej patrzy na statystyki zeby ocenic moja gre.
kiedys w G0 gralismy z pewna druzyna, jak weszli na server to kazdy jeden z nich mial wiecej belek niz nasza cala duzyna razem wzieta, chlopaki mieli pewnie super statsy ale zostali zbici jak dzieci.
podoba sytuacje mialem w bf42 gralismy z teamem co mial swoj sklad w top 40 bftracks w bardzo krotkim czasie zostali poprosu upokorzeni. moral z tego jest taki ze statystyki nie oddaja umiejetnosci gracza.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 14:05 

tm78 napisał(a):
witam
B
jescze nie spotkalem lub bardzo rzadko paru piechurow oslaniajach czolg

a ja pare razy widziałem czołg a za nim i przy nim ze 8 piechurów ale ludzie tego nie stosują bo czołg ściąga fragi i nawet jak naciśniesz lekko
" S " to masz teamkilla. Sam widziałem pare takich akcji rodem z filmów wojennych. Co do strzelca na wierzy to po CH*%^@ pana strzelasz tam gdzie celuje kierowca ? Tem KM jest do osłony. Rozglądaj się do tyłu i na boki to nikt z C4 nie podejdzie. Strzelec nie jest po to by brał asysty za darmo, dobrze jest jak też jest engiem bo jak podejdzie C4 to wysiadka i chlast mu śrut na ryj i podczas walki czołg - czołg wysiadasz i naprawiasz a kierowca walczy. Co do samego Abramsa ( jego luki pod wierzą ) wczoraj na karkandzie zakapilem wrogi czołg: strzał w " dupe " w wierze od się obraca ja czaekam na przeładowanie a tu chlas i mnie nie ma.... miałem 100% życia. Ten Abrams jest do bani. T90 Potrafi nawet wytrzymać 5 strzałów z Abramsa. Widziałem to raz i aż mi się płakać chciało gdy T90 zabił mnie 6 raz z rzędu wyjeżdza mój czołg punktując delikwenta a on naszego chlast pod wierzę.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 15:17 

Cytuj:
czym sie rozni czolg BF42 od BF2, wygladem i parabola lotu pocisku niczym wiecej. ogolne zasady walki sa te same.

prosciej sie celuje. Masz tylko 2 typy wrogow(poza piechota) a w classicu jak bys chcial normalnie atakowac p.panc to wiesz jak to sie zazwyczaj konczylo ;] tu tego nie ma. Co wiecej teraz te hitboxy sa z lekka dziwne. Ale mi chodzilo oto, ze nie mozna porownywac czolgowania tu i tam. Nie koniecznie dobry czolgista z bf2 bedzie takowy w 1942 i na odwrot. Natomiast zasady te sa ogolne dla kazdej gry :}

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 17:10 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:

prosciej sie celuje. Masz tylko 2 typy wrogow(poza piechota) a w classicu jak bys chcial normalnie atakowac p.panc to wiesz jak to sie zazwyczaj konczylo ;] tu tego nie ma. Co wiecej teraz te hitboxy sa z lekka dziwne. Ale mi chodzilo oto, ze nie mozna porownywac czolgowania tu i tam. Nie koniecznie dobry czolgista z bf2 bedzie takowy w 1942 i na odwrot. Natomiast zasady te sa ogolne dla kazdej gry :}

1) bf42 byl trudniejszy dla czolgistow
2) hitboxy w bf2 sa najnormalniejsze na swiecie

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 20:57 

ano byl trudniejszy dlatego wlasnie tam sie inaczej gralo w czolgu. Dlatego nie wiem czy mozna tu cos porownywac poza "tu i tu jezdzisz i strzelasz" nie mniej jak juz pisalem zasady opisane sa uniwersalne dla kazdej gry :wink:

Z hitbaxami roznie bywa. Mozna strzelac w gasienice i zuzyc 3 stzraly lub stzrelac w odpowiedni ich fragment(w sumie nie taki logiczny) i zabic czolg 2 strzalami nawet z eryxa. Albo mozlwisoc zniszczenia 1 hitem chcoaiz to akurat nie jest norma tez dziwi...

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 21:20 

@Lailonn & Michał - nie zgodze się do końca iż BF42 jest trudniejszy.. a przynajmniej nie należy tak tego określać.

42 jest bardziej przewidywalny... ot.. trzeba było trafić w odpowiednie miejsce PIV.. i już po nim.. natomiast w to miejce trafiony sherman tylko się dymił... Dobry czołgista wiedział gdzie celować, jak zajechać wroga. i było OK. Natomiast w BF2 jest gorzej - bo niestety nieprzewidywalnie - dlatego chyba zgodzicie się ze mną że nie "łatwiej".. bo ja zajade gościowi od tyłu 2 strzały... a on się obróci i jakimś fartem załatwi mnie od przodu 1 strzałem.. :shock:

Hitboxy czołgów - powinny zostać poprawione w jakimś patchu.. może wraz z armored fury? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 12:15 

Odnośnie do hitboxów i jednego strzału: ostatnio na Kubra Dam Redstar rozwalił mnie jednym strzałem a czołg był nowiuśki prosto z fabryki :wink: To przypadek czy co?? Jak się go zapytałem jak to zrobił to powiedział, że czituje :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 12:24 

lkasprzak napisał(a):
Odnośnie do hitboxów i jednego strzału: ostatnio na Kubra Dam Redstar rozwalił mnie jednym strzałem a czołg był nowiuśki prosto z fabryki :wink: To przypadek czy co?? Jak się go zapytałem jak to zrobił to powiedział, że czituje :lol:
nie znam się ale rozwaliłem nowiutki czołg waląc idealnie między połączenie wieżyczk z "czołgiem własciwym"

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 12:28 

sztrzał w szczelinę pod wierzą. czasem się zdaża że i mnie rozwalają i ja ich :P

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 12:36 

Specyfik napisał(a):
sztrzał w szczelinę pod wierzą. czasem się zdaża że i mnie rozwalają i ja ich :P
podstawa chyba to nie stać.
jak mam starcie czołg w czołg to sobie z nim tańcze :D
cały czas próbuje wjechać mu na zad albo side tak żeby jego lufa była na moim froncie. Jesli tak moge na napisać "Strasznie sie sprawdza" :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2