Teraz jest 5 mar 2025, 21:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 12:38 

z tym laczeniem wiezyczki roznie bywa. testowalem. Postawilem jeden czolg z podniesiona wiezyczka i do tego na pagorku. Ja w 2 czolgu idealnie odmierzalem w te szczeline. 2-3 strzaly musialy pasc...

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 12:42 

Lailonn napisał(a):
z tym laczeniem wiezyczki roznie bywa. testowalem. Postawilem jeden czolg z podniesiona wiezyczka i do tego na pagorku. Ja w 2 czolgu idealnie odmierzalem w te szczeline. 2-3 strzaly musialy pasc...

Też nigdy nie rozwaliłem czołgu jednym strzałem, a mam już wyjeżdżone rawie 90h. Szacunek dla tego kto trafia tak podczas walki i to ruchu...

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 12:44 

Lailonn napisał(a):
wiesz ja gram w BF 17 dni :P mam małe doświadczenie, ale..

moim zdaniem to różnie bywa i to właśnie mi się troszke nie podoba. celność powinna być nagradzana, a to jest troche losowo.

z rakiety, działa, czy granatnika widać dokładnie gdzie się trafia a raz jest masakra a raz porażka - przy takiej broni nie ma czasu na reload :?

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 14:58 

lkasprzak napisał(a):
Odnośnie do hitboxów i jednego strzału: ostatnio na Kubra Dam Redstar rozwalił mnie jednym strzałem a czołg był nowiuśki prosto z fabryki :wink: To przypadek czy co?? Jak się go zapytałem jak to zrobił to powiedział, że czituje :lol:

i wydało się :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 15:52 

RedStar napisał(a):
lkasprzak napisał(a):
Odnośnie do hitboxów i jednego strzału: ostatnio na Kubra Dam Redstar rozwalił mnie jednym strzałem a czołg był nowiuśki prosto z fabryki :wink: To przypadek czy co?? Jak się go zapytałem jak to zrobił to powiedział, że czituje :lol:

i wydało się :D

Też mi się zdarza.. sporadycznie. Niestety pomimo godzin spędzonych na zamkniętym serwerze.. i napieprzania do czołgów - nigdy nie znalazłem miejsca, a mistyczne łączenie wieżyczki z korpusem czołgu.. jakoś nie za bardzo się sprawdza. Niestety (w porównaniu do BF42) nawet tył oraz boki.. są jakieś za "twarde" jak na mój gust...

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 15:54 

A ja znalazlem ale to jest moja tajemnica ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 15:59 

Z reguły starcie wygrywa ten kto pierwszy trafi. Ja tam już tych "jednostrzałowych" miejsc nie szukam, po prostu staram się trafić w czołg. Trzy strzały kończą zabawę...

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 17:11 

lkasprzak napisał(a):
Z reguły starcie wygrywa ten kto pierwszy trafi. Ja tam już tych "jednostrzałowych" miejsc nie szukam, po prostu staram się trafić w czołg. Trzy strzały kończą zabawę...

Dobra sciema :wink:
Chodzi oto aby rozwalic czolg przeciwnika, a kierowca tego czolgu nie oddal strzalu w nasza strone ale w BF2 jest to bardzo trodne bo mapa pokazuje wroga :) jak sie porusza i czym

:arrow: 8) :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 17:16 

I tak bitwy czołgów w Project reality bija na łeb każdy pojedynek czołgów w podstawce... :twisted:

- SABOT / HEAT
- 1 pocisk, bądź niszczy czołg, bądź powoduje pożar
- "wyprostowane" tor lotu pociku
- no i to co najlepsze "można sobie przyzoomowac widok z czołgu, co daje wiele nowych mozliwosci. (Ostrzeliwanie z baaaarzo daleka jadacych pojazdów) Oddawanie strzałów zanim Cie dostrzerze przeciwnik.

No po porstu czołgi w PR są miodzio i tyle!

Dla niekumatych :arrow: klika na moja sygnaturę...

EDIT:
no i zapomniałem o jeszcze jednej zajefajnej sprawie!
- wraki czołgów zostają czasem i do końca rundy. Nie niszczą się same. trzeba je dopiero zniszczyc. Leśna droga zablokowana wrakami 3 czołgów daje do myslenia... :twisted: 8)

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 18:21 

Sporo sie juz najeżdziłem czołgami zarówno na servach rankingowych jak i sparingach i musze powiedziec ze tylko ze dwa-trzy razy udało mi sie rozwalic czołg przeciwnika pierwszym strzałem. Staram sie najczesciej celowac własnie w szczelinę pod wiezyczką albo w gasiennice.. Skąd wiem ze nie były w jakis sposób podniszczone? Poniewaz dopiero co widziałem jak kolo wsiada do czołgu i odjezdza z bazy.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 18:38 

ci goście dość mocno rozpracowali hitboxy na czołgu i nieznaleźli żadnej pięty achillesowej
http://www.secretsofbattlefield.com/tankshits.html
z wyjątkiem trafienia TOWem w kadłub od tyłu

owszem czasami się trafiają takie "jednoszczałowe" fragi ale to chyba efekt tego buraka w grze który powoduje że pocisk przelatuje przez kadłub z porzodu i wybucha na teoretycznym jego spodzie - a tam faktycznie jedno trafienie kasuje czołg

łatwo to zresztą sprawdzić - wystarczy podjechać jedną puszką i zatrzymać się w połowie pokonywania przeszkody terenowej (np. torów na gulf of oman) tak aby przód czołgu sterczał do góry ukazując wrażliwe dno kadłuba
poczym podjechać z naprzeciwka drugim czołgiem i puknać w ten "goły brzuszek"

aczkolwiek warto zauważyć że przy odpowiednim celowaniu w gąsienice da się zniszczyć czołg dwoma trafieniami - do tego nietrzeba żadnych super widmo_hitboxów

i jest jescze jedna mozliwość - jak się oberwało jako pierwszy i oczywiste już jest to żę 3 kończący starcie strzał pierwszy przypada przeciwnikowi to mozna go w 100% zabrać ze sobą - trzeba tylko do niech podjechać i taranować - wtedy jego pojazd przeważnie eksploduje 2-3 sekundy po naszym (to działa zdaje się nawet w przypadku starć APC vs armor)

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 18:51 

nie bardzo. taranowanie czolgu apcetka konczy sie wybuchem tej 2 :P

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 19:01 

tu się nie zgodzę. walne rakietę widze żę czołg żyje to jade na niego punktując go z działka jeżeli on nie zrobi wstecznego to walne w niego a on mi z działa. Przeważnie wybuchają oba pojazdy choć bywa różnie

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 19:09 

Racja trudno jest zniszczyc czolg jednym strzelem
ja celuje w przednie kolo napedowe i staram sie trafic w jego odslonieta czensc
najlepiej szczelac w bok kola a nie w gasienice w przodzie
wiec unikac walki twarza w twarz.

co do fajnych technik walki to,duzo frajdy sprawia granie AT w czolgu
szczal z dziala wychodzisz dajesz z np eryxa i znow do czolgu i z dziala.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 19:21 

jest miejsce gdzie od przodu walac w czolg rozwalasz go 2 hitami czy to z eryxa czy czolgu ;>

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2